Unde ieșim când vizităm Bucureștiul

București este cel mai mare oraș al țării, capitala României, locul în care marile vise se împlinesc. Pentru a putea vizita întreg orașul, pentru a te putea distra și a te delecta ai nevoie sa petreci câteva zile în București. Capitala noastră are multe de oferit, pe lângă centrul istoric, clădiri istorice, biserici și hanuri, parcuri dar și restaurante, terase și cafenele și multe locuri de joacă.

Ce institituții putem vizita în București

Simbol al capitalei, Palatul Parlamentului este o instituție care merită a fi vizitată. Bulevardul Unirii ale cărei baze au fost puse în 1977 este un fel de Champs-Elysee de România. Aici regăsim fântâni arteziene exceptionale pe o întindere de 3,5 kilometri. Pe Dealul Mitropoliei regăsim Patriarhia Română, ce are o puternicî însemnătate istorică dar și din punct de vedere religioas.

Puțini dintre noi cunoaștem Strada Xenofon, unica stradă în trepte a României. Cu o vechime de peste 220 de ani, strada Xenofon este compusă din 100 de trepte ce întruchipează moda străzii la rang de artă. Pe treptele scărilor sunt repictate anual teme ale orașului București. În mijlocul orașului regăsim Castelul lui Vlad Țepeș, o replică a fortăreței din Poenari ce aparținea lui Vlad Țepeș.

Insula Virgină este una dintre cele mai frumoase zone ale capitalei. Situată în jurul lacului, Parcului IOR, reunește specii de rațe, lebede, șerpi de apă și insecte. În București sunt multe locuri pe care le putem vizita, și sunt sigură că nu avem timp să ne plictisim. De aceea, cei mai mulți turiști care vin în țara noastră aleg să viziteze și București, un punct turistic forte.

Locuri unde putem mânca și ne putem delecta

Pe lângă faptul că atunci când mergem în vizită într-o anumită destinație, și vizităm anumite locuri, instituții sau muzee, trebuie să ajungem și în locuri unde să putem lua masa. Alegem restaurante cu recomandări, unde putem petrece cât mai frumos timpul. O vizită într-un loc este ca o vacanță, și fiecare loc în care intrăm trebuie să fie pe placul nostru. Dacă ne aflăm în vizită în capitală nu putem rata ocazia de a păși pragul unor restaurante Bucuresti.

Un restaurant este un loc unde ne putem relaxa și putem servi preparate delicioase. Orice turist care vizitează capitala își va dori să găsească și un loc bun unde să poată degusta preparate culinare. Și pentru că orice turist vrea să se bucure de fiecare loc pe care îl vizitează la maximum, un restaurant deosebit va fi în obiectivul său.

The Temple Pub este un loc unde oricine se poate distra și poate servi o mâncare bună. Atmosfera este importantă, aici vom fi întâmpinati de o atmosferă plăcută și de muzică bună. Cafenele Bucuresti vom regăsi în centrul orașului. O cafea renumită reușește să adune atât turiști străinii cât și locuitorii orașului. O cafenea modernă ne poate ajuta să petrecem frumos timpul cu prietenii, la o cafea. Putem vizita cafenele pentru a pune la cale ce urmează să vizităm sau pentru a schimba impresii asupra locurilor vizitate. Nici terase Bucuresti nu trebuiesc ratate. Aici vom putea să petrecem timpul în aer liber, să savurăm în liniște un preparat sau o cafea. Bucureștiul este un oraș plin de surprize pe care merită să îl descoperim. Este păcat să ratăm o vizită în capitală.

You may also like

28 de comentarii

 1. Un oraș cu un potențial turistic enorm. De fiecare data când ajungem acolo ne propunem sa vizităm cel puțin un muzeu, parc. Asa ca nu ratați nici aceste locuri!

 2. Bucureștiul are locuri și lucruri extraordinare, doar că trebuie luat la pas și simțit, gustat pe îndelete. Este un oraș al contrastelor, un oraș în care se întâlnesc vechiul cu noul, tradiționalul cu modernul, istoria cu viitorul. Cu alte cuvinte, pe scurt, așa cum ai reușit să cuprinzi tu lucrurile, în București găsești tot ce vrei, pe gustul fiecăruia.
  Eu încă îl descopăr 🙂 După 35 de ani!
  Felicitări!

 3. Desi locuiesc in Bucuresti, eu inca nu am vizitat toate atractiile turistice mentionate de tine in articol si nici The Temple Pub. Trebuie musai sa le fac o vizita si sa le degust bunatatile!

 4. Daca nici in Bucuresti nu avem ce vizita si unde manca, atunci, unde? Imi pare rau ca am fost anul trecut in Bucuresti dar din motive de sanatate fara a avea posibilitatea sa vizitez ceva. Au trecut ceva ani de cand am vizitat Bucurestiul.

 5. Poti sa iti imaginezi ca stau de 34 de ani in Bucuresti si nu stiam de strada asta in trepte? Sunt batrana rau si neiesita in oras. Si localuri imi sunt cam straine. Daca vine cineva si ma intreaba unde sa manace si el bine in capitala, chiar nu stiu unde sa il trimit. Trebuie sa ies mai des din casa!!!

 6. Am vizitat de multe ori Bucurestiul si are multe locuri minunate. Despre Castelul lui Vlad Țepeș chiar nu stiam, voi incerca sa ajung vara pe acolo.

 7. Cunosc Bucurestiul pentru ca am petrecut destul de mult timp acolo dar in ultimii ani nu l-am mai vizitat atat de des. Mie dor de cafenele si de Parcul Cismigiu.

 8. Am fost de mai multe ori prin trecere in Bucuresti, insa o singura data l-am vizitat mai pe indelete. .. Mi-a placut tare mult si am vazut niste terese foarte frumoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.