Evidențierea formelor cu ajutorul pieselor vestimentare potrivite

Corsetul este o piesă vestimentară frumoasă care îți pune în valoare formele. La început era special conceput pentru a subția talia și pentru a o pune în evidență. Chiar era un chin pentru unele femei să stea cu acel corset strâns la maxim de abia le mai dădea posibilitatea să respire. Am văzut diverse documentare pe discovery care arătau cum adolescentele erau puse să poarte așa ceva din simplul consoderent că trebuiau să fie perfecte.

Corsetul este o centură lată ce are scopul de a strânge talia pentru a crea un corp ideal. Este confecționat dintr-un material elastic, întărit cu „balene” din fier sau din plastic și este prins cu șireturi fie în față, fie în spate. Corsetul a fost conceput inițial pentru a îmbunătăți imaginea estetică a unei persoane, fie ea femeie sau bărbat, însă în timp a căpătat și funcții medicale. sursa wikipedia.com

Spusele mele despre corset au fost întărite și de ceea ce zice wikipedia. Eu am un singur corset pe care l-am purtat în combinație cu o fustă lungă. Ținuta este specială pentru ocazii și cred că am purtat-o o dată sau de 2 ori. Eu mi-am luat un corset care să mă avantajeze și care să nu mă chinuie. Nu îmi place să mă strâng foarte tare la șireturi ca să nu mă mai lase să respir. Am vrut să fie frumos, să evidențieze talia, dar n-am vrut să exagerez.

Corset – here

În ultimul timp nu prea am mai văzut corsete. Cred că a fost o perioadă în care n-au fost cereri și acestea nu prezentau un interes prea mare. Acum am văzut că au început să fie din nou la modă și să fie folosite în diverse combinații actuale. Rosegal are foarte multe modele de acest gen. Se găsesc atât modele care pot fi purtate la vedere cum este cel de mai sus, dar și modele care pot să fie purtate sub diverse piese vestimentare și rolul lor fiind doar de evidențiere a taliei și a bustului.

Bustieră – buy now

Dacă în cazul corsetelor se punea un accent mai mare pe talie, în cazul bustierelor, bustul este cel  care trebuie susținut și evidențiat frumos. În cazul în care sânii sunt mari are un rol foarte bun de susținere, iar dacă sânii sunt mici se poate apela la bustiere cu push up care pot face minuni. Am văzut că se poartă aceste detalii în dreptul pieptului. Acele barete sunt de efect și se văd tare bine. Până acum nu am cumpărat nici o bustieră de acest gen și chiar mă bate gândul.

Persoanele care sunt mai plinuțe au nevoie obligatoriu de bustiere în momentul în care vor să facă sport. În primul rând le este de un real ajutor pentru a nu fi incomodate pe perioada exercițiilor. Un sutien nu este la fel de stabil și se poate deplasa în timp. Mai multe modele găsiți aici –> more.

Voi la ce trucuri apelați pentru a masca mici imperfecțiuni?

You may also like

10 comentarii

  1. Si eu ma numar printre acele femei care intotdeauna cauta piese vestimantare sa ma ajute sa maschez micile imprefectiuni.

  2. corsetul am inteles ca nu doar ca modeleaza corpul pe moment, dar ajuta si pe partea de tinuta a corpului pentru ca te forteaza sa mentii coloana in pozitie dreapta. Nu am purtat niciodata si nu stiu cum e, dar asa am citit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.