Părinții pot face mișcare alături de copii

Sportul este un factor foarte important în dezvoltarea noastră și ne ajută să ne dezvoltăm frumos. Dacă suntem niște persoane active ne ajută să ne păstrăm un tonus bun și chiar să ducem o viață lipsită de sedentarism. Copilul este influențat de ceea ce fac părinții și dacă cel mic vede că mișcarea este un pion important, atunci vor lua și ei măsuri.

Nu pot să mint și să spun că mă văd alergând pe stadion împreună cu copilul. Am avut eu câteva tentative de acest gen prin care mi-am imaginat că prin această metodă aș putea slăbi. Rezistența mea a lăsat de dorit și nu prea am putut să mă țin de această activitate și am renunțat după doar câteva zile. Acesta este un exemplu negativ, dar sunt și atâtea exemple demne de urmat cu ajutorul cărora îi putem antrena și pe cei mici.

Trotinete pentru cei mici și cei mari

Trotinetele pentru copii sunt foarte cunoscute și la o simplă vizită în parc, putem vedea cu câte îndemânare merg cei mici pe acestea. Sunt solicitante și chiar dacă îți dau impresia că nu depui foarte mult efort, nu este așa. Solicită foarte mulți mușchi și o corelare care nu este deloc de neglijat.

Interesant este că mai nou am văzut pe faleză și adulți pe trotinetă. În primă fază m-a amuzat ideea expunerii unui adult pe o astfel de trotinetă și după ce am îndrăznit să mă urc și eu pe una, am realizat că este o senzație foarte plăcută și că pentru mine este relaxantă și plăcută. Trotineta pentru adulți se poate achiziționa din același loc de unde se poate achiziționa și trotineta copii de la SportAddict.

Biciclete pentru toată familia

Mersul pe bicicletă îmi place cel mai mult. Aș merge ore în șir pe bicicletă și dacă ar fi mai bine organizate pistele de biciclete în oraș, aș îndrăzni să ies mai des din casă pe bicicletă. Problema este că marcajul se oprește brusc atunci când nu te aștepți sau chiar într-un stâlp. Oamenii nu știu că pista de biciclete ar trebui să stea mai mult liberă și unii se ambiționează să meargă fix prin locul prevăzut bicicliștilor. O altă problemă sunt chiar șoferii mașinilor mici care nu sunt suficient de atenți la bicicliști și care parchează pe zonele marcate ale bicicliștilor.

Excluzând toate aceste probleme, este o activitate foarte plăcută și solicitantă. Ultima dată am mers pe bicicletă înainte de a rămâne însărcinată și de atunci mă tot așteaptă bicicleta mea. Îmi doresc să pot merge la plimbare împreună cu fetița mea și să ne putem bucura de mișcare împreună.

Voi ce tip de mișcare faceți? 

You may also like

5 comentarii

  1. parintii pot face miscare, dar nu prea vor. Pentru majoritatea e mai usor sa stea pe banca, sa butoneze telefonul si sa zbiere mereu dupa copil sa nu se duca prea departe. Practic, ar trebui sa se plimbe cu bicicleta sau cu trotineta in jurul bancii ca sa fie parintele fericit.

    1. Sa stii ca ii invidiez pe acei parinti. Eu niciodata nu am putut sa merg in parc si sa ma relaxez si eu pe banca. Criss fuge de la un leagan la tobogan si imi da o fugareala prin parc de nedescris. Nu o las nesupravegheata pentru ca este obraznica si sunt tot timpul in preajma ei. MI-as fi dorit si eu sa ies in parc si sa pot sta linistita pe banca in timp ce ea se joaca frumos, eu n-am vazut asta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.