Activități educative pentru copii

Suntem foarte preocupați de viitorul copiilor noștri. Ne interesează să le oferim ce este mai bun. Vrem să investim în educația lor și ne îngrijim de buna lor creștere. Activitățile educațional în care îi integrăm pe copiii noștri au un rol mare în dezvoltarea lor. Cu toții ne dorim un mediu educațional în care copii noștri să se simtă bine. Să învețe mai ușor, să nu le fie afectate sentimentele și emoțiile. Iată ce putem face pentru a ne ajuta copiii să fie cât mai bine pregătiți din punct de vedere educațional.

Programe de weekend

La prima vedere poate părea că le furăm copilăria celor mici. Însă, fiind înscriși în programele potrivite, activitățile de weekend pot fi cel mai plăcut mod de a petrece o parte din timpul liber din weekend. Astfel de activități vizează copiii de vârste diferite care sunt organizați pe grupe. Cel mai bine este să îi lăsăm pe copii să își aleagă singuri domeniile de activitate. Unii copii sunt atrași de activități la care ei se descurcă mai bine sau pe care le asociază cu hobby-urile lor. Pasiunile lor pot constitui un prim pas spre o cariera de succes. De aceea, este ideal să îi lăsăm să își dezvolte inteligența în domenii de activitate care prezintă interes pentru cei mici.

Rolul meditațiilor

Copilul are tot timpul ceva de învățat. Uneori, orele de curs de la școală nu sunt suficiente pentru a înțelege bine materia. De aceea, putem apela la meditații. Participând la meditatii matematica îi poate ajuta pe copii să stăpânească mai bine noțiunile. Matematica este o materie dificilă, dar o știință exactă. Cu ajutorul unor meditații la matematică, copiii nu pot greși rezultatele. Limba engleză este foarte cerută în școli, la angajare, și ne este foarte utilă fiind o limbă de circulație internațională. Să luăm decizia de a înscrie copiii la cursuri engleza îi va ajuta mult pe viitor. Meditațiile la limba engleză îi vor ajuta pe copii să cunoască tainele limbii engleze cât mai amănunțit.

Pictura

Arta ocupă un loc semnificativ în dezvoltarea culturală și intelectuală. Pictura încurajează creativitatea celor mici. Este o activitate ce îi ajută să își exprime emoțiile ei să descopere cât mai mult. Pot învață culorile, formele geometrice și pot crea conexiuni cu mediul înconjurător.

Activități pentru copii și părinți

Se spune că timpul este del mai bun, dar pe care îl putem oferi. Joaca împreună cu copiii noștri poate fi mai distractivă decât am putea noi crede. Rezolvarea unui puzzle alături de copilul nostru va crea o relație mai bună între noi. Ne va ajuta să înlăturăm stresul și să avem o mai bună comunicare. Copiii pot ști că împreună cu noi vor putea să își rezolve mai repede problemele.

Studiul la un instrument muzical

Cercetările specialiștilor demonstrează că studierea unui instrument muzical aduce multiple beneficii copiilor. Lecțiile de muzică ajută enorm dezvoltarea creierului, capacitatea auditivă se dezvoltă considerabil la cei care studiază instrumentele muzicale. Se știe că muzica are rolul de a ne relaxa. Cântatul la un anumit instrument ne poate ajuta foarte mult să îi inducem o stare de bine copilului și să îl relaxeze.

Voi ce activități preferați pentru copiii voștri?

You may also like

22 de comentarii

  1. Yeiiii. Un subiect foarte bun pentru noi. Mulțumim pentru recomandare și informații, fetita mea este la pregătitoare și sunt interesata da știe cât mai mult. La romana și engleza o pot ajuta eu, ma pricep, dar la matematica va avea nevoie de meditații, eu nu ma bag

  2. Imi aduc aminte de gimnaziu si liceu cand mama a bagat in mine meditatii de ma saturasem, insa fara ele nu eram pregatita sa trec nici capacitatea si nici bacalaureatul. E important ca parintii sa se implice in educatia copiilor si sa isi dedice timp acestor activitati. Asa vor intelegw si cei mici ca e esntial ce fac si ca o fac pentru viitorul lor.

  3. Dincolo de meditatii, dus la dans, karate, pian sau pictura, pentru copil este foarte important sa petreaca timp cu familia. Si eu incurajoas joaca si jocurile in familie macar in weekend. De-asta as alege ca meditatiile sa se tina exclusiv in cursul saptamanii.

  4. Activitatile pentru copii și părinți le încurajez iar daca este nevoie și de meditații sa fie dar nu în weekend.

  5. Sora mea încearcă să-i combine toate activitățile, de la dans, balet și înot, până la pictură, muzică și ore de religie. Nu uităm joaca în aer liber, dar și diverse jocuri în casă și citit cărți.

  6. Eu nu l-am inscris pe Dragos la activitati extrascolare tocmai in ideea de a sta cat mai mult impreuna pentru ca stiu ca atunci cand va mai creste lucrurile se vor schimba si va deveni independent. Atunci o sa prefere alte activitati care nu implica participarea mea. 🙂

  7. Eu as zice si un sport. Sa creasca armonios. Cand erau fetele mele mici le duceam la diferite cercuri la Palatul copiilor , dar imi pare rau ca nu le-am dus si la un tenis, inot, ceva….

  8. Eu am facut cursuri de engleza, insa tare mult mi-as fi dorit sa ma perfectionez la pictura. Noi aveam in oras Palatul Copiilor, insa programul era tare incomod pentru mine 🙁

  9. nu stiu daca neaoarat meditatiile sunt o activitate optionala, ci cred ca sunt necesare in unele cazuri. dar ca si activitati extrascolare, eu zic ca cele de la palatul copiilor sunt chiar dragute!

  10. Deocamdata jocurile cu familia sunt prioritare, cu regularitate i week-end pentru ca in cursul saptamanii facem lectii( este mult spus lectii, doar ca al meu este mai greoi si trebuie sa lucrez mult si acasa cu el, fiind la clasa 0) .

  11. Si noi facem foarte multe activitati educative inca de cand cea mica era destul de mare sa tina un creion in mana, am colorat cu degetele, am pictat conuri de brad si multe altele, printre care si favoritele sale: puzzle-urile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.