Spune-mi … CUM se face? – LAROUSSE

Curiozitțile copiilor sunt nemărginite. O dată cu primele cuvinte apar și întrebările. Copiii au curiozități simple la început și vor să știe cât mai multe despre ce-i înconjoară, dar ulterior încearcă să afle fel de fel de răspunsuri. Am auzit părinți care au fost ușor depășiți de situație și au avut nevoie de o mică informare înainte de a oferi cel mai bun răspuns. Ar fi de preferat ca copiii să afle principalele răspunsuri de la noi și să nu le căutăm pe internet. Mai târziu ei nici nu vor mai apela la noi și își vor căuta singuri răspunsurile la principalele problemele, iar răspunsurile primite nu pot fi cele mai bune.

Comunicarea este cheia succesului în relația cu copilul

În familia mea am avut un exemplu foarte bun. Mama mea este și prietena mea și asta s-a întâmplat de când eram mică. Oricât de obosită sau lipsită de chef era, ea mă asculta și-mi răspundea la întrebările mele. Atunci nu puteam să o verific sau să o contrazic în vreun fel așa că răspunsurile ei erau literă de lege pentru mine. O foarte lungă perioadă de timp eu n-am ieșit din cuvântul părinților mei și asta îmi doresc și pentru copilul meu. Vreau să discutăm orice problemă și să o lămuresc cu toate întrebările pe care le are.

Editura RAO a scos 4 cărți referitoare la aceste curiozități: Spune-mi …. CÂTE, Spune-mi … DE CE(recenzia o găsiți aici), Spune-mi …. cum se face, Spune-mi … Așa deci!, Spune-mi despre corpul omenesc, Spune-mi despre pământ și cer, Spune-mi despre Egiptul antic, etc. Toate aceste cărți eu le găsesc foarte interesante pentru că părinții pot învăța cum să le explice lucrurile pe înțelesul lor, pot afla lucruri noi și copiii sunt captivați de cele învățate și sunt atrași de desene. Toate aceste cărți pot fi găsite pe Libris.ro

Eu am 3 astfel de cărți și m-am bucurat tare mult când am găsit cartea … Spune-mi …. CUM SE FACE? pentru că eram convinsă că pot găsi lucruri tare utile în ea. Cartea este structurată pe câtegava categorii:

 • Corpul omenesc
 • Activități cotidiene
 • Cultură generală
 • Animalele și natura
 • O mulțime de autocolante

Părerea mea despre această carte

Cartea începe cu Corpul Omenesc și îmi place cum sunt explicate diverse stări pe care le trăiesc copiii, precum cum vedem, cum ne trezim și alte lucruri interesante pe care copiii sunt interesați să le afle. Explicațiile oferite sunt exact pe înțelesul celor mici pentru a evita alte mici întrebări suplimentare în căpușorul lor. Singura întrebare pe care eu am ocolit-o a fost „Cum iese bebelușul din burta mamei”. Chiar dacă nu și-a pus întrebarea asta până acum aș vrea ca și ea să creadă în barză. Parcă sună mai bine decât să știe tot procesul.

Restul capitolelor conțin la fel de multe întrebări și sunt 107 pagini plini de informații utile. Mi-a plăcut faptul că la final are un Indice care este un fel de curpins. Aici se pot găsi principalele subiecte și paginile la care aceste probleme sunt dezbătute. Cartea este recomandă copiilor între 7 și 10 ani. Totuși consider că puteți s-o achiziționați și mai devreme și să o răsfoiți voi înainte de a o lectura împreună cu copii.

Ce părere aveți despre această carte? O găsiți interesantă?

You may also like

19 comentarii

 1. Pare foarte interesantă, imi place, o să țin cont ca peste câteva luni să o achizitioneze să o citesc și eu nepotului meu. Multumesc pentru recomandare!

 2. am vazut si eu cartile astea pe site si chiar m-am gandit ca vor fi utile mai tarziu, cand nepoatele mele vor mai creste si vor incepe sa puna intrebari despre cum se face una sau alta, de ce e asa si nu altfel.

 3. O mulțime de autocolante? Hahaha! Cărțile astea îmi plac chiar și pentru mine!Îți mulțumesc pentru inspirație! Verișorul meu va adora această cărticică!

 4. Cărțile sunt cei mai buni prieteni, atât ai oamenilor cât și ai copiilor.
  Pentru părinți sunt întotdeauna u ajutor de nădejde în educația copilului.
  Le-am luat și eu aproape pe toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.