Cum să avem grijă de sănătatea celor mici când plecăm în vacanță

Cu mic cu mare așteptăm vacanța pentru a ne bucura de clipe de neuitat. Oricine vizează la o vacanță cât mai plăcută și lipsită de griji și probleme. Vară, bronz și soare. Plimbare, activități pentru delectare și delicii culinare. Cu toți ne dorim să avem parte de astfel de momente.

Probleme ale vacanței de vară 

Spre deosebire de vacanțele de iarnă, în vacanțele de vară, copii sunt cu mult mai mult predispuși problemelor de sănătate și altor pericole. Deshidratarea, arsuri solare, se datorează ca urmare a expunerii prelungite la soare. Nu trebuie sa uităm de cremele cu factor de protecție solară, de sticla de apă, și cel mai important, să evităm să ne expunem la soare în intervalul orar în care avem cele mai ridicate temperaturi. De altfel, trebuie să fim atenți și la pericolele la care se pot expune copii dacă întră în apă. Iată câteva sfaturi care ne ajută să avem o vacanță cât mai frumoasă, lipsită de probleme.

O călătorie sigură

Când pornim în călătorie cu mașina, siguranța copiilor este primordială. Nu are importanță cât de puțin timp călătorim sau dacă parcurgem un traseu mai lung. Centura de siguranță trebuie pusă obligatoriu ori de câte ori călătorim cu mașina.

Luați mici pauze

Mersul cu mașina un timp mai îndelungat necesită pauze. Copiii, dar și adulți au nevoie de o gură de aer și de puțină mișcare.

Formează-ți o mică trusă medicală

Oriunde călătorim, din bagajul de vacanță nu trebuie să lipsească siropuri și medicamente pentru copii și adulți. Laktifort trebuie să fie în permanență în geantă. Stomacul celor mici este sensibil. De aceea, trebuie să îi protejăm în cazul unor incidente neplăcute. Adesea, copii au parte de gastroenterită când mergem în vacanță. Laktifort care conține bacterii lactice îi protejează și ne ajută să avem o vacanță liniștită. Disconfortul resimțit de un copil atunci când are scaune moi poate fi ușor rezolvată doar cu Laktifort.

Măsuri de siguranță 

Aceste măsuri de siguranță vizează atât mașina cât și locul de cazare. Copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați sub nici o formă. Dacă este necesar să coborâm din mașină îi luăm cu noi și pe cei mici. În camera de hotel avem grijă la geamuri și uși. Acestea trebuie să fie închise pentru a evita anumite accidente.

Programați-vă activitățile in funcție de vârstă celui mic

Este important să ținem cont de vârstă copilului în privința unor drumeții sau activități de genul înotului pentru a ști dacă aceștia pot face față unei situații sau unor anumite provocări ale naturii.

Nu scăpați copii din atenție 

Un moment de neatenție poate duce la accidentarea celui mic, la rătăcirea lui sau alte incidente neplăcute. În vacanțe ne aflăm în zone mai puțin cunoscute nouă și copiilor noștri. De aceea trebuie să fim mai atenți la tot ceea ce tine de ei.

Vacanța cu copii mici

Copiii mici au nevoi speciale. Trebuie să fim preocupați de tot ce ține de cei mici. De la hainele cu care trebuie să îi îmbrăcăm în vacanță, produsele delicate de Îngrijirea e celui mic, până la trusa sanitară a celui mic. Nu trebuie să neglijăm nici un aspect pentru a avea o vacanță frumoasă alături de cei mici.

Ce fel de produse farmaceutice luați cu voi în vacanță?

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

17 comentarii

  1. Intotdeauna mi-am luat copii cu mine, este o provocare dar este frumos, dar intotdeauna am fost cu ochii in patru pentru ai feri de orice.

  2. In general iau cu mine sirop de temperatura sau alte dureri,comprese sterile,baneocin,creme pentru arsuri sau intepaturi de insecte.

  3. Si verisoara mea merge zilele astea pentru prima data la mare cu pitica de un an si 4 luni si a trecut intai pe la medicul pediatru care le-a prescris tot cateva produse pe care sa le aiba in bagaj, dar nu stiu exact ce. Cert este ca ar trebui sa toti parintii sa treaca pe la medic inainte de concediu, ca nu le strica niste sfaturi care sa evite zile pierdute.

  4. Ai mare dreptate. Cand am fost in vacanta cea mai mare grija a mea era sa nu se imbolnaveasca micuta. Ma bucur ca am scapat de probleme si am avut un concediu fara peripetii.

  5. Până acum nu am mers in vacanta cu băiatul meu, dar urmează. Nu știu ce produse farmaceutice voi pune in bagaj. Mulțumesc pentru articol.

  6. Nu am un copil și nu mă pricep la așa ceva. Însă, este de mare ajutor articolul tău pentru persoanele ca mine. O prietenă care să aibă nevoie de așa ajutor tot am.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.