Calculatorul de credit, instrumentul care te ajută să faci alegerea potrivită

Situațiile limită în care avem nevoie urgent de anumite sume de banii ne trimit către creditele bancare. Serviciile financiare nebancare care acordă credite în banii au ales să pună la dispoziția clienților servicii care să îi ajute să facă alegerea potrivită nevoilor fiecărei persoane. Ofertele de creditare ale acestor instituții asigură un calculator de creditare care este de un real folos clienților care doresc să aplice pentru un anumit credit bancar.

 Ce reprezintă un calculator credit?

De multe ori suntem puși în situația de a apela la un credit bancar pentru a reuși să ne îndeplinim anumite vise sau pentru a duce la bun sfârșit o chestiune în care suntem implicați. Credite rapide, credite de nevoi personale, imobiliare, prima casa, auto, vacanță sau refinanțare. Toate aceste domenii pot impune nevoie de o sumă de bani mai mare decât putea economisi sau decât avem la dispoziție. Pentru a alege cea mai bună ofertă, transparența este esențială și putem apela la un calculator credit.
Acesta este un instrument care ne ajută să comparăm ofertele de creditare de la toate instituțiile bancare din România. Rolul unui calculator de credit este unul pur informativ. Acesta oferă rezultate precise și în concordanță cu dobânzile comisioanelor băncilor. Cu ajutorul acestui instrument se poate calcula rata lunară pentru orice tip de credit prezent în oferta curentă.

Rolul unui calculator credit

Majoritatea băncilor folosesc un calculator credit, dedicat clienţilor care doresc să îşi calculeze ratele lunare în cazul unui viitor împrumut. Rolul acestuia este de a a le arăta clienţilor detaliile legate de tipul de credit pe care urmează să îl faceţi la o instituţie bancară. Rolul acestui calculator este de a oferi informaţii cât mai precise, cu condiția de a completa cât mai corect informațiile.

Ce presupune un calculator credit

Un calculator credit cuprinde câteva câmpuri relevante pentru noi clienți. Un prim câmp vizează tipul de credit pe care clienții își doresc să îl aleagă. Un pas următor constă în alegerea perioadei în care urmează să achitați întreaga sumă și pe baza căruia se calculează rata lunară. Alegerea monedei creditului este un al treilea pas, pe care trebuie să îl bifați, fiind un criteriu important în ierarhia unui calculator credit. Alegerea monedei este un pas esențial datorită faptului că moneda pe care o alegeți vă poate influența dobânda creditului sau rata bancară. Venitul pe care îl dețineți este un alt câmp care trebuie completat cât mai corect și conform cu realitatea pentru că veți primi informații cu un rezultat concret.
Valoarea creditului este un alt pas din cadrul unui calculator credit, asupra căruia veți putea interveni pentru a simula  diverse versiuni ale creditului, cum ar fi rata lunară pe care urmează să o plătiți sau suma pe care doriți să o împrumutați. Un ultim factor este reprezentat de perioada creditului. Acest factor vă ajută să aflați costul periodic pe care urmează să îl acoperiți.

Calculatorul de credit – un instrument avantajos

Un calculator credit oferă o soluție completă de creditare. Acest instrument ajută clienții să obțină detalii complete ale creditului bancar. În calitate de client, aveți posibilitatea de a compara rezultatele mai multor bănci. Un calculator de credit este un instrument pe care îl aveți la dispoziție în orice situație și care vă ajută să faceți alegerea corectă.

Găsiți util un calculator de credit care să vă ajute să vă faceți câteva calcule înainte de a lua un credit?

You may also like

19 comentarii

  1. sunt foarte utile si foarte clare calculatoarele astea de credit. Practic vezi exact ce suma ai de rambursat la orice imprumut, pe orice perioada de timp. Te ajuta mult pentru ca poti sa vezi in cateva secunde ce economie faci daca alegi sa rambursezi in 6 luni in loc de 12.

  2. De cateva ori m-a batut gandul sa aplic pentru un credit si chiar as fi vrut niste detalii ca sa stiu in ce intru si daca sa intru. Multumesc pentru informatii. Sunt foarte utile.

  3. La cum suntem noi, romanii, cu creditele pe sute de ani, chiar mi se pare util un asemenea instrument. La nivel de simulare pentru a vedea daca iti corespund veniturile pentru a te baga sau nu la un credit.

    Buna treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.