Cum să-ți alegi cel mai bine tocurile

Tocurile sunt un adevărat simbol al feminității și senzualității. Pe cât sunt de frumoase, pe atât sunt de „dureroase”. Dar ce lucru îți exprimă cu adevărat feminitatea dacă nu o ținută elegantă asortată cu un pantof frumos? Deci, firește că se merită „durerea”.

Când porți tocuri, totul se schimbă. De la înălțime, până la postură, ba chiar pari și cu câteva kg mai puțin. Tocurile te fac să stai dreaptă, îți dau un aer elegant și îți oferă și foarte multă încredere în tine. Tocurile te fac să te simți cu adevărat, femeie.

Însă câte femei știu să își aleagă tocurile potrivite? Și aici nu vorbim neapărat de asortarea tocurilor cu ținuta, ci vorbim de alegerea acestora în funcție de constituția fizică. Unul dintre cele mai importante aspecte de urmărit atunci când îți cumperi o nouă pereche de pantofi, este înălțimea tocului. Până la urmă, asta definește cam 70% din pantof. O mare greșeală pe care o fac toate femeile atunci când își cumpără tocuri, este că aleg înălțimea tocului invers proporțională cu înălțimea lor. Așadar, femeile înalte vor alege tocuri mai scunde, iar cele mici vor alege cele mai înalte tocuri.

Înălțimea tocurilor ar trebui să fie direct proporțională cu înălțimea ta.  Astfel că femeile foarte înalte ar putea alege fie un toc mediu, fie unul înalt (peste 8 cm), femeile de înălțime medie ar trebui să opteze pentru  toc mic, mediu sau înalt, dar nu foarte înalt (maxim 12 cm), iar femeile de statură mică un toc mic (maxim 8 cm). Femeile scunde au impresia că dacă își aleg tocuri înalte vor compensa înălțimea și vor da senzația că sunt înalte. Adevărul este că un toc înalt la o femeie mică doar va scoate în evidență faptul că este scundă.

Un alt aspect pe care ar trebui să-l urmărești atunci când pleci la vânătoare de pantofi, este grosimea tocului. Trebuie să te gândești foarte bine la câtă experiență ai în mersul pe tocuri și la câtă stabilitate ai. Doar nu ai vrea să te împiedici la fiecare 2 pași făcuți.  Un toc subțire îți oferă mai puțină stabilitate și susținere și este recomandat pentru ținutele de seară. Un toc mai gros sau conic este mai comod și este recomandat pentru întreaga zi., pentru persoanele mai „curvy” sau mai plinuțe. Totodată dacă nu ai destulă experiență și mai ai de exersat în ceea ce privește stabilitatea pe tocuri, poți opta pentru pantofi cu barete. Aceștia pot fi mult mai comozi și îți împiedică piciorul să se clatine atunci când mergi.

Următorul aspect este vârful pantofului. Dacă alegi binecunoscuții pantofi cu vârful foarte ascuțit de tip stilleto, ar trebui să-i asortezi neapărat cu o ținută elegantă de seară. Vârful rotund este recomandat în special ținutelor de zi, ținutelor office. Pantofii decupați sunt potriviți și pentru seară și pentru zi, dar ca să poți purta cu mândrie o astfel de pereche de pantofi, trebuie să ai o pedichiură impecabilă.

Să-ți cumperi pantofi cu toc nu este atât de simplu pe cât pare. Trebuie să fii atentă la foarte multe detalii. Și astfel am elucidat și misterul conform căruia femeile stau prea mult atunci când fac cumpărături.

You may also like

8 comentarii

  1. Îmi place sa fiu eleganta și de obicei port tocuri dar nu exagerez. Nu-mi place sa o dau în penibil, prefer sa fiu eleganta și sa ma simt bine cu ceea ce port. ❤

  2. aici avem o problema pentru ca imi plac mult de tot pantofii cu varf ascutit si toc inalt, subitre, dar doar de privit. Adica mi-ar placea sa ii port, dar nu pot. Sunt obligata sa port tocuri joase si mai groase pentru ca sunt grasa si nu ma tin tocurile alea finute.

  3. Sfaturi foarte folositoare! O singura data mi-am cumparat o pereche de pantofi pe care nu eram sigura ca pot merge. Ce sa vezi?! Chiar nu aveam deloc stabilitate. A trebuit sa-i port prin casa o perioada pentru a ma invata cu ei :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.