4 moduri de a face economii

Oricine visează să facă economii, să aibă ceva pus de-o parte. Fie că este vorba de viitorul copiilor tăi, de o mașină nouă, de casa visurilor sau de o vacanță, economisirea este o necesitate. Dacă te informezi puțin și vei fi mai chibzuit, vei reuși să faci economii și chiar ai putea face investiții inteligente sau poți lua anumite decizii pentru a mări sumele de bani de care dispui. Iată cinci idei care te pot ajuta să faci economii.

1. Stabilește un buget lunar

Eu cred ca este important să îți stabilești o sumă lunară pe care să o poți cheltui. În opinia mea, spre exemplu, atunci când câștigi 5 lei, dacă vrei să economisești câțiva bănuți, poți cheltui doar 3 lei și să încerci să pui deoparte 2 lei. Asta, în cazul în care nu apar cheltuielile neprevăzute. Eu știu câți bani câștig lunar și care îmi sunt și cheltuielile lunare. Calculând facturile pe care le ai de plătit, cheltuielile de întreținere lunare, poți ști care este suma pe care o ai de cheltuit lunar și câți bani îți vor rămâne pentru a economisi.

2. Investește în economii în aur 

Aurul reprezintă cea mai sigură sursă de investiție. Cumpărând aur de aici, de la BCR, poți fi sigur că ai făcut o investiție bună datorită stabilității pe care ne-o oferă. Acest metal prețios este durabil și tangibil. În plus, mă încântă posibilitatea de a investi în aur, pe care mai târziu îl poți vinde oriunde vrei. Aurul este un bun activ de rezervă. Toate băncile au rezerve de aur, iar eu prefer să apelez la BCR atunci când vine vorba de tranzacții de orice fel. Avantajele cumpărării aurului de la bancă sunt numeroase. Investiția în aur s-a dovedit de cele mai multe ori bună chiar dacă și acesta are diverse fluctuații.

3. Deschide un cont de economii 

Uneori, poți fi pus în situația de a apela la credite de nevoi personale. Dacă suma pentru care optezi este mai mare si îți mai rămân ceva bănuți după rezolvarea problemei, poți alege să îți deschizi un cont de economii. Un astfel de cont îți oferă acces tot timpul la bani. Contul de economii este ideal pentru cine dorește să depună sau să retragă sume de bani periodic.

4. Fă cumpărături inteligente

Cumpărăturile istețe roiesc în jur, sunt date de reduceri și de oferte. Fie că vorbim despre haine sau alimente, rechizite sau produse de îngrijire personală, nu trebuie să ratezi promoțiile. Oricare ar fi modul în care alegi să faci economii, trebuie să iei în calcul posibilitatea de a pune ceva deoparte. Economiile înfloritoare te pot ajuta să îți pui visele în practică sau să ne deschizi o afacere.

Tu reușiti să faci economii? Apelezi la vreuna din metodele propuse de mine?

You may also like

15 comentarii

  1. tu zici bine ce zici, dar n-ai sa vezi tu romani care se imprumuta si carora le trece prin cap sa opreasca ceva din suma aia imprumutata si sa puna pe un cont de economii in ideea ca, dupa ce termina creditul ala de achitat, sa nu mai aiba nevoie de altul. Greu cu economisirea la noi.

  2. Da , întradevăr , mereu avem nevoie de acele economii ca atunci cand apare ceva neprevazut sa putem apela la ele . Economia in aur mi se pare interesantaa .

  3. Ufff! Eu trec printr-o perioada grea, sunt in concediu fara plata. Ce sa pun in pusculita? Nu stiu cum sa fac sa castig la loto, sau sa descopar o matusa Tamara, sa-mi platesc creditele la banci. Dar daca o sa iasa soarele si pe strada mea, o sa am grija sa pun bani deoparte (ca greierele din fabula 🙂 🙂 🙂 )

  4. In perioada asta am lasat-o mai moale cu economisitul pentru ca nu prea mai avem de unde, se cam strang toate. Dar de la anul, dupa 5 evenimente… Sper sa incepem sa punem. Si. Noi iar deoparte

  5. Heeei, ușor cu teoria, greu cu practica.
    În afara punctului cu creditul, pe care nu l-aș recomanda, aplicăm aceleași strategii. Mai merge, mai scârțâie, ca în tenis :), ă, viață am vrut să spun:)

  6. Da, eu reusim sa economisesc :)) punctul 1, nu se pune, sunt dezordonata si nu suport sa fac ce zici tu acolo. Punctul 2, mersi de pont, stiam ca investita in aur nu inseamna sa cumperi bijuterii, dar nu stiam de unde sa cumperi alt fel de aur. 3 si 4 sunt modalitatile mele de a pune deoparte. Plus actiuni, bursa, obligatiuni, adica modalitati care aduc mai mult profit decat un cont de economii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.