FasTracKids ar însemna „educație de calitate atent deghizată în distracție”! Mi-a plăcut mult expresia asociată și tocmai din acest motiv am vrut s-o menționez și eu. Cristina, fetița mea de aproape 5 ani, a fost pentru prima dată la FasTracKids timp de o săptămână. Ea a participat la tema Dr Dino și lumea dinozaurilor și vreau să vă povestesc despre experiența avută.
Cunoaștere, socializare și integrare într-un grup și loc complet nou
Cristina tocmai a trecut în grupa mare. Asta nu înseamnă că este un copil tocmai mare. Are o grămadă de hachițe pe care trebuie trebuie să încerc să le gestionez cât mai bine dacă vreau să ajung la rezultatul dorit. În grupa mică a plâns foarte mult pentru că era, și este, dependentă de mine. În grupa mijlocie a avut momente în care încă mai suspina după mine și acum am vrut să fac o schimbare pentru ea. Am schimbat grădinița și sunt ușor reticentă de adaptarea ei cu un colectiv și un loc complet nou.
Cred că înscrierea la FasTracKids s-a datorit și dorinței mele de a interacționa cu alți copii și de a vedea cât de ușor se integrează. Din start am zis că trebuie să trec cu bine de prima zi pentru a-și dori să mai meargă.
Tema săptămânii Dr. Dino și Lumea Dinozaurilor
Dinozaurii nu sunt tocmai familiari pentru Cristina. Îi cunoaște, s-a jucat cu astfel de jucării doar că nu avea foarte multe cunoștințe. Prima zi a început timid, dar în același timp era curioasă și dornică să vadă cum va fi. Programul activităților începe la ora 9 și se termină la ora 13.00. Această activitate a venit la pachet și cu o mică gustare pe care a trebuit să i-o pregătesc de acasă. Nu știam dacă va mânca, dacă va începe cu mofturile sau să facă vreo altă fază acolo.
Totul a decurs mai bine decât m-aș fi așteptat. S-a jucat cu copiii, am înțeles că doamna le-a pus niște desene pe un proiector cu dinozauri și că au avut niște activități drăguțe. Nu a fost foarte comunicativă cu mine, dar mi-a zis scurt că i-a plăcut. Chiar dacă nu părea foarte convinsă, a zis că vrea să meargă și a doua zi.
A doua zi mi-a zis de acasă că ea nu are prieteni la „Dinozauri” și că ei nu sunt colegii ei. Pentru ea colegi sunt doar cei de la grănițiță și atât. Într-un final, în a doua dimineațăa a intrat rapid în clasă fără alte discuții. Când am venit s-o iau, toți copiii erau în curte și își terminau proiectul cu dinozaurii. Aveau niște dinozauri micuți băgați în gheață și copiii trebuiau să scoată acei dinozauri. Toată lumea era fascinată că putea să se joace cu apa rezultată din topirea gheței, să se joace cu gheața și Cristina întreba dacă poate să ia dinozaurul acasă. Curios este că nimeni nu era ud ….
O dată ajunsă acasă, Cristina se întreba dacă după somnul de prânz poate să meargă înapoi la dinozauri. Faptul că au ieșit afară din sala de clasă și a avut acea activitate extrem de interesantă cu ei a captivat-o maxim. Am repetat și noi experimentul acasă cu alte animăluțe ascunse în gheață. Ideea a fost genială!!!
A treia și a patra zi nu pot să spun că a vrut să-mi spună mare lucru din ceea ce s-a întâmplat. Știu doar că au colorat, au pictat, au făcut gheare de dinozaur din staniol, au făcut mulajul unei ghiare în platilină care a fost lăsată la uscat și că au fost scoși afară aproape zilnic. Metodele acestea folosite la FasTracKids au atras-o ca un magnet. Atât ea, cât și eu, am făcut comparație între acest sistem de învățare și grădinița clasică și metodele au fost mult mai eficiente. În plus, copilul a mers cu drag la activități și se vedea că-i place. În fiecare zi, după amiaza, primeam aceeași întrebare: „După ce ne trezim mergem la dinozauri?”.
Ultima zi, adică vineri, toți părinții au fost invitați la ora 12.30 pentru prezentarea temei aprofundate a întregii săptămâni. Când am văzut-o pe Cristinuța echipată de proiect mi s-a părut tare drăguță. Avea o vestă din hârtie pe care era trecut numele ei, desenat un dinozaur și purta mănuși. Am ieșit undeva în grădină unde erau ascunse niște oase de dinozauri și copiii trebuiau să sape după ele și să le găsească.
A fost foarte haioasă activitatea pentru că oasele erau destul de mari și au fost momente în care câte doi copii dădeau peste același os și își însușeau fiecare trofeul. Cristina a săpat și a dat peste râme și deja o luase dragostea de ele. Mănușile erau o protecție suficient de bună ca să profite și să se joace cu râma printre degete. Ea cu asta s-a mândrit. La plecare am luat materialele făcute pe parcursul săptămânii: un dinozaur modelat din ghips și vopsit, gheara de staniol și restul proiectelor.
Activități de vacanță pentru copii la FasTracKids
Săptămâna cu Dr Dino a fost cea de-a 4 tema din cadrul proiectului de vacanță Summer Camp de la FasTracKids. În fiecare săptămână se desfășoară câte o temă și temele sunt de actualitate. Recunosc că mi-ar fi plăcut să pot participa la toate, dar din păcate am și alte proiecte stabilite pentru vara asta care mă împiedică. Corpul uman este în topul preferinelor mele. Temele următoare sunt:
Tema 5 „Grow with me” – aceasta a început săptămâna asta
Tema 6: „Beep, Bop, Zoom: How things works”
Tema 7 Corpul uman: … un miracol
Tema 8 Facem sport cu Spencer
Tema 9 Studio de artă
Dacă vreți și voi să încercqați activitățile de vacanță propuse de FasTracKids este suficient să sunați pentru a vă rezerva locul.
9 comentarii
Cristinuța a fost incantata ,se vede .
Vai ce fain!!!Sigur este foarte benefic ptr copil ca sa stea si cu alti copii si sa aiba atat de multe activitati,ceea ce la gradinita simpla nu se face!Mi.ar fi placut ca si fetita mea sa faca,dar la noi in oras nu am auzit!
Ma bucur mult pentru Cris!
E foarte important ca s a distrat si ca e interesanta sa faca astfel de lucruri.
La acest club de activitati a fost si nepotica mea si tare i-a placut.
Ce noroc aveti voi din orasele mari ca se organizeaza astfel de cluburi cu activitati, in orasul meu minune nu se intampla nimic, nici de bine nici de rau :))
Cred ca e foarte important pentru copii sa iasa din mediul lor sa aiba parte de experiente noi si sa invete sa socializeze. Activitatile de la FasTracKids mi s-au parut interesante mai ales ca au avut legatura cu dinozaurii.
Am observat ca i-a placut aceasta experienta si poate ar trebui sa mai incerci si alteteme. Cred ca i-ar prinde bine.
Foarte haioase activitatile!
Ma bucur ca se adapteaza fetita.