Rolul mierii în alimentația copiilor

Mierea se oferă copiilor de peste 2 ani. Dacă pediatrii ne dau aceste indicații ar fi bine să le respectăm pentru evitarea eventualelor neplăceri. După această vârstă ea poate fi introdusă în alimentația copilului sub diverse forme. Poate fi consumată pur și simplu, folosită pe post de îndulcitor sau în combinație cu alte produse.

În cazul copiilor mierea se poate consuma înainte de culcare. Aceasta are rolul de a atrage și reține licihidul din corpul copiilor pe timpul nopții sau când dorm. Așadar, o linguriță de miere înainte de somn va asigura odihna fără umezeală și un somn mult mai calm și odihnitor. Pentru că mierea atrage și reține lichidul, rinichii iau o pauză de la munca pe care trebuie să o depună.

Mierea de salcâm ursuleț Apidava

Trebuie să fim atrași în primul rând de ceea ce mâncăm și să ne determine să și gustăm. În cazul copiilor această regulă se aplică de cele mai multe ori și tocmai din acest motiv trebuie să face adevărate opere de artă în farfurie pentru ca cel mic să fie curios să guste. Sunt și copii care n-au nevoie de aceste detalii, dar aceștia sunt mult prea puțini.

Eu am fost foarte mulțumită de impactul pe care l-a avut ursulețul de la Apidava. Designul prodului i-a stârnit interesul să guste și chiar să-mi ceară mierea de la ursuleț. Mierea de salcâm este una dintre cele mai gustoase și aromate sortimente și este aproape imposibil să nu fie pe gustul celor mici. Pentru că îmi place mult această miere o folosesc strict pentru micul dejun al fetiței, pentru îndulcirea laptelui sau ceaiului sau chiar pentru prepararea diverselor dulciuri pentru a evita zahărul.

Bomboane cu polen Apidava

Încă nu am învățat cum pot să renunț la dulciuri și din când în când mai servesc și eu câte un dulce. Copii sunt foarte atrași de gustul dulce și ei ar renunța chiar și la mâncare pentru o ciocolată sau o înghețată. Tocmai din acest motiv încerc să-i dau dulciuri pe care eu le consider sănătoase și care să-i și placă. Să știți că aceste aspecte nu sunt foarte ușor de mulțumit. Copiii observă imediat dacă văd că noi nu mâncăm ceea ce le oferim lor așa că este de preferat ca întâi să ne educăm noi pe noi și copiii ne vor urma exemplul.

Caramelele cu polen de la Apidava pot fi alternativa bună pentru un dulce sănătos. În primul rând caramelele au o textură estrem de interesantă pe care n-am mai întâlnit-o la nici un alt produs. Exteriorul este unul tare, iar interiorul este moale și ușor de mestecat fără să stau cu grijă că după o singură bomboană voi avea numai caramele pe dinți. Gustul este suficient de dulce cât să satisfacă copiilor, și nu numai, dorința de a savura un altfel de dulce.Mă bucur că am reușit să mai păstrez câteva pe care să le pozez și să vi le arăt. Cu siguranță vă veți îndrăgosti de aceste caramele. Trebuie doar să le încercați!

Ce părere aveți de aceste produse? Vă tentează?

You may also like

14 comentarii

  1. ma bucur ca ai vorbit despre puterea exemplului personal. Mi se pare logic ca un copil sa isi doreasca sa consume produsele pe care le consuma parintii si sa le refuze pe cele pe care nu le-a vazut in meniul lor. Daca vrei ca cel mic sa manance miere, mananci si tu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.