Sunt zile în care ne întrebăm: Azi ce mai gătim? Zi de zi, cam aceleași sunt alimentele de bază pe care le gătim: legume și carne, cărora le adăugăm derivatele lactate. Toate acestea ne sunt necesare pentru a ne asigura necesarul zilnic de proteine, vitamine și carbohidrați. Cel mai dificil este să le gătim copiilor noștri. Ei sunt mai atrași mai degrabă de mâncarea de tip fast-food și de mâncarea gătită din oraș. Este incredibil cât de mult ne poate ajuta un ingredient cum ar fi utilizarea de pesmet pentru a îmbrăca mâncarea într-o formă cât mai atractivă.
Ce este pesmetul
Pesmetul este un ingredient preparat din bucăți de pâine uscată. Aceasta se lasă să se usuce bine și cu ajutorul unui blender se mărunțește rapid doar din 2 mișcări. Problema este că nu avem timp de fiecare dată să urmăm tot procesul tehnologic și de cele mai multe ori cumpărăm pesmetul. Costă foarte puțin și se păstrează perfect în punguța de hârtie.
Pe piață, există mai multe tipuri de pesmet. În funcție de felul de mâncare pe care urmează să îl gătim, avem de ales între pesmet alb, pesmet crocant, pesmet granulat sau pesmet cu boia dulce. Fiecare dintre acestea vor reuși să dea o nuanță diferită mâncărurilor și un gust distinct. De aceea când cumpărăm pesmet trebuie să fim atenți la indicațiile de pe ambalaj. Puțin cunoscut de consumatorii de rând, tipul de pesmet panko începe sa fie din ce in ce mai apreciat și pe piața de produse de acest gen din România. Acesta este un produs de origine japoneză, alb și compus din granule mari. El este obținut dintr-un tip de pâine specială, fără coajă.
Copiii sunt mari iubitori de pesmet
Nu de puține ori am pregătit pentru copii mâncăruri de care nu s-au atins deloc. Mă întrebam cum de preferă șnițelul din fast-food în locul fripturii din piept de pui de acasă. Ei bine, îl preferă pentru felul în care a fost gătit, pentru cât de crocant este, pentru un plus de gust. Iar ingredientul vedeta care îl face să fie savurat de cei mici este pesmetul.
Pesmetul face șnițelul sau cașcavalul pane mai crocant și mult mai apetisant decât orice altă combinație. Ca să evit să prăjesc în ulei, prefer să le fac la cuptor. Le pun pe o foaie de copt unsă cu puțin ulei de măsline și în 10-15 minute sunt gata. Sunt delicioase și în combinație cu o garnitură de piure de cartofi, este absolut delicios.
Mai folosesc pesmet când fac diverse budinci sau conopidă gratinată la cuptor. Pesmetul absoarbe din lichid și prin coacere se face crocant. Astfel budinca face o crustă frumoasă pe margine și tocmai aceasta este apreciată de toată familia.
Un pesmet special

21 de comentarii
Sa știi ca este tare bun. Eu prepar cu el nuggets sau șnițel fetitei
Ooo super, eu fac snitele doar cu pesmet, nu stiam de asta o sa-l caut, merci de pont 🙂
Si eu le fac snitele la fete cu pesmet, ies crocante si le plac atat de mult. Voi cauta si eu pesmetul acesta!
Snitelele date prin pesmet sunt preferatele noastra. Fara el nu ar avea acelasi gust.
Eu caut pesmetul care-mi face un produs prajit exact asa cum facea mama cand eram mic. S-a inventat? 🙂
Si mie mi place pesmetul, fac niste batonase de cartofi cu el, sunt delicioase.
La gordon bleu, snitele, cascaval pane, peste, nuggets.
Panko este un pesmet tare bun, as mai adauga si parmezan pentru un plus de savoare.
Noi folosim pesmet la snitele si la galustele cu prune dar nu stiam de acest pesmet special. O sa-l incerc. Multumesc!
Imi place pesmetul folosit la diverse preparate, acolo unde se preteaza, dar nu stiam de acest pesmet special. Il voi cauta
Nu am folosit niciodata pesmet panko, doar din acela fin, clasic. Am vazut la diverse emisiuni culinare ca il folosesc, iar preparatele aratau foarte delicios. Folosesc pesmetul la snitele, in rest nu prea gatesc cu el.
eu il folosesc numai la snitel si rar de tot cand fac galuste cu prune, le tavalesc prin pesmet prajit si zahar!
la snitele il mai foloseam, dar sa stii ca nu am mai facut de mult timp!
La snitele si la aripioare am folosit pesmetul, iese super bun.
Pesmetul este mereu prezent in casa. Se foloseste la fel si fel de retete. Cel mai des in ultima vreme l-am adaugat in compozitia pentru chiftele de post pentru ca, in lipsa oului, pesmetul leaga compozitia.
Folosesc pesmet la snitele, paste, chiftele,dar nu am vazut acest sortiment in magazine.
Folosesc destul de des pesmetul în rețetele mele.. Chiar în ultima perioada l-am folosit tot mai des și vreau s-o fac în continuare. Îmi place foarte mult crusta și aroma care o dă.
In cazul asta, recomand un pesmet panko original. Crusta iese aurie de fiecare data, si absoarbe mai putine grasimi. Daca nu gasiti in magazine, lasati un raspuns si va spun de unde imi comand.
La aripioare sau snitele ne place si noua.
La snitele e bun, ma gandesc la el si deja ma apuca foamea 😀
Am citit destul de mult despre acest pesmet pana l-am incercat, dar chiar face minuni, e genial