Cum se foloseste banda dublu adeziva si cat de usor este de folosit

Banda adezivă joacă un rol important în viața noastră și deși pare un lucru banal, conștientizăm cât este de importată atunci când avem nevoie de ea. Cea mai cunoscută bandă adezivă este schotch-ul.

De câte tipuri este banda adezivă

Banda adezivă este de 2 feluri: banda adezivă simplă și banda dublu adezivă. Despre banda adezivă tocmai v-am povestit și aceasta presupune că are o suprafață simplă și una pe care se găsește un strat de adeziv. Nu știu dacă reușesc să vă fac cunoscută o noutate dar eu am fost tare încântată de descoperirea benzii dublu adezive. Acesta are o putere miraculoasă de a avea adeziv pe ambele părți.

Cum se folosește banda dublu adezivă

Banda dublu adezivă are adeziv pe ambele părți și astfel poate fi ușor de folosit și de aplicat dacă respecți câțiva pași simpli dar foarte importanți pentru rezistența în timp. În primul rând este foarte importantă curățarea și degresarea foarte bine a zonei care va avea contact cu banda. În mod normal banda ia contact cu 2 materiale care diferă ca textură și pentru fiecare în parte trebuie acordată o atenție deosebită.

Degresarea zonei este foarte importantă pentru că în acest fel banda va face o priză mult mai bună pe produs și excludem eventualele incidente care pot apărea ulterior. De multe ori este indicat ca înainte de folosirea benzii să avem mâinile curate pentru că și simpla grăsime de pe mâini poate incomoda și poate crea neplăceri.

Un alt aspect important în folosirea benzii dublu adezive este folosirea pe o suprafață suficient de mare încât să poată susține greutatea.

Oglindă montată cu bandă dublu adezivă

Nu pot să nu povestesc un amănunt important din viața mea și mai exact modul în care am văzut eu că este folosită banda autoadezivă pentru prima dată. Mi-am comandat uși culisante pentru dressingul din hol și am optat pentru uși care să aibă oglindă în partea din mijloc. Inițial aș fi vrut să fie tot o oglindă dar am înțeles că sunt tare greu de întreținut iar acest motiv a fost suficient de convingător pentru mine că să îmi aleg oglindă doar pe partea din mijloc.

Ușile au venit oarecum dezasamblate și montajul a fost făcut sub privirea atentă a ochilor mei. Oglinda nu era deja montată și a fost montată după ce a pus ușile pe poziții. Mai exact a curățat foarte bine zona și a trasat câteva dungi de bandă dublu adezivă după care a lipit oglinda cu o precizie de roboțel. M-a asigurat că nu voi avea nici un fel de probleme în acest sens pentru că l-am cam stresat cu întrebările.

Ultima oglindă are o mică neclaritate și mă gândeam într-un timp să o schimb dar îmi este frică că nu voi reuși să o montez la fel de bine și am renunțat la idee.

Voi ați folosit bandă dublu adezivă?

You may also like

16 comentarii

  1. Banda dublu adeziva ne ajuta mereu cand avem nevoie sa facem o modificare minora in locuinta. Am un sot iscusit si priceput, iar anumite scule si banda dublu adeziva nu lipseste din debara.

  2. Superb blogul , chiar ai articole din care ai câte ceva de învățat,despre banda dublu adeziva nu știam prea multe lucruri și la cat de utilă este!!
    Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.