Cinci sfaturi pentru a face economii cu achiziția de rechizite școlare

Rechizitele școlare sunt necesare copiilor pe parcursul întregului an școlar. Facem cumpărături în acest sens atât la începutul de an școlar, cât și pe parcursul lui. Este nevoie de foarte multe articole de papetărie, rechizite și accesorii pentru copii. O experiență plăcută, achiziția de rechizite poate fi destul de costisitoare. Se impune un mic ghid pentru a face cele mai istețe achiziții în privința rechizitelor școlare. Iată cinci sfaturi demne de urmat pentru a face cele mai bune alegeri când facem cumpărături pentru școală.


Realizează lista cu rechizite de care ai nevoie

O scurtă informare cu privire la rechizitele destinate vârstei copilului ne ajută să realizăm lista de achiziții. O discuție legată de rechizite cu cadrele didactice asupra strictului necesar ne va ajuta să nu facem achiziții inutile. Primul lucru pe care trebuie să îl trecem pe lista de achiziții este ghiozdanul. Nici un copil de grădiniță sau elev nu poate merge la școală fără ghiozdan. Printre cele mai căutate sunt aceste ghiozdane care sunt cu personaje din desenele animate.

În funcție de vârsta copilului, trebuie să cumpărăm caiete specifice clasei din care face parte. Creioanele colorate sunt destinate copiilor de grădiniță și copiilor de la clasele primare. Copii de toate vârstele pot avea nevoie de acuarele tempera. Chiar și copiii de grădiniță pot folosi acuarele tempera sub îndrumarea educatoarelor. Acuarelele ajută la dezvoltarea imaginației și descoperire culorilor din diverse combinații. Cu o listă corect realizată de la care nu ne vom abate, când mergem să facem cumpărături, nu vom face achiziții în plus.

Stabilirea unui buget

Când avem un anumit buget în privința achiziției de rechizite școlare, facem în așa fel încât să ne încadrăm în bugetul de care dispunem. Ideal ar fi să facem ceva economii pentru începutul de an școlar. Echipamentele sportive, încălțămintea și un ghiozdan sunt parte din cumpărăturile pentru rechizitele școlare spre care o parte semnificativă din bani merg. Un ghiozdan dintr-un material de o bună calitate va rezista pe parcursul întregului an școlar și de multe ori asta implică și un cost mai ridicat.

Alege sa investești în rechizite pe perioada vacanței

Când copiii sunt în vacanță scad vânzările librăriilor și se reduc prețurile la rechizite. Dacă vei alege să cumperi rechizite școlare în vacanță poți evita aglomerația care se produce în perioada de început de an școlar. În plus, poți prinde și câteva oferte. Posibil să găsești pachete complete la prețuri de nerefuzat sau chiar ghiozdan complet echipat la promoție.

Vânează ofertele

Fie că alegem să facem cumpărături din magazinele fizice sau din cele online, trebuie să fim atenți la oferte. Putem cumpăra o cantitate dublă de caiete la jumătate de preț. Nu este nevoie să cumpărăm tot o dată. Cu lista în față, bifăm exact produsele pe care le-am achiziționat, urmând să le luam treptat pe toate.

Alege produse de calitate

Accesoriile, acuarele tempera, echipamentul și ghiozdanul, trebuiesc alese cu grijă. Acestea sunt acele rechizite care merită să investim în ele. Alegând produse de calitate vom avea garanția că vor rezista un timp mai îndelungat. Nu trebuie să luăm cele mai ieftine produse pentru că putem avea surpriza să nu fie cele mai calitative.

Voi aveți un plan când faceți achizițiile de rechizite școlare?

You may also like

8 comentarii

  1. sunt unele rechizite la care trebuie sa astepti sa vezi ce vrea invatatoarea, dar pe altele le poti cumpara linistit din timpul verii cand, asa cum ai zis si tu, ofertele sunt mai bune.

  2. De cand baiatul meu este elev rechizitele i le-am cumparat pe timul vacantei de vara. Cate putin de fiecare data pana i le-am luat pe toate.

  3. În general trebuie sa cumpărăm după o lista data de profesor…dar într-adevăr putem vâna oferte și din timp…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.