Climatizarea ecologică

Climatizarea ecologică devine din ce în ce mai răspândită, deoarece producătorii de aer condiționat elimină produsele refrigerante care diminuează stratul de ozon din produsele lor, pentru a respecta noile reglementări guvernamentale.

O serie de inovații tehnologice fac, de asemenea, ca unitățile de aer conditionat să devină mai economice. Fie prin achiziționarea de unități cu tehnologii de economisire a energiei, fie prin îmbunătățirea eficienței energetice a unei case, există șapte moduri de a face aparatele de climatizare mai ecologice.

 1. Mărimea contează

Un aparat de aer condiționat de dimensiuni reduse nu numai că nu va menține casa răcoroasă, dar va continua să încerce, pierzând energie electrică și crescand facturile de energie ale gospodăriei.

O unitate prea mică nu va putea să echilibreze aerul răcit în condensatorul unității cu aerul umed și excesiv pe care evaporatorul îl scoate din casă.

 1. Compresoare în două etape

Compresoarele unei instalații de climatizare utilizează de obicei cea mai mare parte a energiei electrice.

Compresoarele trebuie să lucreze din greu pentru a stoarce vaporii încălziți, astfel încât agentul frigorific să revină la starea lui răcită. Compresoarele în două trepte comprimă automat mai puțin în zilele răcoroase și mai mult atunci când sunt calde, economisind energie.

 1. Sisteme potrivite personalizate

Unele aparate de aer condiționat precum gree de 12000 btu realizează o eficiență energetică optimă utilizând o sursă de energie pentru răcire și o altă sursă de încălzire.

Personalizarea fiecărei componente a sistemului, de la termostat la bobinele interioare, creează sisteme bazate pe nevoile individuale de încălzire și de răcire ale casei.

 1. Pompe de căldură geotermale

Pompele de căldură geotermale utilizează pământul ca radiator, valorificând fluxul natural de căldură dintr-o zonă caldă într-o zonă rece. Ele pot fi cu până la 40% mai eficiente la răcirea unei locuințe decât aparatele de aer condiționat convenționale.

În timp ce sunt scumpe pentru instalare, pompele de căldură geotermale recuperează costurile inițiale prin economisirea facturilor lunare de energie.

 1. Termostate programabile

Instalarea unui termostat programabil este una dintre cele mai accesibile modalități de a genera un sistem de aer condiționat.

Proprietarii de locuințe pot programa termostatul să rămână oprit când nimeni nu este acasă și să pornească automat și să se răcească casa.  

 1. Întreținerea regulată

Personalul HVAC ar trebui să inspecteze și să deservească unitățile de aer condiționat cel puțin o dată pe an. Întreținerea include testarea presiunii agentului frigorific, accesul la debitul de aer al unității și verificarea scurgerilor.

De asemenea, specialistul HVAC poate recomanda modificări pentru a spori eficiența energetică a sistemului.

 1. Înlocuirea aparatelor de aer condiționat

Peste 89 de milioane de sisteme de încălzire și răcire din Statele Unite au fost instalate cu mai mult de zece ani în urmă. Aceste sisteme funcționează cu mult sub standardele de mediu și eficiență energetică existente în prezent.

Uneori, cea mai bună opțiune este înlocuirea unităților existente cu aparate de climatizare economice.

You may also like

9 comentarii

 1. Link-ul catre acest articol a ajuns direct in mesageria mandrului meu.
  Asta pentru ca e fix pe specializarea lui si il priveste in mod direct.

 2. Un astfel de aparat e util in orice locuinta, atat pe timp de iarna dar mai ales vara. Cred ca si eu trebuie sa-l schimb anul acesta, nu prea isi mai face treaba ca la inceput. Multumesc pentru informatii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.