Patru tipuri de sisteme accesibile pentru încălzirea locuinţei

Ţara noastră are parte de ierni lungi şi geroase, după cum am putut observa în ultimii ani. Cea mai mare problemă a oamenilor este costul ridicat al facturilor la căldură. Cu toţii încercăm să găsim cel mai bun şi accesibil mod de încălzire a locuinţei. Iată patru tipuri de sisteme de încălzire eficiente şi accesibile patru orice locuinţă.

1. Pompa de căldură

Pompa de căldură este instalația care prin consumul de lucru mecanic transferă căldura de la un mediu de temperatură mai rece la altul cu temperatură mai ridicată. Un astfel de aparat este invertorul de căldură. Există două tipuri de pompe de caldura. Pompa de căldură cu compresie funcționează cu ajutorul energiei electrice. Pompa de căldură cu absorbție rulează și pe căldura ca sursă de energie, prin intermediul energiei electrice sau cu combustibil.
Avantajul utilizării unei pompe de căldură este ca aceasta extrage căldura stocată gratuit din aer, apă sau pământ și o transferă în casă prin intermediul unei instalații normale cu radiatoare sau încălzire prin pardoseală. Un astfel de echipament se bazează pe o tehnologie modernă care încălzește, răcește și produce apa caldă menajeră. Pe timpul iernii pompa de căldură extrage căldura din apă, aer sau pământ. După aceea căldura este răspândită în întreaga locuință. Pompa de căldură este o metoda convenabila de încălzire și răcire a casei pentru că ajută la reducerea consumului de energie. Acest sistem reprezintă o opțiune eficientă, ecologică și accesibilă pentru încălzirea locuinței.
Amplasarea ei în casa de la țară mi-a fost de un real ajutor și așa am reușit să înlocuiesc boilerul existent care era depășit. Casa nu este locuită în permanență și pentru cele câteva zile pe lună în care folosim pompa de căldură la putere maximă, pot să zic că sunt mai mult decât mulțumită.

2. Centrală termică pe gaz

Multă lume folosește ca și metodă de încălzire diverse centrale termice pe gaz. Încălzirea locuinței este foarte importantă și cum multă lume pleacă din sistemul public de încălzire, trebuie să recurgem la cea mai eficientă metodă de încălzire. O centrală termică pe gaz este ideală atât pentru un apartament cât și pentru o locuință la curte. Aceasta produce agent termic care are rolul de a încălzi apa caldă de consum a unei locuințe individuale.
Proiectarea și realizarea instalației de alimentare cu gaz și punerea în funcțiune a acestora se realizează de către societăți comerciale autorizate. Se poate recurge la instalarea acestor instalații în interiorul sau exteriorul clădirii, în funcție de locuința și spațiul disponibil. În zilele friguroase nivelul de confort dintr-o locuință este dat de nivelul de căldură pe care sistemul utilizat îl generează.
Alegerea unei centrale pe gaz se face în funcție de evaluarea necesarului de producere a energiei pentru locuință. Centrala termică pe gaz este preferată de multe persoane grație prețului accesibil al gazului. În plus, randamentul acestui sistem pentru încălzirea unei locuințe este superior. Acest sistem de încălzire este ușor de folosit. O centrală termică pe gaz poate fi dotată cu automatizări care ajută la economisirea de combustibil.

3. Încălzirea cu brichete

Rumegușul rezultat din prelucrarea industrială a lemnului este reutilizabil pe post de combustibil pentru centralele de încălzire a locuințelor. Brichetele de rumeguș sau peleți reprezintă o alegere ecologică pentru încălzirea locuinței persoanelor care locuiesc la curte. Acest tip de încălzire pe centrală cu brichete este ecologic și accesibil, foarte apreciat pentru cei care dețin proprietăți la curte.

4. Panouri radiante

Panourile radiante sunt o modalitate nouă de încălzire a locuinței. Acestea funcționează cu ajutorul energiei. Astfel încălzesc prin emiterea de radiații călduroase obiectele din jur și pereții. Ele pot fi montate pe tavan sau pereții încăperii, în funcție de locuință.

Voi ce metodă de încălzire folosiți pentru locuința voastră?

You may also like

4 comentarii

  1. centrala termica pe gaz am si eu dar consuma destul de mult. Daca as fi avut loc de pus lemnele, zau ca mi-as fi luat una pe lemne 😀 Unde mai pui ca trebuie facute si revizii si verificari, dar oricum nici la incalzire electrica nu m-as baga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.