Mic ghid pentru renovarea casei

Casa este locul în care ne întoarcem în fiecare zi de oriunde am veni, și undene petrecem o bună parte din viața noastră. Adesea avem nevoie de a aduce un aer nou în casa noastră, de a face mici modificări. Ne dorim să schimbăm culorile din casă, să rearanjăm corpurile de mobilier sau chiar să folosim mici obiecte de decor. Accesoriile și decorațiunile din casă pot fi înlocuite sau modificate pentru a căpăta o nouă dimensiune.

Refacerea ușilor

Ușa din casa noastră este prima care ne întâmpină. Aspectul său este cel care creează o impresie despre noi vecinilor și musafirilor din prima clipă. Dacă ușa pe care o avem nu este foarte sigură, atunci putem alege să o schimbăm. Dacă avem o ușă solidă, dar care și-a schimbat nuanța în timp, putem alege să o vopsim într-o nouă culoare.

Refatetarea bucătăriei

Bucătăria este acea zonă din casă în care pierdem foarte mult timp liber. Mobila din bucătărie este supusă deteriorării mai mult decât mobila din alte camere ale casei. O bucătărie complet utilată poate ajunge să ne coste foarte mult. Refatetarea bucătăriei ne ajută să reînnoim mobila din bucătăria noastră. Acest aspect ne este mai mult de ajutor pentru că avem aceleași corpuri de mobilier cu care suntem deja învățați. Putem alege să înlocuim fronturile mobilei din bucătărie cu unele mai rezistente sau putem opta pentru vopsirea ușilor de lemn într-o nuanță potrivită .

Nu neglijăm exteriorul casei

Dacă ne dorim să renovăm o casă la curte, trebuie să ne gândim și la modificările la care va fi supus exteriorul casei. Putem alege să placăm casa și după aceea să adăugăm culoare. Acest procedeu nu doar că va schimba aspectul total al casei, dar va contribui și la o mai bună izolare a casei.

Schimbați imaginea living-ului

Acea parte a casei unde ne reunim cu cei dragi pentru a petrece timpul într-un mod cat mai plăcut, living-ul trebuie să aibă un aspect cât mai plăcut. Canapelele și fotoliile sunt ideale pentru orice living. Putem alege canapele Iasi în nuanțe cât mai atrăgătoare care vor putea aduce o nouă dimensiune în casa noastră. Două fotolii alese fie în ton cu nuanța canapelei sau în contrar cu aceasta, vor completa obiectele de mobilier din living. Alegerea unor perne decorative vor crea cu ajutorul canapelelor, acel colț de relaxare preferat de întreaga familie. Alegem canapeaua și acele fotolii care ne vor asigura tot confortul de care avem nevoie.

În orice living este nevoie de lumină. Fereastra din living are o mare însemnătate pentru o încăpere luminoasă și radioasă. Însă, nu întotdeauna ne dorim să fie multă lumina în living. Sunt situații în care ne dorim putină intimitate sau poate vrem să umbrim puțin atmosfera. Alegerea unor draperii în nuanțe vesele, dar care să nu permită pătrunderea luminii în casă pare a fi o alegere foarte bună. Micile schimbări pe care le facem în casa noastră pot avea un mare efect. O masă de cafea și două scaune pot să se regăsească și ele în living. Dacă nu ne dorim să ne petrecem dimineților doar în casă, putem alege un set de mobilier de grădină pentru a lua locul dejun afară sau putem să ne amenajăm un colțișor pe balcon. Putem avea o casă frumoasă și confortabilă, renovând fiecare încăpere.

Ce ți-ai dori sa înlocuiești în casa ta?

You may also like

22 de comentarii

  1. Daca as putea as schimba in fiecare zi cate ceva. Un coltar ca cel din imagine mi-ar placea foarte mult desi i-as gasi greu locul, fiindca am 3 pereti care deja sunt ocupati de usi si terasa. Oricum, dorinta ramane valabila.

  2. Momentan doar bucataria este de renovat si reamenajat la mine, dar mai astept pentru ca vreau sa am banii si de mobila. Trebuie schimbat cam tot ce tine de mobila, inclusiv masa si scaunele. Imi doresc o mobila de bucatarie mai mare si mai colorata si un coltar de bucatarie.

  3. Noi mereu am mers pe principul ca interiorul trebuie sa fie confortabil si de calitate iar exteriorul de durata si de calitate.Nu suntem luxosi de acea avem o casuta superba si modesta.Am reusit sa investim bani in lucruri mai importante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.