Cu gândul la o casă de vacanță

Prietena mea și-a luat o casă la țară, la doar câțiva kilometri de Galați. Am fost invitați într-un weekend să ni-l petrecem la ea și a fost un adevărat răsfăț. Am făcut tochitură la ceaun, grătare nenumărate și un foc de tabără. Nici nu vreau să-mi închipui cât de frumos va fi la vară.

casa-de-vacanta-minCât de utilă este o casă la țară și cât de relaxant poate fi

Casa era primitoare și nu aș spune că este nici foarte modernă și nici prea mare. Ea a fost cumpărată pentru că avea câteva camere unde să înnopteze musafirii și să nu fie nevoiți să plece acasă sau ca să petreacă cât mai mult timp cu familia. În interior este aerisită și cu camere mari. Nu are centrală și în fiecare cameră are sobe. Cred că este perfectă o sobă pentru că în felul ăsta faci o economie considerabilă. Multă lume și-a dărâmat sobele și acum suspină după ele. Sunt foarte bune în momentul în care stai la casă.

Bucătăria era spațioasă și avea o sobă cu plită. Fix cum aveau bunicii mei la țară. Am pus pe plita aia niște cartofi tăiați rondele și au ieșit delicioși. Nu cred că pot ieși atât de crocanți și gustoși pe nici o tigaie din dotare.

convertizor-de-turatie-profesional-cu-frecventa-variabila-hydrocontroller-hcw-mm-sta-779-369x369-minAm fost impresionată și de faptul că folosea un hidrofor pentru alimentarea cu apă a casei. Nu știam cum funcționează acest sistem și curiozitatea m-a împins să cer mai multe detalii. Mi-a explicat că este folositor doar că ai nevoie de o sursă de apă din care să tragă apă. Este foarte important ca hidroforul să nu rămână fără apă pentru că se poate arde. Trebuie să vezi ce adâncime are apa pentru că dacă folosești foarte multă apă, nivelul ei va scădea foarte repede și trebuie să ai grijă și la acest aspect. Au apărut acum supape care te pot anunța de minimul sau maximul apei, dar și filtre pentru nisip care sunt de folos pentru a prelungi durata de viață a hidroforului. Nu am înțeles exact ce înseamnă presostac electric. Mă gândesc că în momentul în care voi fi pusă în fața faptului împlinit și va trebui să-mi aleg un hidrofor, voi pune toate informațiile pe hârtie și sper să fac cea mai bună alegere.

Terenul din jurul casei joacă un rol important

O grădină în jurul casei este foarte frumoasă doar că ai nevoie de mult timp ca s-o poți îngriji și piguli. Mama mea este o mare iubitoare și se pricepe foarte bine la grădinărit așa că la ea mă gândesc să apelez în momentul în care voi avea nevoie de ajutor. Îmi și imaginez colțișorul meu cu zmeură, coacăze și căpșuni. Întotdeauna am iubit aceste fructe și ar fi un adevărat răsfăț să le am în grădina mea și în plin sezon să mă duc să-mi culeg câte un coșuleț.

Ce părere aveți despre o casă de vacanță? Vă încântă ideea?

 

You may also like

6 comentarii

  1. ce mi-ar place o casa de vacanta dar undeva la munte sau la mare ca asa la sat avem una dar cum e la campie nu prea ai ce face, iar peisajul e ca in sahara vara

  2. Wow, arata foarte foarte bine! O casa de vacanta este MEREU o idee buna, cu atat mai mult cu cat nu e in oras. Deconectarea de la agitatia urbana face bine. Eu mi-as dori sa am posibilitatea de a construi o astfel de casa undeva la tara, numai ca sa pot evada in weekend-uri din Bucuresti. Daca am si un petic de gradina unde sa pot iesi sa-mi beau cafeaua dimineata, as fi mai mult decat fericita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.