7 Tipuri de acoperisuri

Mediteranean

Din cele mai timpurii rădăcini egiptene, țigla mediteraneană a devenit una dintre cele mai bune materiale de acoperire (și cea mai bună funcționare) existente astăzi. Aceste plăci de acoperiș sunt făcute într-un cuptor și sunt artizanale. Acesta oferă izolare mai buna decât placile normale. Plăcile sunt, de asemenea, în formă de tub, ajutând la ghidarea apei de ploaie către jgheaburile atașate acoperișului.

Lut

Placile din argilă s-au folosit de la 4000 de ani în China antică. Mai întâi, lutul este pus într-o matriță. Lutul se usucă apoi este ars într-un cuptor. Plăcile sunt apoi montate împreună ca un puzzle până când acoperișul este complet. Odată cu avansarea tehnologică, plăcile de tigla din argilă au fost retrofitate pentru a se potrivi diferitelor climate, de la vremea spaniolă caldă până la iernile canadiene friguroase.

Tigle de ciment

La sfârșitul secolului al XIX-lea, plăcile de acoperiș din ciment au fost create ca un înlocuitor mai ieftin pentru țiglele tradiționale de lut. Betonul poate imita aspectul plăcilor de lut și este rezistent la grindină și zăpadă

Atat constructiile industriale, cat si cele civile pot fi acoperite cu tabla cutata. In cazul constructiilor industriale, aceasta poate fi utilizata pentru exterior sau interior, pentru invelirea acoperisului, peretilor sau a altor locatii cu rol estetic. Pentru constructiile civile, tabla cutata poate fi utilizata in cazul caselor, blocurilor, birourilor si a altor cladiri pentru placarea acoperisurilor, a gardurilor si a sageacului acoperisurilor.

Tiglele franceze

Comparativ cu omologii lor din lut, placile franceze arata foarte asemanatoare. Diferența esențială constă în materialele care sunt fabricate fie din ceramică, fie din ardezie. Acest lucru face ca procesele lor de izolare să fie diferite, ceea ce poate beneficia proprietarul unei case în mod diferit, în funcție de locul în care trăiesc.

Șindrile asfaltice

Disponibile în soiuri organice și din fibră de sticlă, șindrilele de asfalt sunt de departe cele mai comune materiale de acoperire rezidențiale din S.U.A. Acestea au fost inventate de un american în 1901. La sfârșitul secolului al XIX-lea, plăcile de acoperiș din ciment au fost create ca un înlocuitor mai ieftin pentru țiglele tradiționale de lut. Betonul poate imita aspectul plăcilor de lut și este rezistent la grindină și zăpadă. 

Acoperiș verde

Un „acoperiș verde” este un acoperiș al unei clădiri acoperite cu iarbă, plante sau altă vegetație. Cunoscuți pentru proprietățile durabile, există câteva acoperisuri vii celebre în S.U.A., cum ar fi acoperisul Centrului Rockefeller și Biblioteca Ballard din Seattle.

Tigle solare

Tiglele solare au fost puse la dispoziție pentru uz comercial în 2005. Dow Powerhouse Solar Shingles a apărut pentru prima dată în Colorado în 2011 și este disponibil acum în aproape 20 de state inclusiv Canada.

You may also like

13 comentarii

  1. Cred că cele mai eficiente sunt țiglele solare. Recunosc că nu este un domeniu în care sunt as, însă pentru mine un acoperiș trebuie să fie estetic și eficient!

  2. WOW! Tigle solare as alege, cu siguranta! Totuși, acoperisul verde cred ca va umple intreaga lume, in curand! Acesta e viitorul, avem grija de natura și ea va avea grijă de noi!

  3. Hmm, ai sa razi, insa cand am fost in vacanta in Olanda m-am mirat ca oamenii de acolo opteaza pentru acoperisuri din stuf, cum aveau bunicii pe vremuri si nu intelegeam care e faza! :)) Imi dadeau impresia ca parca n-a ajuns tehnologia si pe la ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.