Manichiură cu gel: amenințare sau plăcere?

Te gândești la o manichiură cu gel? Aceasta este o opțiune excelentă pentru cei care se ocupă cu unghiile, dar există câteva adevăruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a obține o manichiură cu gel, deoarece sunt persoane care susțin că manichiura cu gel afectează unghiile în timp și vreau să vă explic contrariul.

Gelurile colorate, sunt aproape cea mai mare invenție pentru unghii. Secretul longevității unghiilor cu gel constă în modul în care sunt aplicate. Unghiile cu gel diferă de cele acrilice deoarece vin în nuanțe de oje și sunt întărite prin uscare sub o lampă UV sau cu LED. Rezultatul? Această manichiură va dura 2-3 săptămâni, care este de aproximativ zece ori mai mare ca durata decât rezista oja normala pe unghiile naturale. Sigur, unghiile acrilice vor dura, de asemenea, atât de mult, dar nu au acelasi finisaj lucios.

Dacă vă gândiți sa va faceti o manichiură cu gel, trebuie sa rețineți că, in urma unor cercetari facute de specialisti acestia au concluzionat ca, acoperirea excesiva cu gel a unghiei naturale ar putea provoca  cancer.

Dermatologia JAMA a publicat recent concluziile care au subliniat ca, expunerea prelungită la lămpile UV – la 8-14 vizite pe parcursul a 24-42 de luni – este suficientă pentru a vă expune unui risc crescut pentru cancerul de piele. Asadar, manichiura ocazională de gel este sigură atâta timp cât nu sunteti expuse defoarte multe ori sub lampa UV.

Ceea ce face ca unghiile cu gel să fie atât de grozave, creaza un disconfort sau o senzatie neplacuta atunci cand  sunteți gata să le eliminați. Deși este recomandat să le dati jos  la salon pentru a evita deteriorarea bazei unghiei, îndepărtarea se poate face acasă – trebuie doar să aveți grijă, sa nu raniti unghia naturala și, mai presus de toate, multa rabdare..

Cât de mult vă atrage o manichiură cu gel?

You may also like

13 comentarii

  1. adica si la manichiura semipermanenta este la fel si nu pot sa imi fac unghiile mai mult de 8 ori pe an cu oja semi pentru ca risc sa fac cancer? asta chiar nu stiam si chiar ai reusit sa ma sperii.

  2. Eu ma ocup de unghii acasă, rareori merg la salon pentru cuticule și nuanțe mai „deocheate”, eventual ceva modele. Mi-e frica de unghiile cu gel și nu le vad o necesitate în viata mea. Cu atât mai mult cu cât, asa cum ai spus și tu, nici un procedeu îndelungat nu e sănătos pt unghie.

  3. eu n-as putea ever, imi schimb unghiile o data la cateva zile, nu suport aceiasi manichiura o saptamana.
    dar imi place sa vad la alte persoane, mai ales cele finute

  4. Cu gel nu mă prea atrage, mai mult mani semipermanentă. Eu știam că există riscul de a face cancer de piele de la expunerea îndelungată la radiațiile lămpilor UV, nu de la gelul pe care-l aplică pe unghii. Dacă folosești mănuși cu protecție UV, când ții mâna în lampă, reduci riscul de a face astfel de cancer sau chiar îl stopezi. 🙂

  5. Eu sunt foarte neindemanatica, parca as avea două mâini stângi cand vine vorba de unghii si par. Totusi, prefer sa am unghiile îngrijire și făcute tot timpul. Merg si mi le fac cu semi de regulă, însă uneori mai fac si pauze, cand stau doar pe tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.