Cum alegem corect fondul de ten

Să alegi fondul de ten care să se potrivească tenului tău pare a fi o provocare uriașă. Este bine de știut că fondul de ten nu trebuie să fie vizibil pe ten, pentru că altfel veți risca să vă confruntați cu acel efect nedorit de mască. Rolul fondului de ten este de a acoperi imperfecțiunile. Fondul de ten reușește să creeze un ten frumos și mat. El trebuie să dea pieli senzația de natural și catifelat și nu trebuie aplicat în cantități mari. În loc să creați un strat de piele fină, veți ajunge să creați un strat inestetic de machiaj.

Cum îl alegem fondul de ten

Este bine de știut ca fondul de ten trebuie ales în același nuanță și ton cu nuanță pielii noastre. Nuanță nu trebuie să fie nici mai închisă nici mai deschisă. Chiar și cu o nuanță mai diferită decât cea a pielii, fondul de ten poate fi ușor de observat. Sunt convinsă că ați observat persoane care au o nuanță a pielii pe gât și decolteu diferită de cea de pe fată. Cel mai indicat este să testezi nuanța fondului de ten înainte de a-l achiziționa. Nu este bine să ne luăm după indicatorul de nuanță de pe ambalajul fondului de ten. Testarea nuanțelor de fond de ten pe piele este importantă. Aceasta se face prin aplicarea fondului de ten în zona mandibulei. Este esențial să încercați să vedeți dacă nuanță vi se potrivește într-o lumină cât mai bună. De asemenea, trebuie să fim atenți și la textura fondului de ten. Aplicarea fondului de ten presupune crearea unui tip de piele catifelat. Un fond de ten nu este bun dacă creează o peliculă la suprafață. Fondul de ten trebuie să fie în totalitate absorbit de piele și să se uniformizează cu tenul nostru.

Aplicarea fondului de ten

Fondul de ten trebuie să fie aplicat pe întreaga față. Însă, trebuie aplicat cu măsură. Deși pielea ta prezintă imperfecțiuni nu este bine să aplici cantități mari de fond de ten. În cazul în care aplici prea mult fond de ten acesta se va strânge pe față, iar el va deveni destul de vizibil pe ten. Fondul de ten trebuie aplicat pe întreaga față. Nici pleoapele nu trebuiesc lăsate neacoperite cu fond de ten. Acesta reprezintă o bază excelenta pentru aplicarea fardului de pleoape. Să nu uităm nici de buze pentru că și aici trebuie aplicat fond de ten. Nu este nimic greșit. Ajută la o mai bună rezistență a rujului pe buze.

Trucuri de aplicare a fondului de ten

Fondul de ten este o a doua piele a noastră care reușește să ne redea frumusețea. Pentru a face ca fondul de ten să stea cât mai mult timp pe tenul nostru putem apela la mici trucuri. Unul dintre secrete constă în aplicarea unei pudre translucide după aplicarea fondului de ten. Aceasta îl va ajuta să reziste mai bine la transfer. Este important să începem cu aplicarea acestuia din centrul fetei. Cu ajutorul degetelor puteți uniformiza fondul de ten pe față. Dacă vreți sa aplicați cât mai corect fondul de ten, puteți alege un burete de machiaj tip ou sau o pensula special destinată aplicării fondului de ten. Nu este necesară o cantitate mare de produs. Un fond de ten cu pompiță vă va permite să scoateți o cantitate suficientă de fond de ten.

Ține cont de tipul tău de ten

Pentru a nu avea neplăceri este important ca fondul de ten să fie destinat tipului de ten pe care îl avem. Astfel, va reuși să estompeze zonele cu probleme și să ne creeze un ten de porțelan. Un fond de ten corect ales va rezista întreaga zi pe ten fără să se transfere, să se adune sau să nu controleze bine excesul de sebum în cazul tenului mixt.

Tu cum îți alegi fondul de ten?

You may also like

19 comentarii

  1. Eu mereu apelez la ajutor specializat pentru a alege corect fondul de ten. De fiecare dată am fost bine sfătuită și culoarea s-a potrivit perfect cu tenul meu. Când găsesc un fond de ten cu care mă înteleg bine, il recumpăr de câteva ori.

  2. Sunt multe lucruri de care trebuie sa tinem cont in alegerea unui fond de ten daca vrem sa ne alegem cu un produs bun. Eu tin cont de ingrediente, de culoare, de subtonuri, dar si de brand. Pe cel de la Estee parca l-as vrea si eu, dar e mult prea scump pentru bugetul meu. Pana atunci raman cu cel de la ELF, cu care ma impac super bine!

  3. Eh, eu am fost curajoasa (a se citi inconstienta) si mi-am comandat fondul de ten online. Evident ca nuanta nu mi s-a potrivit. De atunci, m-am lecuit. Merg direct in magazin sa il testez.

  4. Greu găsesc produse cosmetice care sa fie pe placul meu. Am găsit în sfârșit fondul de ten perfect pentru mine și nu am de gând să il schimb prea curând.
    Îmi permit să adaug ceva, sper sa nu fie cu suparare: fondul de ten se aplică atât pe fata cât și pe gat. Se trage de pe fata spre gat, ușor pierdut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.