Alegerea ochelarilor potriviți

Anumite tulburări de vedere ne trimit la un control oftalmologic. În urma unui consult de specialitate, vom afla ce tip de ochelari și de dioptrii ne vor fi necesari. Nu trebuie deloc să neglijăm primele semnale că vederea noastră s-a schimbat. Lipsa unor ochelari de vedere poate duce la înrăutățirea stării de sănătate a ochilor. După ce medicul oftalmolog a stabilit că avem nevoie de ochelari, suntem în căutarea unui model de ochelari care să ne avantajeze. Iată câteva chestiuni de care putem ține cont pentru a alege acea pereche de ochelari potrivită nouă.

Alegerea ramei ochelarilor

Deși poate părea că doar lentilele sunt cele mai importante, rama ochelarilor este esențială pentru confortul nostru, pentru un aspect estetic pozitiv și pentru buna sănătate a noastră. Este de preferat să alegem o ramă de tip cute glasses frames, care să fie în aceeași nuanță cu cea a ochilor noștri. Putem găsi o multitudine de modele de zeelool eyeglasses frames online, de unde putem alege acel model care să ni se potrivească. Forma feței noastre este un aspect de care ținem cont când alegem o anumită ramă de ochelari. În funcție de forma feței, alungită, ovală sau rotundă, alegem o formă de ramă de ochelari total opusă. Altfel, vom risca să avem o pereche de ochelari care să ne dezavantajeze. Lungimea feței trebuie să fie direct proporțională cu rama. Este de preferat să se încadreze tipului de dioptrii pe care îl avem. Atât doamnele, cât și domnii au nevoie de ochelari de vedere. Dacă domnii nu pun mare preț pe firma ochelarilor de vedere, orice doamnă sau domnișoară caută cele mai frumoase modele de glasses frames for women.

Materialul unei perechi de ochelari

În privința ochelarilor de vedere nu trebuie să ne zgârcim deloc. Nu este cazul să ne putem bucura că ne permitem o pereche de ochelari la un preț mic, aceștia trebuie avizați medical și să fie realizati dintr-un material foarte bun. Lentilele pot fi din plastic sau din sticlă. Putem alege pe cele care sunt mai potrivite nevoilor noastre. Lentilele oftalmologice ale ochelarilor sunt rezistente la ștergere și materialul lor este antireflex și anti zgâriere.

Alegerea grosimii lentilelor

Alegerea dioptriilor se face în funcție de prescripția medicală. Fiecare lentilă, în funcție de material și dioptrie are un anumit indice. În funcție de acestea vom alege și lentilele potrivite pentru ochii noștri. Alegerea unei perechi de ochelari este importantă atât pentru a ne îmbunătăți vederea, cât și sănătatea ochilor.

Purtați ochelarii de vedere?de ce țineți cont în alegerea lor?

You may also like

17 comentarii

  1. Prima pereche de ochelari mi se pare foarte draguta! Am sa -mi aleg si eu un astfel de model, chiar daca am inceput sa port lentile de contact mai des.

  2. port ochelari, dar nu m-am orientat spre rame prea fancy. mi se pare ca ce am ales eu e ok, un pic iesit din comun, si sa nu mai zic ca-s foarte ieftine. mai degraba ma intereseaza lentila decat rama

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.