Ce se intampla cu piscina pe timp de iarna?

Dacă aş întreba pe cineva care este cel mai mare vis sau care este realizarea cea mai mare către care aspiră cu siguranță ar suna cam așa: „Îmi doresc o vilă cu foișor și grătar și obligatoriu o piscină. Dacă este posibil și n garaj ale cărei uși să se deschidă la telecomandă.” Oare sunt singura persoană care are această imagine perfectă în minte?

amenajare-exterioara-moderna-piscina-min

O piscină animă atmosfera din jurul casei și este un mod de relaxare extraordinar. De câte ori nu ați mers la ștrand și v-ați gândit cât de frumos ar fi să aveți propria piscină și să vă bucurați doar voi de ea sau să o împărțiți cu prietenii voștri. Și dorința mi-a fost parțial împlinită pentru că verișoara mea și-a făcut o casă și evident și piscină.

Pentru că sunt curioasă din fire am cerut detalii și lămuriri și am vrut să aflu mai multe în ceea ce privesc costurile și întreținerea. Construcția ei costă în funcție de dimensiunile pe care le alegi și cum nu poți alege tocmai o băliuță trebuie să alegi una de mărime medie. Nu mai rețin dimensiunile piscinei ei dar rețin că suma plătită a fost una destul de frumușică. Nu are rost să dau sume pentru că acestea diferă de la o firmă la alta.

După ce o vezi gata te bucuri și abia aștepți să te apuci de bălăceala propriu-zisă începi să pui apă …. și pui … și pui. Încape o cisternă de apă, clar. Trebuie puse o mulțime de substanțe în acea apă ca nu cumva să iei vreo bacterie din apă sau să nu se înverzească apa de la atâtea zile în care stă în piscină. Pe internet sunt o multitudine de substanțe ce trebuiesc folosite ca aceasta să fie ținută în condiții optime.

Acest fenomen se întâmplă maxim 3 luni pe an pentru că doar când este cald afară poți face baie după care aceasta trebuie golită și pregătită pentru iarnă. Cu siguranță vă dați seama că acea apă nu poate sta mai mult de câteva zile în piscină, darămite să o lași pe perioada iernii. Așa că începe altă distracție pentru că trebuie să apelezi la o firmă specializată care să o curețe de margini și să curețe eventualele depuneri de pe fundul piscinei. Acest lucru se poate realiza doar cu ajutorul firmelor de vidanjari-desfundari-salubritate.ro . O astfel de firmă are o multitudine de atribuții printre care se ocupă și de piscine.

Știu că denumirea firmei vă duce cu gândul la lucruri mai puțin plăcute sau mai puțin pe gustul nostru dar se pare că și această muncă trebuie făcută de cineva iar dacă persoanele care locuiesc la bloc nu au nici un motiv să apeleze la o astfel de firmă, persoanele care locuiesc la casă pot avea nevoie de mai multe servicii ale acestei firme.

Ideea este că această firmă a rezolvat problema piscinei, în sensul că a curățat-o și a pregătit-o pentru toamnă. A trebuit să o acopere cu o prelată specială pentru ca toamna să nu intre frunze și iarna să nu ningă în ea și să stea cu acea gheață sau apă în ea până la venirea primăverii.

Stau și mă întreb….

Oare are rost să îmi fac piscină sau mă leg la cap fără să mă doară?

You may also like

8 comentarii

  1. Eu locuiesc mult mai la nord fata de tine. As vrea o piscina dar aici iarna ingheata si pamantul de sub piscine, cred ca ar fi foarte costisitor intretinerea ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.