O bucătărie profesionistă se bazează pe cele mai bune echipamente

Mâncarea din marile restaurante este gata de servit într-un timp mult mai scurt față de timpul pe care noi l-am fi pierdut acasă cu prepararea ei. În restaurante intră mai multe persoane în același interval orar pentru a servi principalele mese ale zilei. Fiecare client comandă feluri diferite de mâncare pe care le primim într-un timp rapid.
Pentru prepararea acestor mâncăruri nu stă o armată de oameni în bucătăria restaurantului. Există o echipă redusă ca număr de persoane care veghează la prepararea mâncărurilor.

Cea mai mare treabă este dusă la bun sfârșit de echipamentele și utilajele care se regăsesc în bucătărie. Datorită lor mâncarea este preparată suficient de bine și sănătos. Mâncărurile nu împrumută mirosurile și sunt gata pentru a fi servite la timp. Cunoscutele utilaje pentru horeca sunt la loc de cinste în bucătărie și hrănesc clienții cu cele mai delicioase feluri culinare.

Alegerea echipamentelor de bucătărie

Fie că trebuie să alegem echipamente pentru propria bucătărie sau pentru bucătăria unei mici afaceri sau a unei afaceri mai mari, alegerea echipamentelor necesare într-o bucătărie profesională trebuie să se facă cu atenție. Bucătăria este acel loc în care ne petrecem o bună parte din viața noastră. Suntem nevoiți să gătim sau gătim din pasiune, avem nevoie de roboți de bucătărie, sau electrocasnice mici sau mari pentru a ne bucura de rețete reușite. Când ne hotărâm să investim în aparatură pentru bucătărie, alegem echipamente din materiale de bună calitate.
Atât în bucătărie profesionistă cât și în marile bucătării domină echipamentele și ustensilele din inox. Utilajele pentru horeca oferă astfel de echipamente durabile pentru dotarea completă a bucătăriei. Când investim în mașini de gătit, mașini de spălat vase sau roboți de bucătărie, analizăm opțiunile tehnologice pe care le oferă. Suntem atenți si la consumul de energie ale acestora. Pentru că ne dorim să facem economie, alegem acele aparate cu un consum redus de energie.

Echiparea unei bucătări profesionale

Bucătăria unei patiserii, restaurant, fast-food sau firmă de catering, cel mai important este spațiul, pentru ca lucrurile să se desfășoare cât mai bine. Echiparea corespunzătoare a unei bucătării este prioritară. Productivitatea ridicată și preparatele bune sunt garanția folosirii unor echipamente precum utilajele pentru horeca .Echipamentele pe care urmează să le folosiți în bucătărie trebuie alese în funcție de capacitatea de găzduire a unui anumit număr de persoane.
Alegerea echipamentelor se face și ținând cont de specificul locației. Prepararea anumitor feluri culinare se face folosind anumite echipamente specifice. Echipamentele necesare unei bucătării nu se reduc la aragaz, plită, cuptor sau roboți. Bucătăriile profesioniste găzduiesc două tipuri de bucătărie: una caldă și una rece. Bucătăria caldă se bazează pe echipamente și mașini care ne ajută să preparăm felurile calde de mâncare.
În partea de bucătărie rece regăsim dulapuri frigorifice și camere frigorifice pentru depozitatea unor antreuri, aperitive sau feluri de mâncare rece ce urmează să fie servite. Bucătăriei profesioniste i se adaugă și o zonă anexă pentru spălarea vaselor. Investiția în echipamente de calitate pentru bucătărie se dovedește a fi profitabilă în timp. Utilajele pentru horeca pot reprezenta cheia succesului și a profesionalismului unei bucătării.

You may also like

22 de comentarii

  1. Asa e! In spatele mancarii bune stau ustensile indispensabile! De aceea trebuie sa investim in ele

  2. Echipamentele de bucatarie profi sunt cele mai utile. Nu cred ca un restaurant de exemplu ar putea fara ele. Important e sa le alegem cu grija si sa stim in ce investim banii.

  3. Fiecare bucătărie profi care se respectă ar trebui să nu se dea înapoi de la a avea și ustensile de calitate care să ușureze munca în bucătărie, dar să o facă și plăcută pentru toți participanții.

  4. Si totusi, uneori, reusim sa gatim preparate ca cele de la restaurant chiar si fara echipamente. Este adevarat ca dureaza mult mai mult. Mi-ar place o bucatarie astfel echipata

  5. Restaurantele au nevoie neaparat de echipamente si ustensile profesionale,nu poti sa-ti satisfaci clientii fara o bucatarie spatioasa si bine pusa la punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.