3 sfaturi pentru realizarea CV-ului perfect

CV-ul sau curriculum vitae, așa cum este varianta oficială, este un fel de prezentare oficială a noastră și un prim contact între noi și potențialul angajator. Aici trebuie să se regăsească principalele informații personale, referitoare la studii și experiența în muncă, dar și principalele atribuții și competențe. Toate aceste informații trebuiesc îmbrăcate frumos în cele mai interesante cuvinte pentru că această carte de vizită este foarte importantă. Consider că sunt câțiva pași esențiali de urmat în realizarea unui CV perfect. Enumăr 3 pași esențiali care vă pot ajuta în realizarea celui mai bun CV.

1. CV realizat în format Europass

CV-ul clasic a cam dispărut. Cei mai mulți angajatori doresc CV-uri în format Europass pentru că acesta este recunoscut internațional. Structura este acceși pentru toate CV-urile și acestea sunt mult mai ușor de urmărit și au o anumită unitate. Nu este mai complicat sau mai complex. Aș putea spune că este frumos structurat și că este un model folosit de aproape toată lumea.

Formatul Europass poate fi găsit cu ușurință la o simplă căutare pe google. Sunt multe site-uri care oferă gratuit varianta acestuia. Ulterior acesta trebuie completat cu multă grijă și o foarte mare atenție la detalii. Este de preferat să ne prezentăm într-un mod cât mai profesionist și punctual. Angajații în HR caută aceste elemente cheie în CV-uri. Găsiți aici foarte multe sfaturi care vă pot ajuta în redactarea unui CV cât mai bine.

2. Încearcă să faci un curs

Cursurile pot fi de un real ajutor. Dacă ești deja angajat, te poți interesa de cursurile care te-ar putea să te ridici ierarhic. Sunt multe astfel de cursuri care contează și te pot ajuta fie să câștigi mai mulți bani, fie să poți dobândi niște informații care te pot ajuta. În prezent sunt foarte multe firme care oferă astfel de cursuri, iar prețurile acestora diferă în funcție de alegerea făcută.

În cazul în care aveți un CV bun și totuși nu reușiți să obțineți un interviu poate exista o problemă. Există varianta ca CV-ul să nu vă pună în valoare suficient de bine și, în acest caz, ar fi de preferat să apelați la persoane care au ceva mai multă experiență în domeniu sau să încercați și alte cursuri de calificare pentru a vă putea reorienta. De exemplu, un curs de babysitting poate fi varianta perfectă pentru o persoană care iubește copiii. Aici găsiți suficient de multe informații despre un curs de genul. Ca acesta pot fi multe alte cursuri care vă pot oferi o calificare precum coafeză, makeup artist, manichiuristă, etc. Trebuie doar să vedeți către ce categorii aveți înclinații.

3. O scrisoare de intenție puternic motivată

Scrisoarea de intenție însoțește CV-ul și, dacă mă întrebați pe mine, aș spune că este obligatorie. Aceasta este un fel de justificare a faptului că doriși să lucrați într-o anumită companie și în care să puneți accent pe câteva din calitățile pe care le aveți.

Ce părere aveți de sfaturile mele. Care sunt elementele de care țineți cont atunci când vă întocmiți un CV?

You may also like

19 comentarii

  1. Am invatat la scoala despre acest Cv , si cum sa il realizam . Si asa este , scrisoarea de intentie nu poate lipsi de langa un Cv . Multumim pentru sfaturi .

  2. un cv bine pus la punct iti creste sansele de angajare indiferent de domeniu. Culmea e ca in 2018 inca mai exista oameni care nu stiu ce este un CV si ce informatii trebuie sa cuprinda acesta. Sa nu mai zic de cei care duc CV-uri scrise de mana, pe fuga, si eventual fara informatii de contact.

  3. Mi se par foarte utili pașii pentru realizarea unui CV! Este important să nu uiți și de secțiunea personală în care să îți descrii pasiunile și îndeletnicirile din afara câmpului de muncă.

  4. Cred ca in redactarea CV-ului perfect sta experienta pe care o expuis si educatia care te califica pentru un post pt care aplici. Dar, conteaza si expunerea atuurilor 🙂

  5. La capitolul scrisorilor de intentie mai am de lucrat! Imi sunt asa de antipaticeee… Practic, mi se pare un fel de milogeala, insa observ ca poate face diferenta.

  6. Dacă ai un CV foarte bun ai sanse de 90% sa primesti job-ul.Imi place sa exersez scrierea si formularea CV-ului.Sunt incantata cand se cere scrierea CV-ului de mana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.