Importanța luminii pentru casa noastră

Lumina din orice casă este foarte importantă, la fel cum este și modul în care este decorată casa, cât de calitativă este mobila și cât de solidă este întreaga construcție a casei. Lumina are o importanță aparate pentru că are menirea de a crea o atmosferă plăcută și un efect pozitiv asupra noastră. O lumină bine aleasă are puterea de a pune în valoare spațiul.

Lumina din casa noastră oferă căldură și energie pozitivă. În funcție de încăperea căreia îi este destinat tipul de iluminat de care avem nevoie,  vom face cele mai potrivite alegeri. În orice cameră a casei este nevoie și de lumină naturală, însă iluminatul casei este indispensabil pentru a ne desfășura în cele mai bune condiții activitățile pe parcursul întregii zile.

Alegerea becului potrivit

Când alegem un bec, ne gândim ți la calitatea luminii pe care o oferă, dar și la economia pe care o putem face precum și la durata sa de rezistență. Din punct de vedere al consumului de energie ne putem orienta către becurile economice. Tehnologia spoturi led este la mare căutare. Acestea sunt ideale pentru orice cameră a casei noastre. Le putem integra destul de bine în dormitor, pentru a crea o atmosfera romantică, dar sunt potrivite și pentru bucătărie, pentru a crea un design deosebit. Pentru baie putem alege becuri led care ne vor oferi lumina necesară pentru această parte a locuinței noastre.

Becuri led sunt foarte avantajoase pentru că au un consum redus de energie electrica de până la 90 la sută mai multă economie. Au o durată de viață relativ mare, pot rezista până la 10 ani. Lumina pe care o oferă este destul de eficientă. Referitor la puterea de aprindere, se aprind la simpla apăsare a întrerupătorului. Avem posibilitatea de a crea combinații luminoase cât mai variate, pentru că regăsim mai multe nuanțe ale acestor becuri. Iluminatul cu tehnologia led aduce o serie de avantaje, de la faptul că anumite becuri permit reglarea fluxului luminos, la faptul că majoritatea becurile led au forma asemănătoare cu cea a becurilor incandescente fiind destul de ușor de înlocuit.

Iluminatul led ne creează un confort vizual optim și ne asigură o stare de bine în orice moment al zilei. Sănătatea ochilor noștri nu este afectată de utilizarea unor astfel de becuri. Becurile led se găsesc sub diferite forme, care se pot integra destul de bine în designul casei noastre. Putem alege becuri led în formă clasică, sub formă de lumânare, becuri tip capsulă sau lustră, spot ori reflector. Iluminatul de tip led este ideal pentru a fi folosit atât acasă cât și la locul de muncă. Poate fi o opțiune potrivită pentru lumina de pe holuri și casa scărilor. Putem alege astfel de corpuri de iluminat care funcționează pe bază de senzori de mișcare. Iluminatul cu led-uri reușește să aducă o notă eleganță designului locuinței noastre. În baie putem crea un joc de lumini pentru un plus de relaxare cu ajutorul becurilor led. Ideale chiar și pentru biroul de acasă, iluminatul led reprezintă o soluție avantajoasă, economică și atrăgătoare din punct de vedere estetic. Pentru a ne bucura de cea mai bună lumină în casă noastră putem opta pentru luminile led, care ne vor oferi lumina necesară pentru bunăstare. 

You may also like

20 de comentarii

  1. Eu in toate camerele am becuri economice și intr-adevăr lumina este foarte importantă intr-o încăpere .

    1. Și noi tot cu ledurile suntem… Mi se par mai economice, mai luminoase și mai rezistente…

  2. Intr-adevar, este aproape o arta sa iluminezi o incapere in conformitate cu locul de unde vine lumina naturala, cu felul in care este distribuita mobila, cu ce decoruri exista pe pereti sau pe langa ei… nu e usor si poate ca pentru o armonie vizuala perfecta este nevoie de ochiul unui specialist!

  3. Un subiect teribil de atractiv iluminarea locuinței. De ce? Pentru că este foarte important să beneficiem de lumină bună, adecvată fiecărei activități.
    Avem și led-uri și spot-uri.

  4. Ohooo eu sunt obsedata de lumina alba rece si Alex al meu de lumina calda ☺. Unde filmez am pus lumina alba rece fix pe placul meu, cu cele mai bune becuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.