5 situații în care ochelarii de soare sunt accesoriul ideal

Soarele își face apariția în fiecare sezon. Protecția contra radiațiilor UVA și UVB se face folosind creme cu SPF ridicat și ochelari de soare. Ochelarii de soare sunt accesoriu perfect, care poate completa o ținută, în orice sezon. Efectele expunerii la soare pot fi dezastruoase asupra ochilor. Pe lângă deteriorarea țesuturilor de la suprafața ochiului vă puteți confrunta și cu favorizarea apariției ridurilor.

Ochelarii de soare sunt un accesoriu ce pot fi adaptați în funcție de ținută sau de trendurile actuale. Iată cinci situații în care ochelarii de soare sunt acel articol de nelipsit din ținuta noastră.

1. Când ești prea obosită

Cu toții pierdem nopțile fără a ne gândi că a doua zi trebuie să fim cât mai fresh si prezenți. Nu de puține ori am avut parte de nopți albe și a doua zi la muncă sau la alte activități trebuia să ținem ochii deschiși. Ochelarii de soare și un machiaj bun ne pot ajuta să ascundem destul de bine urmele oboselii și să nu lăsăm să ni se citească nimic pe chip.
Ținuta de la locul de muncă poate urma un anumit dress code. O ținută bussines este obligatorie la anumite locuri de muncă și aceasta poate fi asociată cu câteva perechi de ochelari de soare care să ne completeze perfect. Ochelarii de soare în genul celor de aici, cu rame tip wayfarer, aviator sau ochelarii de soare over-sized vă vor completa ținuta. Tipul de ochelarii cat eye sau butterfly sunt ideale pentru doamne care vor să denote mister și eleganță.

2. Când nu ai avut timp să te machiezi

În anumite situații suntem contra cronometru și trebuie să ajungem în cel mai scurt timp la destinație. Unul dintre dezavantajele faptului de a fi pe fugă este că nu avem timp suficient pentru a ne machia. Lipsa make-up-ului este sinonimă cu lipsa încrederii. O privire deloc conturată nu poate transmite foarte multe. Machiajul ne ajută să ascundem micile imperfecțiuni din jurul ochilor cum ar fi cearcănele.
Ochelarii de soare vă ascund privirea și vă ajută să ieșiți din impas. Dacă optăm pentru o ținută casual putem alege un model de ochelari de soare cu lentile tip oglindă, lentile în degrade, tip aviator sau rotunzi. Alegerea culorii ochelarilor de soare se face în funcție de nuanța hainelor pe care obișnuim să le purtăm sau pentru a crea un contrast.

3. La plajă

Ochelarii de soare precum aceștia sunt accesoriul de nelipsit din geanta cu care mergem la plajă. Aceștia asigură protecție ochilor, ferindu-i de razele nocive ale soarelui. Cat eye sau butterfly sunt modele pe care le putem purta atunci când mergem la plajă. Cât mai colorați și în ton cu nuanța costumului de baie, ochelarii de soare sunt accesoriul chic al verii.

4. Prima întâlnire

Atunci când avem parte de o primă întâlnire cu persoane care intră în viața noastră, ne dorim să aflăm cât mai multe despre ea. Nu este tocmai ok să privim insistent interlocutorul cu care ieșim la o cafea, analizarea insistentă devine neplăcută pentru cealaltă persoană. Să alegem să ieșim la o cafea la o terasă sau să optăm pentru o ieșire în aer liber unde putem purta ochelarii pare a fi o alegere isteață. Astfel ochelarii de soare ne vor ajuta să observăm mai bine trăsăturile unei persoane fără a fi văzute, ochelarii având rolul de a ne ,,feri” privirea.

5. Atunci când ai nevoie de un plus de încredere

Ochelarii de soare sunt un element care oferă încredere persoanei care îi poartă. Ceilalți cu care venim în contact nu ne pot observa privire, astfel nu vor ști la ce să se aștepte din partea noastră.
Ochelarii de soare sunt mai mult decât un accesoriu. Nu doar că pot da un aer chic unei ținute, dar reprezintă și un factor de protecție a ochilor. Lentilele ochelarilor de soare protejează privirea de razele UV. Este bine să avem cu noi, în geantă o pereche de ochelari, astfel vom reuși să facem față situațiilor incomode, ne vom proteja privirea și vom oferi un plus de eleganță ținutei noastre.

Cât de utili consideri ochelarii de soare?

You may also like

10 comentarii

  1. sa stii ca mie imi place sa ma ascund in spatele ochelarilor. Sunt destul de timida si ma ajuta sa-i port, dar nu fac abuz si nici nu ma incapatanez sa privesc prin ei cand port o conversatie cu cineva pentru ca mi se pare ca e de bun simt sa imi privesc interlocutorul in ochi.

  2. Ii consider meeeeeeeeega utili atunci cand este soare pentru ridurile de expresie de pe frunte… deoarece eu mereu ma incrunt cand este soare, asa ca daca port ochelari cand trebuie, nu mai am stres.

  3. Eu îi folosesc tot timpul și am mereu la mine o pereche, în mașină, în geantă, iarnă vară, chiar și când plouă. De multe ori după ploaie, iese un soare care face ca totul să sclipeasc.
    Am mereu ochelarii de soare la mine și îi folosesc tot timpul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.