6 din 10 români aleg să se mute în ansambluri rezidențiale. Ce îi determină să ia această decizie?

Piața imobiliară din capitală, dar și din celelalte orașe mari ale țării s-a dezvoltat, în ultimii ani, într-un ritm alert. Motivul este unul foarte simplu: tot mai multe persoane aleg să migreze către așezările urbane, unde există mai multe oportunități în ceea ce privește munca.

Pentru că centrul orașului are mult prea puline spații unde s-ar fi putut construi clădiri noi, dezvoltatorii imobiliari au ales să construiască blocuri în suburbii sau la periferie, care să ofere, însă, condiții la fel de bune sau chiar mai bune că cele deja existente. Majoritatea celor care își achiziționează locuințe în aceste zone sunt tineri, cupluri sau familii cu copii, care afirmă că nu regretă decizia pe care au luat-o.

Află ce îi determină pe români să se mute în blocurile nou construite

 •        Prețul

In interiorul orasului, odata cu cresterea numarului de locuitori, permanenti sau temporar, au crescut atat pretul chiriilor, cat si pretul de achizitie al caselor sau al apartamentelor. In plus, valoarea unei chirii pentru un apartament de doua camere depaseste, in multe cazuri, pe cea a unei rate pentru propria locuinta. Nu este de mirare ca foarte multe persoane aleg sa investeasca intr-un camin, iar ansamblurile rezidentiale, precum Romco Rezidential, le dau acestora ocazia sa devina proprietari la un pret accesibil. Un apartament de doua sau trei camere intr-o zona limitrofa are aceeasi valoare cu o garsoniera aflata pe bulevardele mari ale orasului. De asemenea, acestia au posibilitatea de a alege compartimentarea locuintei, dar si detaliile ce tin de amenajare, mobiliare sau utilare!

 •        Linistea

Pentru cei care urasc agitatia unei asezari urbane de mari dimensiuni, blocurile nou construite sunt solutia ideala! Acestea sunt ferite de zgomote, poluare si aglomeratie, ceea ce le face foarte atragatoare in ochii multora!

 •        Vecinatatile

Chiar daca se afla la o oarecare distanta fata de centul orasului, in apropierea ansamblurilor se gasesc atat centre comerciale mari, cat si magazine de cartier, saloane de infrumusetare, restaurante si terase, cabinete medicale, gradinite si scoli, etc. Asadar, cei care se muta aici au la dispozitie toate lucrurile necesare pentru un trai bun.

 •        Conditiile

Blocurile nou construite sunt rezistente, izolate din punct de vedere termic, iar in ceea ce priveste apartamentele, atat finisajele cat si detaliile amenajarii sunt de buna calitate, au un design placut si modern, ceea ce inseamna ca nu mai trebuie sa investesti tu, dupa achizitionare, sume mari de bani pentru a transforma totul pentru a se potrivi cu standardele la care aspiri!

 •        Locuri de parcare si parcurile pentru copii

In prezent, infrastructura oraselor mari este depasita in ceea ce priveste numarul masinilor, atat pe sosele, cat si in parcari. Este dificil de gasit un loc in care poti stationa, chiar si cateva minute, fara sa risti o amenda usturatoare. Dezvoltatorii imobiliari au luat in considerare si acest lucru, iar majoritatea ansamblurilor sunt prevazute cu destule locuri de parcare pentru toti rezidentii. In plus, acestea intra, de multe ori, in pretul final de achizitie. Un alt avantaj pentru familiile cu copii sunt spatiile de joaca: acestea sunt dotate cu leagane, tobogane si alte accesorii distractive si, mai important, sunt numeroase, astfel incat sa se evite supraaglomerarea!

Tu ai alege sa locuiesti intr-un astfel de ansamblu rezidential?

You may also like

17 comentarii

 1. si eu tot pentru ansamblu rezidential as opta daca mi-as lua un apartament. Ai multe facilitati, mai multa siguranta, ai loc de parcare mai sigur si bine amenajat, ai locuri de joasa si spatii verzi, de ce nu? SI nu mi se par cu mult mai scumpe apartamentele acolo.

 2. Eu pentru conditiile dintr-un asemenea apartament l-as vinde pe acesta in care stau si m-as muta intr-unul dintr-un complex rezidential modern. Dar deocamdata nu pot face asta, maica-mea e prea batrana s-o mut cu forta in casa noua…

 3. Îmi plac mult complexele rezidențiale. Am stat in chirie în 2 și m-am bucurat de confortul lor (2 lift-uri funcționale non-stop, loc mare de joaca pentru copil, apartamente noi, curate) etc.
  Când am cumpărat apartamentul am fost nevoiți din păcate sa alegem unul vechi (dar central) fiindcă complexurile rezidențiale in orașul meu sunt în afara orașului, la periferie. Neavând mașina nu ma avantaja.

 4. Si noi ne-am cumparat recent un apartament intr-un bloc rezidential si e tare fain. Pe langa spatiul pe care il avem, e destul de ferit de agitatia lumii, iar vecinii sunt foarte ok

 5. Da, cel mai probabil as alege un astfel de loc. Momemtan insa am ales sa fug de aglomeratia oraselor mari, iar in loc sa pierd 2 ore doar in trafic, am un job suplimentar, imi ramane timp si de blogging si de toate. Cred ca trebuie prima data sa analizezi ce iti doresti de la viata, iar apoi sa cauti zonele potrivite pentru noua locuinta.

 6. Eu locuiesc la casa si nu as da linistea si gradina cu flori pe nici un apartament luxos! Dar fiecare alege ce doreste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.