Ce trebuie să știi când cumperi o casă

Alegerea unei case este un pas decizional în viața fiecăruia dintre noi. O casă este o achiziție pe care o facem pentru tot restul vietii. De aceea, pentru că este un pas important din viața noastră, trebuie să fim foarte atenți când cumpăram o locuință. Ne dorim ca totul să fie bine în casa noastră, de aceea nu ne permitem să facem greșeli. În plus, o casă are un preț pe care cu greu îl plătim. Vin in ajutorul vostru cu cele mai bune sfaturi de care puteți ține cont când luați decizia de a cumpăra o casă .

Colaborări cu specialiștii

Chiar dacă veți alege să cumpărați o casă de construcție mai nouă sau o casă mai veche este important să cunoașteți și cele mai mici detalii. Este esențial să știi totul despre instalațiile sanitare, circuitele electrice, centrala, sistemul de apă și radiatoare. Specialiștii sunt persoanele cel mai în măsură să ne confirme că totul este în regulă. Nu neglijați nici sistemul de jgheab și burlane. Nimeni nu își dorește să aibă vreodată probleme cu scurgerile de apă.

Zona în care se află casa

După ce aflăm în ce zonă am vrea să locuim, începem să căutăm tipul de casă dorit. Fie că vrem o casă la țară, sau un apartament în București, ori o vilă în Ploiești, din nou apelăm la specialiști. Firmele cu renume în domeniul imobiliar sunt cele vizate. Un specialist în vanzari vile Ploiesti va ști cum să ne îndrume să facem o alegere corectă, în funcție de suma de bani de care dispunem și de dorințele noastre. Este important să alegem o casă situată într-o zonă bună. Totul depinde de noi. Dacă vrem să avem liniște, putem alege o casă situată la marginea orașului. Putem opta pentru o locuință situată în zonele centrale, dacă vrem să fim în inima orașului.

Verificați calitatea construcției

Când mergeți să vedeți o casă este bine să cereți proprietarului și documentele privind garanția de bună execuție a construcției, dar și cartea construcției. Trebuie să fim siguri că ne vom bucura de o casă sigură și rezistentă.

Ține cont de situația economică a zonei

Deși pare greu de crezut, prețul unei case poate scădea. Sunt perioade mai grele din punct de vedere economic pentru vânzare și pentru zonă. Un specialist în vânzări vile sau apartamente vă poate sfătui în acest sens. De la ei puteți afla dacă prețul casei pe care o doriți este bun. Este ideal să vă pregătiți din timp și să fiți la curent cu prețurilor caselor din zonă. Cercetați și comparați prețurile și încercări chiar, să negociați, dacă este posibil.

Verificarea documentelor pentru încheierea contractului

Un contract al casei ne poate face proprietarul unei case. Trebuie să ne asigurăm că vom avea toate documentele necesare vânzării pentru a nu întâmpina probleme. Dacă alegeți să semnați un precontract, în vederea cumpărării unei case, nu neglijați clauzele. Semnarea contractului pentru casă la notar este faza finală a achiziționării unei case. O casă este un bun de preț, atât din punct de vedere emoțional cât și financiar. De aceea, trebuie să o alegem cu atentie.

Care este aspectul cel mai important în achiziția unei case?

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

7 comentarii

  1. verificarea calitatii constuctiei, a materialelor folosite pentru ridicarea si finisarea acelei case mi se pare un pas esential peste care romanii trec mai usor decat ar trebui. La mine asta ar fi primul aspect pe care l-as analiza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.