Patru sfaturi pentru întreținerea aparatelor electrocasnice

În fiecare încăpere din locuință este nevoie de aparatură electronică pentru a-ți da confortul dorit. În baie și în bucătărie sunt folosite cele mai multe aparate electrocasnice. Frigiderul, cuptorul cu microunde, mașina de spălat vase, mașina de spălat haine, hota, cuptorul electric sunt doar câteva aparate atât de necesare în casa ta. Uneori, prețurile acestora sunt destul de mari. Poate părea o tragedie defectarea unuia dintre ele. Adesea, ele nu mai pot fi reparate, iar pentru tine este destul de greu să le înlocuiești. Însă, este în puterea ta să le prelungești durata de viață și să veghezi la menținerea lor într-o stare bună. Iată patru sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de aparatele tale electrocasnice cât mai mult timp.

1. Citește instrucțiunile de utilizare

Este important să respecți sfaturile privind instalarea și întreținerea periodică a aparaturii. Orice aparat pe care îl cumperi este însoțit de manualul său care te ajută să îl instalezi și să-l folosești cât mai corect. Dacă nu te pricepi la montarea unui aparat, cel mai indicat este să apelezi la serviciile unor specialiști. Fie că respecți instrucțiunile din manualul aparatului sau urmezi sfaturile specialiștilor este obligatoriu să nu te abați de la regulile de instalare. Instalarea corectă a aparatelor îți asigură o funcționare fără probleme a acestora.

2. Curăță corect aparate

Acest aspect nu ține doar de buna funcționare a aparatelor, ci și de sănătatea ta. Igiena frigiderului este foarte importantă. În frigider depozitezi alimente care pot curge, fapt care poate favoriza apariția microorganismelor. Este foarte necesar să cureți frigiderul pentru a evita îmbolnăvirea ta chiar și în cazul în care acesta nu este vizibil murdar. Poți curăța frigiderul cu o cârpă moale sau o lavetă și soluții speciale pentru frigider precum cele de aici. Apa caldă, o lavetă din microfibre și un detergent cu ph neutru pot face minuni. Igiena acestor vitrine frigorifice și a aparatelor frigorifice este vitală pentru sănătatea ta. Curățarea lor împiedică dezvoltarea bateriilor.

3. Curăță eficient și corespunzător ecranele

În cazul televizoarelor și al plasmelor, trebuie să folosești soluții strict destinate lor. În caz contrar, poți deteriora suprafața ecranelor sau folosind o cârpă neadecvată, poți zgâria ecranul. În plus, praful este unul dintre dușmanii tăi și este de preferat să-l ții la distanță.

4. Evită expunerea la condiții neprielnice a aparaturii

Condițiile neadecvate pot duce la defectarea prematură a aparatelor. În funcție de tipul de aparat, trebuie să respecți instrucțiunile privind păstrarea lor în condiții prielnice. Trebuiesc evitate spațiile umede și cu temperaturi foarte scăzute sau prea ridicate. Respectarea acestor sfaturi te poate ajuta să te bucuri de aparatele tale vreme îndelungată.

Tu cum reușești să îți întreții aparatele electrocasnice astfel încât să funcționeze optim pentru mai mult timp?

You may also like

13 comentarii

  1. Imi place ca ai inceput cu regula citirii manualului cu instructiuni de utilizare. Cei mai multi nici nu il deschid si cred ca ei stiu totul si ca e intuitiv sa folosesti orice aparat electrocasnic. Uite asa il strica si tot ei se supara cand li se spune ca nu beneficiaza de garantie pentru ca nu l-au folosit corect.

  2. Cred ca manualului cu instructiunile de utilizare ne spune totul, de la cum functioneaza respectivul aparat pana si cum trebuie sa il intretinem. Cateodata si eu mai citesc printre randuri, pe acolo pe unde am impresia ca stiu.

  3. Ai punctat foarte bine cele 4 sfaturi sau metode de întreținere a aparatelor electrocasnice care duc la rezultate bune de utilizare. Manualul este baza de pornire apoi curățirea după fiecare utilizare și protejarea lor.

  4. In ultimul timp am fost cam certata cu ele, n-a prea mers nimic, masina de spalat s-a suparat ca am mutat-o din loc si a tacut vreo saptamana, cuptorul cu microunde a suferit cand l-am spalat temeinic si i-a trecut tot dupa o saptamana, asa ca se pare ca nu stiu cum sa le tratez cu blandete :))

  5. Mă bucur că nu sunt singura care citește așa ceva! 😀
    Fiecare firmă are indicatii tipice pentru aparate. Și nu avem de unde să le știm dacă nu citim cu atenție instrucțiunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *