Împreună – Ioana Chicet-Macoveiciuc (recenzie)

Ioana Chicet-Macoveiciuc sau Prințesa urbană este una dintre persoanele pe care le urmăresc foarte des în ultima perioadă. Felul ei de-a vorbi, de a povesti și de a spune lucrurilor pe nume îmi place foarte mult. În vorbele ei parcă îmi găsesc răspunsurile la unele dintre întrebările mele. Este o persoană care vorbește pe înțelesul tuturor și știe să se apropie de copii ca nimeni altcineva. A reușit să intre în sufletul fetiței mele și adoră poveștile ei.

O urmăresc de foarte mult timp pe Ioana Chicet-Macoveiciuc și blogul ei este foarte frumos și bine structurat. Împreună este cea mai nouă carte a ei și am vrut neaparat să-mi reîntregesc colecția cărților ei. Eram convinsă că voi fi atrasă de această carte și vroiam să văd cum este structurată. Aduce puțin cu o altă carte de-a ei Te iubesc Orice-ai face, doar că aceasta îmi place mai mult cum este structurată.

Cartea este împărțită în povești scurte din care copiii au de înțeles cum trebuie să înțeleagă ce este greșit în comportamentul lor. Personajele cărții sunt inspirate din familia scriitoarei. Personajele principale sunt mama, tata, Ema și Eric. În fiecare poveste se întâmplă câte ceva și oferă copiilor sau, chiar și părinților, soluții de joacă, de iubire pentru probleme mai mici sau mai mari.

Eu am fost impresionată să văd cum a tratat o criză de nervi combinată cu plâns a Emei. Calmul mamei și felul în care aceasta îi explică copilului că ceea ce vrea nu se poate realiza m-a impresionat. Nu cred că există vreo mămică să nu fi trecut prin astfel de perioade. Problema este că fiecare încercăm să calmăm copilul în felul său.

Poate că această carte ar trebui să învețe părinții să-și petreacă mai mult timp cu copiilor. Sunt nenumărate metode de joacă și diverse activități care se pot face în familie. Eu o apreciez foarte mult pentru felul în care își educă copiii și înceacră să-și educe și alți părinți copiii.

Mi-am luat cartea de pe site-ul celor de la Libris. Ei sunt sursa mea de inspirație și lectură.

Voi ce cărți mai citiți copiilor?

You may also like

20 de comentarii

  1. Abia aștept să apară această carte pe elefant, doar așa o pot comanda in Republica Moldova. Băiețelul meu adoră cărțile cu Ema și Ivan ale Prințesei Urbane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.