5 sfaturi necesare pentru curățarea eficientă a aragazului

Cel mai utilizat obiect din bucătărie este, fără nici un dubiu, aragazul. În același timp aragazul este și cel care se murdărește cel mai des fiind locul unde își fac apariția cei mai mulți microbi și bacterii. Este esențial să afli ce trebuie să faci atunci când vine momentul pentru curatarea aragazului, pentru că această operațiune să nu ți se mai pară o corvoadă.

Mai mult de atât, pentru a te putea bucura cât mai mult de acesta, este nevoie să fie șters și curățat după fiecare utilizare, pentru că, inevitabil, atunci când gătești, sar stropi din oală sau tigaie, iar dacă aceste urme nu sunt curățate în scurt timp, grăsimea și murdăria ajung să se întărească și să se usuce și curățarea aragazului va fi mult mai dificilă.

O altă zonă căreia trebuie să îi acorzi atenție este cuptorul și interiorullui acestuia, deoarece și acesta se murdărește aproape după fiecare utilizare, iar microbii care se dezvoltă și aici în cazul în care nu este curățat corect. Pentru acesta este recomandat să se folosească doar soluții speciale de curățare pentru cuptor .

Cu ce începi curățarea aragazului?

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să te apuci de curățarea aragazului este să îndepărtezi ochiurile și butoanele, pentru că acestea trebuie curățate în detaliu. Este bine să se pună la înmuiat într-un vas unde se adaugă apă călduță și produse de curatenie pentru bucatarie care sunt foarte eficiente în înlăturarea grăsimii.

Pe lângă acestea, este recomandat să se curețe și gratarele de la aragaz. Acestea pot fi puse în chiuvetă, ca mai apoi să fie curățate cu ajutorul unui degresant de bună calitate, care va reuți să distrugă și să elimine orice fel de grăsime existența pe ele. În funcție de mărimea grătarelor și a chiuvetei, acestea pot fi curățate pe rând.

Dacă grătarele nu sunt destul de curate, atunci este momentul să folosești un burete care nu este abraziv pentru a oferi grătarelor acea strălucire din fabrică. Vei ști că ai terminat atunci când acestea nu vor mai avea nici o pată de grăsime și nici nu se vor mai simți lipicioase la atingere.

Cum cureți aragazul?

După scoaterea grătarului și a ochiurilor, este momentul să începi curățarea aragazului, cu ajutorul unui detergent degresant, însă este foarte important să ții cont de faptul că niciodata nu trebuie să folosești un burete abraziv sau de sârmă pentru a îndepărta murdăria, pentru că acestea vor zgâria smalțul și apoi, chiar dacă va fi curat, aragazul va avea un aspect inestetic. Prin urmare pentru a avea eficiență și delicatețe în același timp, în această etapă este indicat să folosești un burete non-scratch.

Sfaturi pentru curățarea interiorului aragazului

Curățarea cuptorului și a interiorului acestuia presupune mai multe etape, iar cea mai complicată dintre ele poate fi considerată curățarea geamului de la cuptor, pe care inevitabil sare grăsimea sau mâncarea preparată în cuptor și ajunge să fie destul de greu de curățat. În cazul în care nu vrei să apelezi la soluții degresante pentru a-l curăța, poți alege să folosești  soluții naturale, cum ar fi amestecul de bicarbonat de sodiu cu suc de lămâie. Acest amestec trebuie lăsat să acționeze o perioadă de timp, apoi se curăță cu un burete umed.

Curăță bine aragazul dupa folosirea soluțiilor

Indiferent ce produse de curățenie pentru bucătărie folosești pentru curățarea aragazului, este necesar ca acestea să fie foarte bine curățate sau șterse, deoarece, cele mai multe dintre ele au printre ingrediente substanțe chimice, iar în momentul în care aragazul sau cuptorul se încălzește, acestea vor începe să emane mirosul toxic.

Ce folosești pentru aragazul de inox?

Este esențial ca niciodată să nu se folosească bureți abrazivi sau soluții de curățare cu particule mari care pot zgâria.

Ideale pentru suprafețele din inox sunt soluțiile cu granule fine și cu efect de albire, pentru că acestea reușesc să elimine petele și bacteriile.

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face pentru a reda strălucirea aragazului din inox, este să întinzi câteva picături de ulei de lămâie pe toată suprafața aragazului, iar apoi acesta va arăta ca nou.

You may also like

17 comentarii

  1. Sfaturi extrem de utile pentru orice gospodină. Mai ales pentru cele tinere, la început de drum- pe timpuri nu se găseau atat de multe produse si nici atat de eficiente, ce mai frecam la el… Cu toate acestea, parca tot mai mult stralucea cel vechi! 😀

  2. cif crema folosesc si eu pentru curatarea aragazului si a cuptorului si imi place pentru ca este eficient si nu afecteaza materialele din care sunt facute electrocasnicele. Unele produse sunt prea tare si ard, altele zgarie, cif este pur si simplu perfect. Si degreseaza rapid.

  3. Si eu folosesc Cif si am lucrat o perioada la curatenie, unde aveam atat plita cat si hota din inox si fara Cif nu aveam nici o sansa sa le redau stralucirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.