Importanța firmei de contabilitate într-o afacere

O firmă de contabilitate te poate salva sau chiar te poate ajuta să pui capăt unei afaceri. Tocmai din acest motiv este bine ca firma de contabilitate pe care o alegi pentru firma ta să fie perfect informată și să știe să jongleze cu conturile astfel încât să poți scăpa basma curată în momentul în care ai un control.

deschidere-pfa-minContabilitate pentru firme mici

În momentul în care ai o firmă mică, cu maxim 10 angajați, poate nu-ți pui problema să mergi către o firmă de contabilitate pentru că te sperie costurile ceva mai mari. Sau să vorbesc mai direct și să vă spun că eu la asta m-am gândit atunci când am ales o contabilă pentru firma mea.

Ce poate fi atât de complicat să ții contabilitatea la un fornetti? La prima vedere poate părea o joacă de copii pe care o poate controla aproape orice persoană care a terminat un profil economic. Cam aceleași servicii contabile le poate oferi o firmă sau o contabilă care-și rotunjește veniturile în timpul liber. Sunt convinsă că sunt contabili buni care nu lucrează la firme și nu vreau să duc discuția mea într-o altă direcție. Cert este că doamna la care am apelat eu nu înțelegea exact fenomenul de fornetti și când a înțeles exact era puțin cam târziu. Mă refer acum la pierderile pe care le aveam zilnic și care nu se scădeau din contabilitate pentru că nu știa cum și pentru că eu am început să pun întrebări după ce mă cam săturasem să arunc produse. Evident că în tot acest timp stocurile mele de marfă pe hârtie erau ceva mai mari.

Ulterior m-am interesat că diferența dintre o contabilă și Firma de conta era de doar câteva milioane. Acești bani își oferă ție o siguranță că lucrurile decurg exact așa cum ți-ai dori și primești toate răspunsurile solicitate și soluțiile ideale pentru problemele pe care le ai.

Servicii de calitate oferite de firmele de contabilitate

firma-de-contabilitate-minDiferențele s-au văzut în cazul meu și am avut prieteni cu afaceri similare care au rezistat mult mai mult pe piață decât am făcut-o eu. Cazul relatat anterior a fost doar una dintre problemele pe care le-am avut. Important este că din fiecare greșeală am avut câte ceva de învățat și dacă mâine aș începe un business nou știu ce pași ar trebui să urmez.

Am cochetat și cu ideea de a-mi deschide un PFA. Nu am vrut să mă arunc cu capul înainte și la primul impuls să mă apuc de treabă. Am stresat multă lume cu întrebările mele și m-am documentat temeinic în această privință. De contabilitate PFA trebuie să se ocupe tot o firmă și trebuiesc depuse lunar declarații și multe altele. Știu că în cazul PFA-ului nu este așa mare bătaie de cap ca la un SRL și că sumele sunt mai mici, dar nu sunt încă convinsă.

Cât de importantă credeți că este o firmă de contabilitate?

You may also like

4 comentarii

  1. si eu as opta pentru colaborarea cu o firma de contabilitatea in locul angajarii unui contabil individual. Mi se pare mai sigur asa. Stai mai linistit decat atunci cand stii ca toate actele tale sunt in mana unui singur om.

  2. Din punctul meu de vedere o contabilitate potrivita face diferenta. Avem firma de ani buni si stiu ce inseamna sa apelezi la cineva care se pricepe comparativ cu cine care nu stie ce face.

  3. Si eu cred ca este foarte important sa ai servicii specializate si profesionale la care poti apela pentru supervizarea activitatii firmei tale, MAI ALES pe partea de contabilitate externalizata, in cazul in care nu ai un contabil angajat in cadrul firmei. O firma de conta va fi mereu o alegere mai buna decat un contabil, din punctul meu de vedere cel putin, pentru ca experienta lucrului cu mai multe societati odata aduce un plus in gestionarea problemelor ce pot aparea, si la fel cum ai spus si tu, in cazul unui control al documentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.