Ce putem face pentru a preveni îmbolnăvirea copiilor

Pentru părinți, sănătatea copiilor este cea mai importantă. Ne dorim ca cei mici să fie cât mai rezistenți și să nu ajungem prin spitale cu ei. Depinde de noi să avem grijă de sănătatea lor. Trebuie să fim preventivi, iar din casă nu trebuie să lipsească strictul necesar din trusa medicală. Iată cum îl putem ajuta pe cel mic să aibă o sănătate de fier.

Igiena este vitală

Infecțiile respiratorii și gastrointestinale se transmit destul de ușor. Mâinile murdare sunt vinovate pentru transmiterea rapidă a unor virusuri și bacterii care ajung în organismul copiilor. Spălatul mâinilor de câteva ori pe zi va ține la distanță mici inamici și îi va proteja pe copii. Copiii au un sistem imunitar diferit de cel al adulților, predispus să nu facă față anumitor viruși puternici.
Trebuie să le creăm un obicei sănătos copiilor de a se spăla pe mâini cât mai des. După o joacă în parc sau o ieșire, cel mic poate avea tendința de a mânca ceva fără a avea mâinile curate. Atunci când nu suntem acasă și nu putem spăla mâine celor mici este bine să nu lipsească din geantă șervețele umede sau soluții antibacteriene pentru igiena mâinilor.

Întărește-i imunitatea

Vaccinarea este o cale sigură de a proteja copilul de anumite boli și afecțiuni. De altfel, un sistem imunitar este fortificat dacă îi asigurăm  necesarul zilnic de vitamine din farfurie. În plus, în perioadele de oboseală și anxietate putem apela la mici remedii din farmacie online. Aici găsim suplimente alimentare, vitamine, dar și siropuri naturiste. Avem timp suficient să analizăm oferte dintr-o farmacie online , și să cumpărăm acele produse adecvate vârstei copilului și nevoilor acestuia. Este bine să ne facem o mică rezervă de produse farmaceutice indispensabile care să ne ajute în situații urgente cum ar fi o răceală sau gripă.

O alimentație echilibrată și diversificată

Legumele și fructele nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică a celui mic. Au rolul de a fortifica sistemul imunitar. Trebuie să alegem fructe bogate în vitamina C și produse alimentare ce conțin vitamina D. Iaurtul este adorat de cei mici, fiind o sursă esențială de bacterii probiotice care protejează flora intestinală.

Asigură-i un program corect de somn

Este bine ca cel mic sa aibă un program stabil de somn și să corespundă nevoilor vârstei lor. Lipsa somnului încurajează apariția grupelor și a răcelilor și scade imunitatea. Este de preferat să îl obișnuim pe cel mic cu o oră de culcare. Un ceai cald înainte de culcare este ideal. Putem găsi în onlinefarmacia o mulțime de ceaiuri pentru copii de unde putem alege ce ne dorim.

Învață-l să fie cât mai activ

Este bine sa îl învățăm să îndrăgească sportul și să nu fie sedentar. Pentru o sănătate de fier este ideal ca cel mic să facă mișcare pentru că stimulează circulația sângelui. Un copil care a alergat prin parc va dormi mai bine noaptea. Trebuie să avem grijă de sănătatea celui mic și să îi stabilim anumite obiceiuri sănătoase pentru a ține bolile la distanță.

Tu cum reușesti să fii o mamă precaută? 

You may also like

10 comentarii

  1. Nu stiu daca sunt eu in masura sa zic ceva, avand in vedere ca nu am copil, dar eu cred ca o greseala majora pe care o fac unii parinti este sa-si tina copiii ca intr-un glob de sticla pana la 3 ani, fara contact cu alti copii, spalat pe maini din 10 in 10 minute… cand intra in colectivitate si le ajunge primul microb in gura, gata problemele.

  2. Un părinte responsabil face totul pentru a se informa și apoi introduce în tot ce ține de îngrijirea copilului său ceea ce află.
    Idei, sfaturi pertinente, din surse autorizate sunt sprijinul care vine în ajutorul părintelui și al copilului. Articolul tău tocmai asta transmite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.