De ce accesorii sportive ai nevoie pentru a te antrena acasă?

Cei mai mulți neglijează antrenamentul fizic, cel puțin cel pentru întreținerea unei condiții fizice sănătoase, din cauză că nu au timp pentru a merge la sală. Dacă ești dintre aceștia, de ce nu ai în vedere un antrenament liber, în confortul propriei locuințe? Ai posibilitatea să faci asta și nu îți trebuie decât câteva accesorii sportive care nu costă o avere. Și apoi vorbim despre o investiție în sănătate. Îți mai trebuie puțină ambiție și cam asta e tot.

Dacă te interesează ideea și ai vrea să o pui în practică, îți prezint mai departe câteva dintre accesoriile sportive care ți-ar fi de folos în acest caz. Te ajută să îți menții forma fizică și chiar să îți lucrezi eficient musculatura.

Alege un set de gantere

Indiferent de tipul de antrenament pentru care optezi, că vizează acestă tonifiere a musculaturii sau ai alte planuri, ai nevoie de gantere. Le găsești în greutăți diferite și pe artsporttotal.ro, de unde le poți comanda la prețuri modice. Despre acestea ar trebui să știi, pentru extra motivație, că se folosesc în fitness și culturism pentru rezultatele vizibile pe care le oferă. Ai în vedere deci un set de gantere pentru acasă pentru a-ți lucra brațele, umerii, pieptul, spatele, dar și ceilalți muschi din corp, chiar dacă oarecum indirect. Începe cu greutăți modice și crește-le în timp.

Eventual poți merge pe varianta ganterelor cu posibilitatea de reglare, adică ce permit adăugarea de discuri. Dacă ești începător orientează-te după ceva până în 5 kilograme. În cazul în care deja prezinți rezistență fizică, poți crește greutățile.

Folosește benzi elastice și extensorul

Atât pentru a lucra zona picioarelor, cât și pentru brațe, alege benzi elastice pentru diverse grade de rezistență. Orientează-te pe artsporttotal.ro după cele potrivite ție, chiar dacă poate te antrenezi mai rar. Le găsești de obicei în funcție de nivelul de forță pe care trebuie să îl depui.

Alege și un extensor, pe care să îl reglezi pe măsură ce progresezi cu antrenamentele. Cu arcuri sau elastic, acesta va aduce o contribuție sesizabilă în ceea ce privește condiția ta fizică.

Este foarte important să înveți să controlezi mișcările pe durata antrenamentului. Să nu lași extensorul, respectiv banda, să revină imediat la poziția sa inițială. Învață să te soliciți cu ajutorul lor.

Optează pentru o minge medicinală

Dacă dorești să îți întărești eficient musculatura din zona abdominală, dar și pentru a face întinderi, îți recomand o minge fitness. Unii ar putea să o considere o jucărie, însă utilizarea acesteia se dovedește de multe ori o provocare. În funcție de tipul exercițiilor pe care le practici, va trebui să înveți să îți ții echilibrul pe minge.  Vorbim despre un instrument deosebit de eficient când vine vorba despre remodelarea corporală.

Recomandarea mea este să alegi o astfel de minge, însă nu oricum. Aceasta trebuie să fie raportata la înălțimea ta. Numai așa te vei bucura de o întrebuințare corespunzătoare, respectiv vei putea adopta o postură corectă. Rezultatele vor consta într-un abdomen tare, alături de un corp tonifiat.

Sunt câteva dintre acele accesorii sportive care te vor ajuta să îți menții o condiție fizică optimă, dar totodată să ții la distanță problemele de sănătate. Comandă-le pe cele potrivite ție de pe artsporttotal.ro, la prețuri echitabile.

You may also like

17 comentarii

  1. Mm , aş avea nevoie de absolut toate , dar momentan nu mi le pot permite . Aşa ca fac sport cum pot , chiar daca as avea nevoie de si mai mult , dar facem in functie de timp

  2. gantere mi-am cumparat si eu vara trecuta si am tot zis ca ma apuc sa fac exercitii pentru brate, ca tare urate le am, dar sunt foarte puturoasa si mereu aman. Vointa trebuie sa ai si timp ca acum poti face o multime de exercitii acasa!

  3. Recomandări utile pentru cei interesați.
    Eu am probleme de sanatate care ma impiedica sa fac orice fel de miscare 🙁 incerc sa merg pe jos, dar nici asta nu prea pot

  4. Eu trebuie sa imi cumpar o minge medicinala in rest sunt pregatita sa dau sunculita jos.Sunt mai pitica si grasimea se depune in zona soldurilor ce-a ce ma exaspereaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.