Aspiratorul auto, cel mai bun prieten al mașinii noastre

Hainele, telefonul mobil și mașina au devenit în ultima perioadă de timp elementele ce ne definesc cel mai bine statutul în societate. Toate acestea trebuie să fie cât mai noi și să arate cel mai bine, iar în cazul unui autoturism este esențial ca acesta să fie cât mai curat atât în exterior, cât și în interior.

Aspiratorul auto este obligatoriu pentru o mașină curată

Curățenia interioară a unui autovehicul devine o necesitate de prim ordin mai ales în cazul persoanelor cu diverse alergii. Interiorul trebuie să fie în permanență curat, fără praf, alergeni sau alte resturi menajere, iar un aspirator auto devine un “must have” pentru orice posesor de mașină.

Alegerea unui aspirator auto nu este atât de dificilă pe cât pare la prima vedere și depinde de cât de des folosim mașina.

În cazul în care aceasta este folosită mai rar, nu este necesar să ne împovărăm bugetul cu o cheltuială foarte mare, deoarece un aspirator auto simplu și ieftin ne va fi mai mult decât suficient.

Problemele apar în cazul în care mașina este folosită frecvent, deoarece crește astfel gradul de murdărie al acesteia și va trebui să apelăm la aspiratoare mai sofisticate și evident mult mai scumpe.

Alimentarea aspiratorului auto, ca și puterea acestuia rămân cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le avem în vedere în momentul în care vom face achiziția aparatului.

Cu cât un aspirator este mai puternic, cu atât curățenia autoturismului va fi făcută mai profund și mai repede, iar acest lucru este strâns legat de alimentarea cu energie electrică a aparatului.

Puterea trebuie să fie cât mai mare pentru a curăța cât mai bine mașina. De regulă, în cazul aspiratoarelor auto aceasta poate fi cuprinsă între 50 și 180 W.

Deși mulți șoferi optează în primă fază pentru un aspirator auto cu acumulatori sau alimentat de la bricheta mașinii, acest lucru înseamnă o putere scăzută și un timp mai lung petrecut pentru curățarea autoturismului.

Mașina noastră este mai curată cu ajutorul unui aspirator auto puternic

Cel mai puternic aspirator auto rămâne cel alimentat la o priză clasică (220V) datorită puterii mari oferite, ceea ce duce la un grad foarte mare de absorbție a prafului.

Dimensiunile aspiratorului trebuie să fie cât mai reduse, pentru că acesta să ocupe un spațiu cât mai mic.

Rezervorul de depozitare al prafului și filtrul sunt un factor hotărâtor pentru un aspirator auto. Cu cât rezervorul este mai mare cu atât mai multe reziduuri poate colecta.

Tipul rezervorului este încă un factor important. Aspiratoarele cu sac sunt destul de incomode, deoarece sunt greu de golit, așa încât vă recomand aspiratoarele cu recipient colector, ce poate fi îndepărtat cu o simplă apăsare a unui buton.

Filtrele sunt esențiale deoarece au rolul de a împiedica împrăștierea prafului în mașină. La fel ca și în cazul aspiratoarelor clasice sunt recomandate aspiratoarele auto cu filtre HEPA, deoarece acestea au cea mai mare capacitate de a reține praful și alergenii, fiind recomandate mai ales în cazul persoanelor ce suferă de diverse alergii.

You may also like

15 comentarii

  1. Sa stii ca eu m-am gandit ca aspirator auto sa ii cumpar sotului meu anul asta de ziua lui. Nu ii place sa duca masina la spalatorie pentru ca baietii de acolo nu fac treaba la fel de bine cum o face el, asa ca mereu se cara cu aspiratorul din casa in masina si eu ma enervez. Sa aiba aspiratorul lui, zic!

  2. În cazul unui aspirator nu ar trebui să vorbim despre puterea consumată ci despre puterea de aspirare care este de fapt debitul de aer vehiculat. Dar da, un aspirator auto este necesar, oricărei mașini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.