Rent a car prin intermediul Ryanair

Zilele trecute v-am povestit cum am făcut cu rezervarea biletelor de avion cu Ryanair (găsiți aici articolul dacă nu l-ați citit). După asta primeam periodic mailuri cu ofertele lor de închierea unei mașini la destinația mea de vacanță. Susțineau că prețurile oferite erau cele mai mici de pe piață și s-a dovedit că așa a fost. Am mai căutat și alte oferte și n-am găsit nimic mai ieftin.

Ne-am orientat către cea mai ieftină mașină, un Ford Fiesta. Urma să mergem 4 adulți și un copil în ea. Am considerat că avea loc suficient. Pe site era menționat că dacă nu au această mașină disponibilă în momentul închirierii, urma să primim una din aceeași clasă sau puțin mai mare. Din auzite știam că nu urma să primim o mașină foarte bună și nu aveam mari așteptări.

Condiții pentru a putea închiria o mașină

Biletul de avion nu cred că este o condiție absolut obligatorie. Eu am avut un câmp în care am menționat și numărul zborului. Să vă spun exact la ce să fiți atenți și ce să urmăriți în momentul în care faceți o alegere.

Eu am făcut rezervarea cu o săptămână înainte de a pleca și asta pentru că prețurile s-au redus la jumătate față de momentul în care am cumpărat eu biletele de avion. Aș putea să spun că am prins unul dintre cele mai mici prețuri. Am făcut rezervarea pe toată perioada vacanței și asta a fost bine pentru că am luat-o fix din aeroport și am lăsat-o la aeroport când am plecat. Distanța de la Palermo la aeroport era de 20-30 km și cine știe cât m-ar fi costat taxiul sau autobuzul.

Ca să puteți face o rezervare aveți nevoie de:

  1. Bani pe card pentru efectuarea tranzacției. Se plătește în momentul rezervării mașinii
  2. De preferat ar fi să aveți menționat în anunț șofer secundar
  3. Să aveți un card de credit pe numele persoanei care se trece șofer principal
  4. În momentul în care închiriați mașina să aveți bani pe cardul de credit pentru Casco care vă sunt complet blocați pe perioada închirierii ca o garanție. Această sumă vă este comunicată înainte de a plăti închirierea acesteia

Greșelile mele în acest sens

Problema a fost că soțul meu a făcut rezervarea alegerea făcută de el nu permitea să aibă șofer suplimentar. După ce a rezervat a văzut că este obligatoriu ca acel card de credit să fie pe numele șoferului principal. Eu aveam card și el nu avea și tot așa. Am fost nevoiți să anulăm această rezervare pentru a face o rezervare nouă. De această dată eu am fost trecută șofer principal și el secundar. În felul ăsta problema a fost rezolvată. Banii pe anularea rezervării i-am primit în 2-3 zile integral.

Cum a decurs închirierea mașinii

Înainte de a ieși din aeroport sunt toate firmele care închiriază mașini. Este aproape imposibil să nu vă loviți de acele ghișee. Eu am luat mașina de la FireFly.Întreaga procedură a decurs rapid. Ni s-au făcut actele și tot acum ni s-au retras acei bani pentru CASCO. Chiar dacă selectasem să avem full casco la mașină, ni s-a spus că în cazul unui accident noi suportăm cheltuielile și urmează ca noi să ne recuperăm banii de la firma de asigurări.

Pentru că nu aveau Ford Fiesta, am primit un Fiat Qubo. Nici măcar n-am mai auzit de mașina asta până acum, dar a fost foarte bună și foarte încăpătoare. A fost bună pentru că ne-au încăput toate bagajele de la aeroport și noi am stat cu toții foarte lejer. Chiar n-am avut ce să-i reproșez mașinii. Mergea bine, avea și aer condiționat așa că noi am fost mulțumiți.

În momentul predării mașinii au fost deblocați aproape automat și banii de pe card. Chiar mă gândeam că va dura ceva mai mult deblocarea lor. A fost o alegere foarte bună să închiriem o mașină și cred că voi lua în calcul acest aspect și pentru vacanțele următoare cu avionul.

You may also like

12 comentarii

  1. Nu pot. Eu nu înțeleg sa comunicam (traduceri). Aduc mașina mea. Niciodată închirieri. Mulțumesc de sfatul! O vacanță plăcută!

    1. Stiu ca am avut un card de credit cu 3000 lei si l-am dat pe ala. Nu a blocat toata suma. Parca in jur de 2000 … sa fi fost 500 euro?! Pe site vezi ca scrie cat este casco. Mie mi-a blocat imediat banii si dupa ce am dus masina si a verificat-o, mi-a deblocat imediat banii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.