Idei inovative pentru amenajarea locuinței tale

Pentru că nu întotdeauna vrem să apelăm la specialiștii în design interior în privința amenajării casei noastre este de preferat să ne punem noi amprenta. Dacă suntem creativi și ne punem imaginația la treabă vom reuși să creăm o locuință ideală. Iată câteva sfaturi pentru a amenaja cât mai creativ spațiul din casa noastră.

Optează pentru culoare după ce ai ales mobilierul

Deși atunci când ne ocupăm de amenajarea livingului, dormitorului, sau bucătăriei mai întâi ne gândim la cum vom vopsi pereții, este de preferat să ne hotărâm mai întâi la mobila pe care ne-o dorim. De multe ori avem în cap un anumit tip de mobilier, dar când trecem la cumpărături este posibil să ne schimbăm alegerile. De aceea, este de preferat să alegem nuanța pereților sau a parchetului ori a gresiei, după ce am luat decizia finală în privința mobilei.

Evita aglomerația

Este adevărat că avem nevoie de mai multe corpuri de mobilier în fiecare încăpere, dar nu este tocmai indicat să ne aglomerăm casa de mobilă. Este important să avem și spațiu la dispoziție care să ne transmită ideea de încăpere aerisită. În plus, această idee ne ajută să facem economii. Este păcat să irosim banii pe obiecte pentru amenajarea locuintei pe care ulterior nu le vom folosi și vom opta pentru depozitarea lor în debara.

Optează pentru covorul potrivit

În orice casă este nevoie de covoare. În mod special în sezonul rece. Și mai ales dacă avem copii mici care stau mult timp pe jos. Trebuie să ținem cont de anumite aspecte când alegem covoarele pentru amenajarea livingului. În living este nevoie de un covor atât de mare, încât, toată mobila de aici să se regăsească pe el. Nu este tocmai ok să ne ducem cu covoarele până la perete. Pentru livingul mai mic, un covor de mici dimensiuni este perfect. El trebuie plasat în centrul camerei.

Alege decorațiuni potrivite stilului casei

Decorațiunile au rolul de a evidenția frumusețea unei case. Elementele de decor pentru care optăm pentru amenajarea locuinței trebuie să respecte stilul și designul mobilierului din camera respectivă. Este de preferat să creăm un colț mai mic unde să punem suveniruri. Nu ar fi prea frumos să ne încărcăm casa de obiecte de decor inutile.

Alege o pardoseală de calitate

Finisajul pardoselii trebuie să se încadreze cât mai bine în stilul casei. Finisajele din lemn pentru casă sunt foarte apreciate datorită calității lor. Acestea sunt ideale oricărui stil al casei, fie el modern sau rustic.

Nu neglijați spațiul de depozitare

O cămară sau o debara se dovedesc a fi întotdeauna utile în amenajarea locuinței. Oricine are ceva de depozitat. O debara cu rafturi în care putem pune provizii de iarnă sau pentru a pune anumite obiecte de prin casă nu trebuie să ocupe prea mult spațiu.

Baia – piesa de rezistență a casei

Când spun baie, spun relaxare și confort. Cine nu își dorește un duș pentru a se destinde sau o baie cu multă spumă. O cabină de duș modernă sau o cadă încăpătoare trebuiesc alese pentru a ne asigura tot confortul. Oricare ar fi alegerile noastre pentru amenajarea livingului, băii sau bucătăriei, trebuie să amenajăm totul în așa fel încât să ne simțim cât mai bine în casa noastră.

Tu de ce ții cont când te ocupi de amenajarea locuinței?

You may also like

19 comentarii

 1. Sa o iau pe rand:
  oricat as incerca, am camerele mici, deci aglomerate, nu pe gustul meu.
  Nu mai am covoare de cativa ani.
  Cu spatiul de depozitare sunt in deficit, noroc ca am podul casei.
  Capitolul decoratiuni: Cu cat mai putine, cu atat mai putin de sters.
  Si ce mai e? Baia: am baie cu cada, vreau sa renunt la cada fiindca am imbatranit si risc sa ma innec in ea, o voi inlocui cu o cabina de dus.

 2. Înainte de a cumpara ceva pentru camera ma asigur ca se potriveste cu restul obiectelor. Nu imi place nici atunci când camera este supraîncărcata.

 3. Anul asta si-au cumparat apartament niste prieteni de-ai nostri. Au dat o garsoniera mare pe un apartament cu doua camere din carton ca e numai rips. Plus ca nu au debara deloc si bucataria este deschisa, ceea ce eu urasc. Prin urmare, sfatul tau referitor la spatiul de depozitare este mai mult decat binevenit.

 4. Sfaturile tale sunt foarte bune pentru cei care se muta la casa noua. Eu as vrea un spatiu de depozitare la indemana, nu boxa, in care n-am mai intrat de asta iarna, chit ca stau la parter si mi-e la doi pasi distanta. Dar am o problema cu subsolurile si de aceea tanjesc dupa debaraua pe care taica-meu a eliminat-o complet din apartament pe cand era inca in faza de constructie.

 5. Încerc sa schimb in permanenta câte ceva in locuința, uneori fac alegeri intelepte alteori nu pentru ca ma încăpățâneaz sa aleg diferitele obiecte care apar la promoții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.