Ce facem când ne confruntăm cu candidoză vaginală

Problemele intime reprezintă un subiect mai delicat. De multe ori, avem un sentiment de reticență cu privire la controlul ginecologic. Sunt de părere că este mai bine să prevenim decât să tratăm. O vizită la medic ne poate ajuta să ne protejăm mai bine organismul și să ne ferim de eventuale probleme de sănătate. Una dintre problemele ginecologice cele mai frecvente este candidoza vaginală, o infecție fungică cu care ne confruntăm cel puțin o dată în viață.

Cum îți poți da seama că ai candidoză vaginală

Organismul nostru devine sensibil la infecții, de aceea apar anumite simptome ca urmare a instalării candidozei. În unele cazuri, simptomele sunt atât de insesizabile, încât doar o vizită la medicul ginecolog ne poate ajuta să descoperim problema. Femeile suferinde de diabet sunt mai sensibile la contactarea unor astfel de infecții.

Vreau să vă arăt în continuare care sunt semnele care ne pot ajuta să descoperim o candidoză vaginală. Unul dintre semnele care ne ajută să descopeim că ceva nu este în regulă cu noi este modificarea secreției vaginale. Eu sunt foarte atentă la tot ceea ce se întâmplă cu mine, iar în privința secreției vaginale trebuie să acordăm atenție oricărei schimbări ce ține de aspect, miros și frecvență. Și în timpul actului sexual trebuie sa fim precaute. Durerile și arsurile în timpul actului sexual sunt un alt semn al prezentei candidozei vaginale.

Candidoza este o problemă pe care nu trebuie să o neglijăm, putem cere sfatul specialistului sau al farmaciștiilor și putem apela la ovule candida (anti candidoză). Candidoza creează o mâncărime și înțepături, foarte deranjante. De aceea, este de preferat să acționăm atât in interior cât și la exterior. Urinarea dureroasă este caracteristică acestei probleme, un alt semn al candidozei.

De ce este important să ne protejăm contra candidozei

Un tratament candida este necesar oricărei persoane cu probleme în zona intimă. Candidoza este o afecțiune care se transmite destul de ușor. Se poate lua în urma contactului sexual. Când avem sistemul imunitar slăbit, infecția vaginală poate avansa. Aparent, o infecție vaginală pare ușor de tratat, dar neglijată, poate duce la septicemie. Eu vă recomand ca în cazul în care prezentați simptome dintre cele pe care vi le-am prezentat să nu amânați vizita le medic.

Cum ne protejăm contra candidozei

Ca un remediu recomandat contra acestei probleme, flugenil este de un real folos. Când ne confruntăm cu mâncărimile nedorite tot ceea ce vrem este sa ne recăpătam starea de confort. Ovule candida(anti candidoză) contra problemei noastre ar fi de preferat să se regăsească pe raftul din baie. O serie de factori ne ajută să veghem la sănătatea zonei intime. Este de preferat să folosim absorbante din bumbac sau hârtie. Eu nu sunt adepta tampoanelor. Mucoasa vaginală este protejată de propria floră pe care noi o putem distruge dacă apelam des la dușuri vaginale. Candidoza vaginală este o infecție care nu este deloc de neglijat. Cred ca flugenil este cel mai potrivit remediu pe care îl putem folosi pentru a ne proteja. Candidoza nu trebuie lăsată netratată.

V-ați confruntat cu candidoză vreodată?

You may also like

7 comentarii

  1. Nu m-am confruntat dar din pacate foarte multe femei au probleme si este foarte bine ca ai scris acest articol.

  2. Nu am avut pana acum probleme de genul acesta si nu pot decat sa ma bucur pentru ca nu imi place deloc sa iau pastile sau sa refac analize asteptand cu emotie sa vad daca am scapat de problema sau nu. Sunt destul de periculoase infectiile astea ramase netratate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *