Top 5 destinații de vizitat într-un city break

Weekend-ul este acea parte mult așteptată a oricărei săptămâni. Este atât de plăcut și de așteptat încât avem impresia că timpul trece mult mai repede decât în restul săptămânii. Adesea simțim nevoia de o vacanță pentru a ne deconecta de la probleme cotidiene și a ne relaxa. Dar cum nu este posibil să avem concediu oricând, ne putem relaxa optând pentru un city break în marile orașe ale lumii. O escapadă de două sau trei nopți ne ajută să ne încărcăm bateriile cu energie.

Avantajele unui city break constau în prețul accesibil al vacanței, posibilitatea de a ajunge la destinație într-un timp relativ scurt, datorită călătoriei cu avionul. Iată top 5 destinații pe care merită să le vizităm dacă alegem să plecăm în mini vacanță cu un city break.

City break in Praga

Praga este un oraș important din Cehia, care găzduiește puncte culturale, artistice și istorice. Renumită pentru impresionantă să arhitectură, Praga este o destinație cu atracție turistică de neuitat. Dacă veți avea un city break în Praga nu aveți cum să nu vizitați centrul vechi. Aici puteți vizita Palatul Rococo Kinsky, Biserica Tyn, Ceasul astronomic sau biserica Sfântul Nicolae. Un alt punct de atracție din Praga este Podul lui Carol – un monument istoric dominat de stilul baroc, remarcat prin prezența lămpilor și turnurilor gotice. Castelul din Praga găzduiește reședința și biroul președintelui. Acesta are o arhitectură atât de veche încât a fost trecut în cartea recordurilor. Un city break în Praga pare a fi un mod plăcut de a umple fiecare clipă dintr-un weekend petrecut aici.

City break în Roma

Roma este un oraș al romanticilor, unde poți vizita locuri deosebite care îți vor compune cele mai plăcute amintiri. Colosseumul, Vaticanul sau Fontana DiTrevi sunt foarte cunoscute în întreaga lume pentru arhitectura impresionantă. În Roma mai puteți vizita și grădini în care vă puteți relaxa, cum ar fi Giardini Villa Baghese. Această destinație am bifat-o și m-aș mai duce dacă aș mai avea ocazia. În cele 4 zile petrecute în Roma am apucat să bifez doar câteva din obiectivele principale. Italienii sunt faimoși pentru pizza și o pizza mâncată aici vă va face să vă încercați o rețetă total diferită de a noastră.

City break în Berlin

Un city break în Berlin vă garantează relaxarea și distracția de care aveți nevoie. O destinație forte pe care nu trebuie s-o ratați este Poarta Brandenburg, care trebuie vizitată noaptea. Astfel puteți admira poarta luminată din inimă Berlinului. Fost sediu al Parlamentului Germaniei, Cupola Reichstag are o arhitectură extraordinară care tăinuiește evenimente istorice puternice din trecutul Germaniei. Catedrala franceză și Catedrala germană se regăsesc în Gendarmenmarket, o prea frumoasă piață din Berlin.

Dacă veți ajunge într-un city break în Berlin, catedrala din Berlin este o atracție care reușește să uimească vizitatorii datorită arhitecturii sale în stil baroc. Din catedrala Berlinului se poate admiră peisajul de la înălțime după urcarea celor 270 de trepte componente. Insula Muzeelor este un alt loc ce merită vizitat dacă veți optă pentru un city break în Berlin. Această insulă găzduiește cinci muzee pe care le veți putea vizita și cu ale căror imagini vă veți delecta.

City break în Barcelona

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Barcelona este Sagrada Familia, o clădire încă în curs de construcție. O catedrală al cărei aspect reușește să impresioneze toți vizitatorii. Aquarium Barcelona găzduiește mii de specii de animale marine. Acest punct turistic poate fi vizitat în două-trei ore. Muzeul Pablo Picasso trebuie și el trecut în lista locurilor de vizitat din Barcelona. Un alt obiectiv foarte apreciat atât de turiști, cât și de mine, este Parcul Guelle. Este frumos și impresionant prin arhitectura lui. Pentru ca sejurul să fie complet, trebuie să vă plimbați pe La Rambla și să serviți o porție de fructe de mare în celebra Piața La Boqueria.

City break în Paris

Paris este o destinație perfectă pentru o mini vacanță în doi. Renumit pentru turnul Eiffel, Parisul este unic oferind cea mai plăcută priveliște de la înălțime. Palatul Versailles remarcat prin dimensiunea sa este un alt puncte forte de vizitat. Dacă veți avea oportunitatea de a merge la Paris este musai să vizitați și muzeul Luvru, ruinele sale oferă o priveliște impresionantă.

Voi unde vreți să vă petreceți următorul city break? Care este destinația care v-a plăcut cel mai mult?

You may also like

14 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.