Cum și de ce este important să îți protejezi telefonul în anotimpul rece

Probabil că într-un anumit moment, între lunile iunie și august, ați primit un avertisment de supraîncălzire pe smartphone-ul vostru. Acest avertisment cere să permiteți răcirea dispotivului inainte de a relua utilizarea. Nu este o surpriză că supraîncălzirea poate deteriora telefonul mobil, dar ați știut că temperaturile scăzute ale iernii afectează la fel de mult telefonul? Invățați cum să vă protejati telefonul mobil împotriva iernilor necruțătoare, iar aici nu vorbim despre simpla achiziționare a unei huse de telefon.

Fun fact: Telefoanele inteligente au de fapt o temperatură optimă de funcționare. Potrivit celor de la Apple, temperatura ambientală ideală la care se pot utiliza telefoanele este între zero și 35 de grade Celsius. Condițiile de temperatură joasă sau de temperatură ridicată pot determina o schimbare a comportamentului dispozitivului pentru a regla temperatura. De asemenea, puteți vedea că bateria se va descărca mult mai repede la temperaturi scăzute. Așa că dacă vrei ca telefonul tău să funcționeze normal pe timpul iernii, urmează pașii următori.

Iată ce trebuie să faci pentru a evita daunele produse de frig telefonului:

  1. Folosește o husă de telefon care oferă protecție termică. Pe durata celor mai reci luni de iarnă ne îmbracăm cu cele mai groase haine pentru a ne proteja de frig. După cum se dovedește, aceeași logică ar trebui aplicată și pentru telefoanele noastre. Îmbrăcați dispozitivul adecvat pentru vreme, păstrându-l cald și uscat cu husa potrivită. Pe site-ul TAMO TAMO există câte o husă de telefon pentru fiecare activitate, chiar și atunci când mergi la patinat.
  2. Păstrează bateria încărcată. Descărcarea bruscă a bateriei este un efect secundar comun al vremii reci. Asigurați-vă că telefonul este încărcat complet înainte de a ieși în temperaturi sub zero grade, pentru a combate o posibilă scădere rapidă a puterii bateriei. De asemenea, este util să aveți o sursă de alimentare de rezervă la îndemână, sau chiar un încărcător. Dacă telefonul vă va trimite o alertă că temperaturile sunt prea scăzute sau dacă se oprește singur, nu trebuie să intrați în panică. Nu încercați să îl reporniți imediat sau să îl încălziți prea repede, pentru că puteți risca să îi provocați daune pe termen lung. În schimb, pșstrați-l într-un loc cald, cum ar fi buzunarul, până când temperatura internă se ajustează. Abia atunci puteți relua utilizarea.
  3. Opriți telefonul atunci cand temperaturile sunt prea scăzute. Vremea rece și smartphone-urile nu sunt cei mai buni prieteni. Temperaturile scăzute pot deteriora circuitele delicate din interiorul dispozitivului mai ales pentru telefoanele iphone, deci este important să nu împingeți foarte mult peste limitele telefonului în timpul iernii.
  4. Păstrați telefonul cât mai acoperit atunci când sunteți în exterior. Acest lucru poate părea evident, dar cu cât mai mult timp vă puteți păstra telefonul în buzunar sau departe de zăpadă, cu atât mai bine. Tastarea unui mesaj atunci când purtați mănuși este frustrat, dar este cel mai bun mod de a vă asigura că telefonul vostru rămâne în stare de funcționare perfectă. Ecranul sensibil devine casant atunci când temperaturile sunt mici, tocmai de aceea nu este recomandat să îl lăsați în zăpadă sau într-o mașină înghețată.

You may also like

15 comentarii

  1. O husă de acest gen chiar e necesara ; de exemplu iarna asta am iesit mai des pe afara si m-am ales cu cateva defectiuni.

  2. Știam că smartphonul, iphonul sunt sensibile la temperaturi joase sau foarte înalte dar nu știam exact cum trebuie protejate.
    Pe lângă sfaturile pe care ni le dai, husele de pe Tamo-Tamo despre care vorbești sunt o soluție bună.
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.