Criterii de care trebuie să ținem cont când cumpărăm sau închiriem o casă

Un apartament este o investiție pe termen lung când dorim să îl achiziționăm sau chiar o achiziție pentru tot restul vieții. Sunt anumite lucruri de care trebuie să ținem cont când cumpărăm o casă. Pentru că acesta este un bun pe care nu îl putem schimba foarte ușor este necesar să analizăm situația cu atenție.

Alege casa în funcție de zonă

Este important să ne stabilim prioritățile. Dacă ne dorim o casî liniștită, departe de zgomotul din oraș putem alege apartamente de vânzare în zona marginală. În cazul în care ne dorim să fim în centrul orașului, atunci o casă situată într-o zonă centrală este ideală. Oricare ar fi alegerea noastră există avantaje de o parte și de alta. În cazul caselor situate în inima orașului putem privi partea bună a lucrurilor astfel, avem aproape marile centre comerciale, dar și companii unde putem avea un job. Însă, dacă vrem mai multă liniște, casele situate în arterele mai puțin circulate ne vor oferi ceea ce ne dorim.

Sa închiriez un apartament sau să cumpăr o garsonieră?

Alegerea casei potrivite este un proces foarte important. Dacă avem o sumă de bani suficientă pentru a cumpăra un apartament este păcat să nu investim. În cazul în care ne dorim să locuim pentru o perioadă de timp limitată într-o anumită zonă putem recurge la apartamente garsoniere de inchiriat precum acestea. Avantajele închirieri unei case este că putem pleca foarte ușor dintr-o zonă într-alta fără a fi legați de o casă.

Nivel de siguranță

Dintr-o mulțime de apartamente de vânzare pe care le vedem pentru a alege unul pentru noi, trebuie să alegem unul de aici care prezintă siguranță. În acest sens ținem cont de cât de veche este clădirea. Trebuie să analizăm posibilitatea apariției unor probleme cu privire la eventualele reparații ale construcției sau înlocuirea anumitor elemente constructive. Chiar și când căutăm garsoniere de închiriat putem solicita un raport asupra clădirii înainte de a încheia un contract. Siguranța ne este asigurată și de modul în care avem acces la casa noastră. Zonele în care apartamentele sau garsonierele prevazute cu camere de securitate sunt de preferat.

Structura casei și împrejurimile

Nu este deloc de neglijat poziția casei pe care ne-o dorim. Este mai bine să alegem o casă la care încăperea oferă posibilitatea de a pătrunde soarele. De asemenea dacă apartamentul sau garsoniera are balcon, ar trebui să alegem o casă cu vedere la parc, lac, sau o priveliște cât mai plăcută.

Închiriem sau cumpărăm, să ne interesam și de cheltuieli

Plata întreținerii unor apartamente de vânzare aferente zonei unde ne alegem casa sunt criterii de analizat. Trebuie să ne interesăm asupra plăților utilităților blocului unde ne dorim casa.

Spațiul disponibil al casei

În funcție de nevoile noastre putem alege un apartament sau o garsonieră. Pentru tinerii sau persoanele singure și pentru cei care dispun de o sumă de bani mai mică sunt de preferat garsonierele. În schimb, în cazul unei familii cu copii este de preferat un apartament. Spațiul disponibil asigură intimitate, oferă posibilitatea de a te relaxa sau odihnitor fără a fi deranjată. O casă, fie garsonieră sau apartament, trebuie aleasă în funcție de nevoi și de zonă.

Voi ce preferați? Un apartament sau o garsonieră?

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

22 de comentarii

  1. Acum 2 ani ne-am cumparat apartament pentru ca 4 ani am stat intr-o garsoniera si ne ne mai ajungea spatiul.

  2. zona conteaza foarte mult mai ales daca e vorba de un oras mare. Degeaba te bucuri ca gasesti apartament mai ieftin sau chirie mai mica in nord, daca tu trebuie sa ajugi la job in sudul orasului. Pierzi zilnic mult timp in trafic si bani dati pe transport.

  3. Am preferat un apartament, gândindu-mă acum 10 când l-am achiziționat că va fi mult mai spațios și potrivit unei familii cu copii. Până în prezent sunt mulțumită de această alegere.

  4. Articolul tău îmi este foarte util. Chiar plănuim sa ne mutam de la bloc la casa și oricât de mult ne-am dori o gradina mai mare nu ne putem îndepărta prea mult de oraș.

  5. Noi clar preferam apartamentul, sa avem spatiu. Am stat mult timp in chirie si abia de 2 ani si ceva avem credit la apartament. Toate criteriile pe care le-ai spus sunt tare importante.

  6. Pentru noi a contat zona, sa fie accesibilă spre locurile de munca, sa avem mijloace de transport aproape, sa fie aproape de familie ( nu de alta dar când o să avem copil să îl ducem repede la ei ) :-)) Nu mi-aș cumpără în veci garsonieră. Pentru o persoana eu vad un apartament cu doua camere, pentru un cuplu căsătorit cu sau fara copil, apartament cu 3 camere.

  7. Pentru mine cel mai important este sa am o zona frumoasa si vecini de treaba 🙂 Restul le facem pe parcus. Si sunt mai mult pentru cumparat decat pentru stat in chirie, cat platesti chiria mai bine dai rata la banca, iar la final ramai cu casa 🙂

  8. Foarte interesant si util totodata. Sunt unele chestii pe care le vezi dupa ce cumperi o casa. Eu de exemplu as alege una fara etaj:))prea multe scari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.