Jucării pentru bebeluși potrivite în funcție de vârstă

Jucăriile au un rol constructiv în dezvoltarea copiilor. De cele mai multe ori jucăriile sunt create pentru a dezvolta o anumită latură a unui copil. Acestea sunt create pe diverse grupe de vârstă pentru că copiii trec prin diverse etape. Ar fi de preferat ca atunci când achiziționăm o jucărie să ținem cont de vârsta menționată pe etichetă. Eu așa am procedat cu copilul meu și consider că am făcut alegeri potrivite de fiecare dată.

Jucăriile potrivite pentru bebelușii de până într-un an

Bebelușii sunt mult mai sensibili și trebuie să-i protejăm. Ar fi de preferat să nu apelăm la jucării care scot zgomote prea puternice sau care să-i înspăimânte. Trebuie să alegem jucării frumos colorate care să le atragă atenția. Copii sub 3 luni prea se joacă. Ei sunt la momentul de acomodare și petrem marea majoritate a timpului în compania mamei. Este suficient s-o simtă aproape, să mănânce atunci când vor și să fie schimbați la timp.

Începând cu 3 luni până la 6 luni sunt o gamă oarecum restrânsă de jucării. Bebelușii nu au un control precis al mâinilor și jucăriile din plastic dur îi pot răni. Putem apela la ursuleti de plus pentru ca acum este momentul ideal de a fi introdusi în jocul lor. Sunt potrivite plușurile care cântă precum cele de aici sau diverse alte jucării care se pot pune în jurul pătuțului și pe care le pot admira din pătuț.

După 6 luni bebelușii încep să experimenteze și statul în șezut. Salteaua interactivă cu activități poate părea captivantă. Copilul este înconjurat de tot felul de jucării care scot zgomote, foșnesc sau îi atrag într-un fel atenția copilului. Pentru aceasta vârstă sunt diverse jucariile de copii care scot zgomote și mai multe exemple de astfel de jucării găsiți aici. Pe Kidino.ro pot fi găsite multe astfel de jucării sau chiar centre de activități care le pot captiva atenția și cu care se pot juca. Eu am apelat la un premergător chiar dacă multe dintre sfaturile oferite de alte mămici erau contra. Chiar v-aș recomanda un premergător pentru că vă ajută mult.

Jucării pentru copiii cu vârste între 1 și 2 ani

Între 1 și 2 ani este o perioadă ușor dificilă. Copiii încep să meargă, văd lucruri pe care și le doresc, dar nu știu să se exprime și de aici apare furie, plâns, etc. Trebuie să intuim ceea ce-și doresc și să încercăm să le facem pe plac pentru că nu este tocmai ușor nici pentru noi ca mame.

Centrele de activități sunt foarte apreciate. Acestea dezvoltă simțurile prin culorile minunate, muzica interesantă și efectele sonore. Prin răsfoirea paginilor, bătăile în tobă sau apăsarea butoanelor pot declanșa sunete, melodii sau acțiuni cu efect. Ele stimulează curiozitatea copilul și dorința de a învăța numere, culori, limbi, sunete și lucruri logice de la o vârstă fragedă. Antepremergătoarele sunt la fel de potrivite și atrăgătoare ca centrele de activități. Ele sunt complexe și cu diverse activități care îi îndeamnă pe cei mici la acțiune.

Putem apela la diverse jocuri pentru copii precum acestea. Jocurile creative sau jocurile interactive vor putea stârni interesul copilului. Aceste jocuri au rolul de a stimula imaginația, coordonează acțiunea mână-ochi, creativitatea, dar si concentrarea. Ele pot crea dependeța în sensul bun în sensul că își doresc să renunța la telefoane și tablete pentru unul dintre jocurile pentru copii.

You may also like

19 comentarii

  1. Printre primele jucarii pe care i le-am luat nepoatei mele a fost o salteluta de joaca. Nu a folosit-o mult timp, maxim o luna, dar a invatat sa isi coordoneze miscarile datorita ei. Acum tinde mai mult spre jucarii de plus si papusi bebe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.