Sfaturi privind cursul valutar când călătorim în străinătate

În ultima perioadă foarte mulți români aleg să petreacă vacanțele și concediile în afara țării. Persoanele care au anumite boli aleg să se trateze în alte țăari datorită condițiilor mai bune, apărăturilor performante și medicilor mult mai bine pregătiți. Este de preferat să alegem să schimbăm banii în valută de acasă pentru a evita mici neplăceri. Cu toții ne ghidăm după Cursul BNr și schimbăm banii în în funcție de țara în care urmează să călătorim. Fie că alegem un curs valutar liră sterlină sau euro, aici găsim cel mai corect curs. Dacă totuși am rămas fără bani și vrem să schimbăm banii în momentul în care nu suntem în țară, este bine să verificăm cursul oferit, dar și eventualitatea unor comisioane ascunse.

Nu schimbati bani în aeroport

Se poate întâmpla, mai rar, să plecăm într-o altă țară pe neașteptate, fără a avea timp sa schimbăm banii. Se pare însă că nu este o opțiune tocmai bună să alegem să schimbăm banii la casele de schimb valutar din aeroport. Aceste case de schimb valutar au cele mai proaste rate de schimb. Cel mai bine este să schimbați o sumă cât mai mică de bani, și asta în situația absolut necesară.

Nu neglijăm comisioanele

Când trebuie să schimbăm banii, pe lângă rata de schimb oferită, ne putem lovi și de comisioanele de schimb valutar. În cazul sumelor mai mari de bani pierderile se resimt destul de bine. Interesează-te din timp care este valuta pe care o poți folosi în țara pe care o vei vizita. Dacă într-o țară se poate plăti cu dolari este bine sa urmărești curs valutar dolar pentru a schimba într-o zi buna lei în dolari. Oricum toate cursurile le poți vedea aici.

Cum poți să economisești bani când pleci în călătorie

Suntem în plină vară și aeroporturile sunt pline de turiști care pleacă sau se întorc din destinații internaționale de călătorie. Unii specialiști sfătuiesc turiștii să nu schimbe banii în moneda locală a zonei de vizitat. Se pare că băncile din alte țări aplică atunci când schimbi bani un comision ascuns. Astfel, dacă nu urmărim un curs valutar euro de la noi și nu schimbăm banii la timp vom ajunge să plătim mai mult în altă țară.

Economisești dacă ai asigurare de călătorie

Să pleci în vacanță și să te îmbolnăvești pare un dezastru. Pentru a te face bine, de multe ori se impune vizita la o clinică medicală. Săntatea nu este deloc de neglijat, de aceea este bine să optați pentru o asigurare de călătorie pentru că veți ajunge să cheltuiți sume mari de bani legate de spitalizare.

Încadrează-te în buget

Nu de puține ori se întâmplă să plecăm în vacanță cu gândul de a ne limita sumele cheltuite. Din suma schimbată, o parte din bani este de preferat să stea în portofel, iar alte sume mai mici, pentru situații de urgență le vom pune separat. Astfel ne vom limita cheltuielile și vom fi asigurați în eventualitatea unor cheltuieli neprevăzute.

Preferați să vă schimbați banii pentru vacanță de acasă?

You may also like

20 de comentarii

  1. Eu intotdeauna imi schimb banii in tara, imi fac asigurare de calatorie si un buget de care ma tin asa ca nu am avut nici un fel de probleme pana acum.

  2. Prefer sa-i schimb la casele de schimb valutar din tara, cursul este mult mai avantajos.

  3. Desi nu calatoresc in strainatate si nici perspective nu prea exista, nu pot sa nu recunosc ca sunt niste sfaturi foarte utilesi bine-venite pentu cei interesati

  4. N-am plecat niciodata din tara dar am auzit si eu de la altii ca intr-adevar e jale cu schimbatul banilor la aeroport. E un curs valutar mai mult decat devaforabil pe acolo. Sper sa citeasca cine trebuie articolul asta ca sa stie ce are de facut inainte sa ia taxi-ul sau autobuzul spre aeroport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.