Pesmetul este acel ingredient minune care dă textură unui preparat

Sunt zile în care ne întrebăm: Azi ce mai gătim? Zi de zi, cam aceleași sunt alimentele de bază pe care le gătim: legume și carne, cărora le adăugăm derivatele lactate. Toate acestea ne sunt necesare pentru a ne asigura necesarul zilnic de proteine, vitamine și carbohidrați. Cel mai dificil este să le gătim copiilor noștri. Ei sunt mai atrași mai degrabă de mâncarea de tip fast-food și de mâncarea gătită din oraș. Este incredibil cât de mult ne poate ajuta un ingredient cum ar fi utilizarea de pesmet pentru a îmbrăca mâncarea într-o formă cât mai atractivă.

Ce este pesmetul

Pesmetul este un ingredient preparat din bucăți de pâine uscată. Aceasta se lasă să se usuce bine și cu ajutorul unui blender se mărunțește rapid doar din 2 mișcări. Problema este că nu avem timp de fiecare dată să urmăm tot procesul tehnologic și de cele mai multe ori cumpărăm pesmetul. Costă foarte puțin și se păstrează perfect în punguța de hârtie.

Pe piață, există mai multe tipuri de pesmet. În funcție de felul de mâncare pe care urmează să îl gătim, avem de ales între pesmet alb, pesmet crocant, pesmet granulat sau pesmet cu boia dulce. Fiecare dintre acestea vor reuși să dea o nuanță diferită mâncărurilor și un gust distinct. De aceea când cumpărăm pesmet trebuie să fim atenți la indicațiile de pe ambalaj. Puțin cunoscut de consumatorii de rând, tipul de pesmet panko începe sa fie din ce in ce mai apreciat și pe piața de produse de acest gen din România. Acesta este un produs de origine japoneză, alb și compus din granule mari. El este obținut dintr-un tip de pâine specială, fără coajă.

Copiii sunt mari iubitori de pesmet

Nu de puține ori am pregătit pentru copii mâncăruri de care nu s-au atins deloc. Mă întrebam cum de preferă șnițelul din fast-food în locul fripturii din piept de pui de acasă. Ei bine, îl preferă pentru felul în care a fost gătit, pentru cât de crocant este, pentru un plus de gust. Iar ingredientul vedeta care îl face să fie savurat de cei mici este pesmetul.

Pesmetul face șnițelul sau cașcavalul pane mai crocant și mult mai apetisant decât orice altă combinație. Ca să evit să prăjesc în ulei, prefer să le fac la cuptor. Le pun pe o foaie de copt unsă cu puțin ulei de măsline și în 10-15 minute sunt gata. Sunt delicioase și în combinație cu o garnitură de piure de cartofi, este absolut delicios.

Mai folosesc pesmet când fac diverse budinci sau conopidă gratinată la cuptor. Pesmetul absoarbe din lichid și prin coacere se face crocant. Astfel budinca face o crustă frumoasă pe margine și tocmai aceasta este apreciată de toată familia.

Un pesmet special

Pesmet panko este utilizat atât în pregătirea legumelor cât şi a cărnii. Acest produs este foarte apreciat deoarece nu absoarbe mult ulei sau grăsime. Des întâlnit în bucătăria asiatică, a pătruns și în bucătăriile noastre, oferind o crustă crocantă și delicioasă mâncărurilor. Acest tip de pesmet va oferi o textură crocantă și delicioasă alimentelor și nuanța aurie pe care o vor căpăta după gătire le va face foarte atrăgătoare. Pesmetul este acel ingredient pe care ar trebui să îl adăugăm în coșul de cumpărături ca aliment de bază.Utilizat atât în cazul alimentelor simple și tradiționale cât și în cazul rețetelor mai sofisticate, acesta va reuși să ne ajute să recream rețetele.

Voi la ce folosiți pesmet?

You may also like

21 de comentarii

  1. Nu am folosit niciodata pesmet panko, doar din acela fin, clasic. Am vazut la diverse emisiuni culinare ca il folosesc, iar preparatele aratau foarte delicios. Folosesc pesmetul la snitele, in rest nu prea gatesc cu el.

  2. Pesmetul este mereu prezent in casa. Se foloseste la fel si fel de retete. Cel mai des in ultima vreme l-am adaugat in compozitia pentru chiftele de post pentru ca, in lipsa oului, pesmetul leaga compozitia.

  3. Folosesc destul de des pesmetul în rețetele mele.. Chiar în ultima perioada l-am folosit tot mai des și vreau s-o fac în continuare. Îmi place foarte mult crusta și aroma care o dă.

    1. In cazul asta, recomand un pesmet panko original. Crusta iese aurie de fiecare data, si absoarbe mai putine grasimi. Daca nu gasiti in magazine, lasati un raspuns si va spun de unde imi comand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *