Multe persoane consideră că mierea monofloră are mai multe beneficii decât cea polifloră. Mierea polifloră este adunată din nectarul unei singure flori, având în compoziția sa principiile active ale unei singure flori. Mierea polifloră este adunată dintr-un mix de flori și implicit aceasta are mai multe minerale și vitamine.
Mierea polifloră este cel mai complet aliment, poate cel mai complet aliment natural din câte există. Este compusă din zaharuri simple, fructoză, glucoză, vitamine din complexul B, vitamina C, enzime și minerale.
Eu prefer mierea ca și înlocuitor al zahărului sau o mai includ și în alte rețete pe care le-am împrumutat pe parcursul timpului. În primul rând, o prefer în ceai și cafea. Cafea beau foarte des și un pliculeț de miere îmi este suficient pentru o cană medie. Îmi place să am tot timpul o ceașcă cu câte ceva lângă laptop. Dacă termin cafea de dimineață, folosesc o ceașcă cu ceai.
Mierea este perfectă în dressing-urile mele pentru salate. De când am descoperit acest dressing, vreau să vă zic că-l folosesc mereu. Este simplu de făcut, dar foarte gustos. Rețeta ar fi cam așa ulei, jumătate din cantitatea de ulei o reprezintă oțetul balsamic(dacă puneți oțet normal – folosiți o cantitate mult mai mică), o linguriță de muștar, o linguriță rasă de miere, sare și piper. Totul se amestecăp foarte bine și se pune peste salată. Va ieși o combinație extrem de gustoasă pe care vă recomand s-o încercați măcar o dată.
Consum o linguriță de miere pe stomacul gol de 2-3 ori pe săptămână. Mi-am făcut un obicei în a bea dimineața pe stocmacul gol un pahar cu apă. Este foarte benefic pentru organism și ajută în rezolvarea sau reglarea multor probleme din organismul nostru. Cu toate astea, am ales să consum și miere înainte de asta și abia după 30 de minute să iau micul dejun sau să îmi beau cafeaua.
Folosesc o mască de păr cu miere home made care mă ajută să-l fac să arate frumos și sănătos. Combin ulei de măsline, miere, gălbenuș de ou, vitamina A și ulei de ricin. Toată această combinație o țin pe păr cel puțin 30 de minute. Despre această rețetă am mai scris și aici. Pe mine m-a ajutat să mai stopez puțin căderea părului.
Mierea este perfectă pentru micul dejun. Copiii preferă dulciurile și mierea poate suplini acest dor de dulce. O felie de pâine prăjită cu unt și cu miere este absolut delicioasă. Fetița mea mai preferă și combinația dintre iaurt, miere și cereale sau fulgi de ovăz. Evident că și pentru adulți este la fel de delicioasă și potrivită pentru micul dejun.
Consumul de miere este foarte bun pentru organism și s-a demonstrat că aceasta aduce numai beneficii. Nu am descoperit până acum nici un punct negativ în folosirea acesteia și drept pentru care este de nelipsit din casă. Eu folosesc pe cea produsă de Apidava.
Voi cum mai folosiți mierea?
25 de comentarii
Eu o folosesc mai mult în ceai în loc de zahar și în unele preajituri
Si eu o folosesc tot cam la fel, dimineata la micul dejun, in amestec cu lamaie si ghimbir cand vrea sa ma imunizez uneori in masti pentru ten. Oricum cred ca mai toti avem in casa miere, mie una nu imi lipseste , iarna in ceaiuri si cum spuneam , vara in limonade
Eu nu indulcesc cafeaua cu miere in schimb la ceai e preferata noastra. Mierea poliflora Apidava e delicioasa!
O lingura de miere dimineata ,inainte de orice altceva, am trei sortimente (poliflora,rapita ,de padure ) , le iau prin rotatie ,in functie de ce am pofta .
Si eu folosesc miere de la Apidava. E foarte buna! <3
Eu nu folosesc miere. Ceaiul prefer să îl beau Asa, fără zahar, eventual cu lămâie.
Mă bucur, totusi, ca alegi mierea in locul zaharului.
Si noi suntem iubitori de miere, ne place tare mult 🙂
Si eu folosesc mierea pe post de indulcitor in ceai, la clatite, la mic dejun cu iaurt si fulgi de ovaz, dar si ca masca de fata, cand am putin timp liber.
I love honey! Am renuntat complet la zahar.
Eu as incorpora mierea intr-o masca faciala 🙂
Mierea este foarte sanatoasa, eu o folosesc zilnic.
Mie imi place sa folosesc mierea in loc de zahar, chiar si la prepararea prajiturilor.
Eu folosesc mierea zilnic, mai ales iarna. In cafea unii zic ca nu da gust prea bun. Eu nu stiu pentru ca nu consum cafea. Eu sunt cu ceaiurile si in ceai mierea combinata cu putina lamaie este magie curata. Plus ca ma fereste de raceli si combate constipatia.
Noi aproape am terminat-o. Este doarte buna.
Nu cred ca exista un produs alimentar natural care sa aiba atat de multe intrebuintari, calitati ca mierea de albine.
Eu de regula evit dressingurile in salata, mai ales ca nu ma atrag prea mult, dar sa stii ca voi incerca candva ideea ta!
Nu am incercat niciodata sa pun miere in cafea…
Cel mai mult imi place sa o consum goala, mai ales cand e curata si din sursa de incredere.
O sa incerc si eu masca de par, Chiar sunt curioasa.
eu o folosesc doar in ceai, cand sunt racita
Mierea de salcam e preferata mea, insa si cea poliflora este foarte buna si sanatoasa! Eu o consum foarte des, mai ales pentru proprietatile sale benefice 🙂
Miere pe stomacul gol si in ceai o folosesc cel mai mult.
Mierea este delicioasă, însă chiar dacă îmi place gustul ei, anumite tipuri îmi fac rău la stomac (probabil am o alergie ceva la polen). Cu toate acestea, produsele realizate de albinuțe sunt extrem de bune la gust și sănătoase.
Miere pe stomacul gol folosesc iarna de iarna, ma ajuta mult. In rest o folosesc deseori cand fac desert-uri, in loc de zahar.
Și eu iubesc produsele apicole și folosesc regulat miere și derivate. Mă ajută mult. Acum fac încurajează de detoxifiere.