Ghid de purtare și îngrijire a dresurilor în sezonul rece

Indiferent dacă optezi pentru o versiune de dresuri de dama culoarea piciorului, cu model, metalice sau obișnuiții ciorapi negri, trebuie să treci cel putin o singură dată prin acest ghid oferit de siamo.ro. Pentru un plus de inspirație aruncă o privire pe indicațiile de mai jos:

 1. Nu vă fie teamă de culoare: fie că vreți să purtați sosete de dama colorate sau dresuri colorate, nu trebuie niciodată să vă fie teamă de culorile puternice. Acestea pot adăuga un plus oricărei ținute. Dacă purtați ciorapi care nu sunt negri, asigurați-vă că restul ținutei este în culori neutre, sau că aveți o ținută monocromă din cap până în picioare. Un dres colorat purtat cu o fustă de lână va arăta senzațional.
 2. Învațați atunci când trebuie să purtați dresuri opace: cu cât este mai scurt obiectul vestimentar pe care îl purtați, cu atât mai opac trebuie să fie și dresul vostru. Dresurile de acest tip arată foarte bine atunci când sunt purtați cu cizme peste genunchi.
 3. Verificați dacă ciorapii prezintă defecte sau mici rupturi: pentru a vă asigura că îmbrăcămintea voastră arată sofisticat, faceți o mică revizie asupra dresurilor dacă este într-o formă bună. Fie că este vorba despre sosete peste genunchi sau dresuri, luați-vă un pic de timp și inspectați cu atenție fiecare colțișor. În cazul în care descoperiți daune … cea mai bună soluție este să vă achiziționați o nouă pereche.
 4. Asortează-i corect: dacă nu vreți să vă aruncați și să alegeți o culoare îndrăzneață pentru dresuri, o regulă bună de reținut este aceea de a-ți potrivi dresul cu nuanța pantofilor sau culoarea predominantă din ținută.
 5. Află ce să faci în cazul în care dresul s-a rupt: dacă vă regăsiți într-o situație în care dresul s-a rupt și sunteți în criză de timp, cea mai bună soluție este să aplicați puțin lac de unghii incolor sau fixativ, direct pe zona afectată.
 6. Mare atenție atunci când spălați dresurile: recomandarea este ca atunci când dresurile necesită spălarea, acestea să fie spălate la mână. Spălarea în mașina de spălat se poate termina prost de cele mai multe ori.
 7. Indiferent de tipul de dres pe care îl cumpărați, achiziționați întotdeauna o pereche cu o mărime mai mare față de cea pe care o purtați: cu cât îmbrăcămintea este mai mică, cu atât este mai mare presiunea care apasî pe fibre. În acest fel posibilitatea de a se rupe crește extrem de mult. De aceea, o regulă ar fi aceasta, să achizitionați o pereche de dresuri mai mari cu o mărime.
 8. Încearcă să îți îngheți dresurile: sună ca un sfat ciudat, dar înghețarea dresurilor înainte de a fi purtați le poate extinde durata de viață. Când cumpărați o pereche nouă de ciorapi, trebuie să îi umeziți cu apă, stoarceți excesul de apă, apoi îi puneți la înghețat peste noapte într-o pungă de plastic. Înainte de a-i purta lăsați dresul să se dezghețe treptat.

Voi purtați dresuri în sezonul rece? Folosiți vreunul din trucurile menționate?

You may also like

16 comentarii

 1. Ohooo, chiar utile sfaturile tale. Pe majoritatea nu le stiam. Doar ma stii de atata vreme si ai remarcat ca regulile de compozitie vestimentara nu sunt punctul meu forte. Lacul de unghii il folosesc si eu pentru a ma asigura ca un dres putin rupt nu se rupe mai rau inainte sa ajung sa il schimb.

 2. Mi se par interesante sfaturile tale. Pe unele le stiam, pe altele le citesc prima data, cum ar fi inghetarea dresurilor. Habar nu aveam ca asta le prelungeste durata de viata!

 3. Ce mi-ar fi placut sa stiu aceste lucruri acum 15-20 de ani! Acum nu mai port rochie sau fusta din cauza unui incident in care forma si aspectul unui picior s-au modificat. Iar la pantaloni, port sosete de bumbac…

 4. Port dresuri și am în garderoba mea tot felul de achiziții. Spre exemplu am dres din fibre de cafea care păstrează mirosul plăcut și căldura.
  Nu știam de Siamo.ro iar trucul cu înghețarea este genial.

 5. Uite ca partea cu inghetarea nu o stiam! Si nici pe cea cu marimea mai mare! Ramo, la tine mereu gasesc sfaturi utile! Mersic! Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.