Vrei să-ți renovezi modern bucătăria? Ce trebuie să știi

Bucataria este una dintre încăperile cele mai locuite dintr-un apartament, cel puțin asta spun statisticile. Fiecare român petrece o mare parte a timpului aici realizând o mulțime de activități: mănâncă, bea cafeaua, se uită la tv, socializează cu familia sau cu prietenii invitați, vorbește la telefon, citește ziarul etc, astfel încât, bucătăria a devenit un loc cu personalitate, intim, în care sunt primiți chiar și oaspeții.

Evident că acest lucru atrage dupa sine și amenajarea sa într-un mod cât mai modern, care să arate ospitalitate, funcționalitate și simț estetic desăvârșit. Din acest motiv, foarte mulți oameni au început să-și renoveze bucătăria dorindu-și să depășească aspectul demodat, să obțină poate un spațiu mai mare sau să imprime stil modern și personalitate acestei încăperi. Într-adevar, în România bucătăriile sunt destul de mici în comparatie cu cele din Occident, dar cu puțină imaginație totul poate fi realizat.

Iată câteva sfaturi ale specialiștilor:

 1. Bugetul la dispoziție este foarte important atunci când un proprietar își dorește să facă o astfel de schimbare în locuința sa. Dacă banii nu sunt suficienți pentru toate obiectele sau schimbările propuse, atunci acesta ar trebui să găsească o modalitate de a face rost de o sumă în pus (poate un împrumut la prieteni, la bancă) sau să amâne momentul renovarii până în clipa în care poate face rost de toți banii necesari acestei operațiuni.

 

 1. Apa este o nevoie esențială în orice bucătărie, așa că o renovare presupune și un upgrade al instalației de apă potabilă. În acest sens CLACK oferă un echipament obligatoriu în acest sens: dedurizatorul de apă. Acesta este un dispozitiv care reușește cu succes să micșoreze duritatea apei aducând-o la valori normale, cu două avantaje majore: în primul rând, este mai bună pentru sănătatea omului și, în al doilea rând, protejează instalația care va funcționa fără probleme, mai mult timp.

 

 1. Piesele de mobilier modern vor lua locul celor învechite, chiar deteriorate, uneori nefuncționale. Un specialist în design poate să ofere câteva exemple de mobilă potrivită cu personalitatea și stilul proprietarului, atrăgând atenția asupra importanței culorilor alese, dar și a materialelor calitative din care este fabricată aceasta.

 

 1. În bucătărie trebuie să existe o mulțime de aparate electrocasnice atât de necesare pentru desfășurarea activităților legate de gastronomie, deci renovarea acestei încăperi presupune și înlocuirea dispozitivelor învechite cu aparate de ultimă generație, performante, în culori care să respecte întocmai stilul și atmosfera deja creionate.

 

 1. O altă etapă în renovarea bucătăriei este cea legată de iluminarea încăperii în așa fel încât să corespundă nevoilor bucătarului, dar și simțului estetic al membrilor familiei. Unele dintre cele mai bune alegeri sunt spoturile cu LED. Vezi mai multe detalii despre spoturile cu led pe ledel.ro, căci au numeroase avantaje față de becurile cu incandescență: economisesc energie electrică, au durată de viață mai mare, prețurile sunt mult mai accesibile ca altădată și mai avantajoase etc.

Așadar, cu puțină imaginație, cu răbdare, dar și cu o sumă de bani la dispoziție, renovarea bucătăriei într-un stil modern poate deveni un vis implinit în cel mai scurt timp.

You may also like

22 de comentarii

 1. sa stii ca intr-un dedurizator trebuie sa investesc si eu anul acesta, mai ales ca noi folosim apa din put si o si bem. La gust este foarte buna, dar am vazut din masina de spalat ca este destul de dura si iti dai seama ca in timp ne afecteaza treaba asta. Nu sunt asa de scumpe cum credeam eu dedurizatoarele.

 2. Sfaturile sunt foarte bune. Daca as avea o bucatarie mare num-as uita la bani si mi-as face o bucatarie de revista.

 3. Parintii mei chiar anul trecut au remodernizat bucataria de la 0, au marit o, gresie, faianta, modila noua, mult spatiu.. Este mult mai frumoasa acum. Multumim pentru sfaturi. ❤️

 4. si eu am in plan renovari anul acesta, bucataria va fi prima doar ca inca nu am bani suficienti asa ca mai asteptam..

 5. Bugetul e foarte important and te apuci de renova dar cu siguranta gasesti lucruri bune si la pretyuri mai reduse. Am vazut pe site ca sunt o multime de variante din care poti alege.

 6. am de amenajat si eu o bucatarie in acest an,sper sa am un buget cat de cat acceptabil sa imi pot amenaja bucataria pe placul meu!

 7. as vrea si eu o bucatarie mai mare, in primul rand! abia apoi m-as fi bagat la reamenajat. dar, pentru ca spatiul e asa cum e, o sa vad eu cum ma incadrez… sa iasa frumos la momentul oportun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.