Spune-mi … De ce?

Timpul meu este foarte prețios și de cele mai multe ori puținul timp de care dispun, încerc să-i ofer copilului meu absolut totul. Îmi doresc să nu-i lipsească nimic, să aibă multe jucări, o educație aleasă, sănătate, etc. Cititul este un subiect delicat pentru mine pentru că nu reușesc să citesc ceea ce vreau datorită timpului și mai nou citesc foarte mult, dar citesc cărți pentru copii.De când s-a născut Cristina am cumpărat foarte multe cărți care să o ajute să se dezvolte frumos, care să-i dezvolte creativitatea și imaginația. Ea are doar 2 ani și jumătate și de multe ori nu vrea să asculte toate poveștile pe care cred eu că ar fi bine să i le spun. Pentru ea, povestea preferată este Alba ca zăpada pentru că este prima poveste dintr-o carte cu mai multe povești. Nu vrea sub nici o formă să trecem la următoarea și atunci când vine vorba de povești …. apelăm la povestea ei preferată.

larousse-spune-mi-de-ce-minSpune-mi …. de ce?

Spune-mi … de ce? este o carte pe care mi-am dorit-o foarte mult. Este educativă și este bună mai mult pentru adulți și mai târziu, perfectă și pentru copii. Cartea răspunde la peste 180 de întrebări ale copiilor cu De ce! . Copiii sunt foarte curioși și dacă nu găsesc răspunsurile pe care și le doresc la părinți, atunci ei vor încerca să caute răspunsuri în altă parte. Poate că acest lucru n-ar fi atât de deranjant, dar treptat copilul își pierde încrederea în părinte.

Eu prefer să am răspunsurile la mine atunci când va fi cazul și să răspund cum știu eu mai bine întrebărilor ei. Nu este nevoie de o explicație științifică care să bage copilul în ceață. Este de preferat să adaptăm răspunsurile după cunoștințele copilului și pe cât posibil să încercăm să-l lămurim. Asta este strategia mea și sper să dea cele mai bune rezultate.

spune-mi-de-ce-libris-minCartea este colorată și foarte animată cu diverse personaje pentru a atrage atenția copiilor și a fi atenți la explicația primită. Un alt aspect important este structurarea cărții pe diverse domenii precum: istorie, natura, corpul, animale, societatea și universul. Este important ca atunci când ai o nelămurire să poți merge la fix. Acesta este un mare plus pentru carte.

de-ce-este-cerul-albastru-min

De ce este cerul albastru? Nici nu știam această explicație și pot să spun că tot timpul avem câte ceva de învățat. Aceste detalii legate de natură sunt explicate clar și cu cuvinte simple pentru ca orice pitic să poată înțelege.

de-ce-sughitam-min

Aceste 2 răspunsuri îmi sunt de mare ajutor. Sunt sigură că cea mică va fi curioasă de aceste 2 probleme, iar eu trebuie să știu exact fenomenul care se petrece.

V-am prezentat o parte din întrebările care sunt puse în care și felul în care sunt date răspunsurile pentru a vă putea face o idee. De multe ori mi-am dorit să văd măcar câteva pagini dintr-o carte pentru a putea să-mi dau seama dacă acea cate este sau nu potrivită. Sper că v-am stârnit interesul!

Am luat această carte de pe Libris.ro

Libris este librăria mea preferată în materie de cărți. Am și o explicație pentru care prefer să-mi iau cărți de la ei. Transportul este gratuit indiferent de valoarea comenzii și evident că vine acasă. În momentul în care mi se pune pata pe-o carte o comand și în cel mai scurt timp o am.

Mai multe cărți de tipul enciclopedii/cărți pentru copii găsiți aici. Din seria cărților Spune-mi eu o mai am și pe cea cu Spune-mi unde! și mai este și Spune-mi câte. Toate sunt interesante și aflu niște informații interesante pe care nu le știam sau poate că le știam, dar le-am uitat.

Care este părerea voastră despre această carte?

You may also like

25 de comentarii

  1. Pe Libris se gaseste mereu cate ceva interesant de citit,o sa intru si eu sa imi comand cateva carti!

  2. iata ca stiu ce am sa ii iau lui Bibi urmatoarea data cand comand 😉 Pare o carte minunata pentru cea mica si cu siguranta si eu voi gasi multe raspunsuir in ea 😉

  3. Foarte frumoasa carte!
    Si noi am folosit din plin carti de acest gen pentru ca ambii copii sunt curiosi sa descopere lucruri noi, mereu aveau intrebari si se intampla ca uneori sa nu am eu raspunsuri 😉
    Spor la citit si la invatat!

  4. `trebuie sa imi cumpar si eu, piticul este inca micut dar parca vad ca zboara timpul si va veni perioada aia cu de ce? 🙂

  5. Dupa cum am mai zis , o carte super mega interesanta atat pentru mine cat si pentru copil .. clar o vreau si eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.