Cărți pentru copii de la Editura Gama

Editura Gama este foarte atentă în ceea ce privește dezvoltarea copiilor și au foarte multe cărți care să-i convingă pe cei mici să facă lucruri bune. Fie că este vorba prin exemple concrete, povești care îi introduce în lumea basmului sau jocuri interactive, puteți să găsiți pe site multe cărți interesante. Cărțile sunt grupate pe vârste și în acest fel alegerile sunt mult mai ușor de făcut.Mi-am comandat de pe site-ul editurii mai multe cărți și restul vi le-am arătat într-un articol anterior. acestea le-am lăsat la final pentru că întâi de toate am vrut să le analizez eu puțin și după asta să ajungă pe mâna Cristinei. Pentru cine nu o cunoaște pe Criss, vă spun din start că este o fetiță energică, neastâmpărată și mereu cu zâmbetul pe buze de doar 3 ani.

Metoda Montessori se caracterizează ca o metodă prin care copiii sunt percepuți ca ceea ce sunt de fapt și prin care li se creează un mediu propice dezvoltării potențialului lor spiritual, emoțional, fizic și intelectual, ca membri ai unei familii, ai comunității, ai Universului.

Aceasta metodă de a învăța am mai studiat-o acum ceva timp și am văzut că este îmbrățișată cu drag de foarte multe mămici. Eu până acum nu am luat nici o carte de acest gen și am zis să încep cu aceasta. Este o carte simpluță care vrea să-i învețe pe copii să fie ordonați prin puterea exemplului.

Facem ordine în cameră! este de fapt povestea a două fetițe care sunt puse să-și facă ordine la ele în cameră. Ele au câteva peripeții și încearcă să se eschiveze. Într-un final, realizează că în toată acea dezordine nu-și mai găsesc jucăriile și decid să treacă la treabă.

Perspicacitatea este cea de-a doua carte pe care am ales-o. De fapt sunt niște cartoane și un marker cu ajutorul căruia, copiii învață să facă un fel de fișe. Aceasta este pentru copiii de 4 ani plus și clar nu ar înțelege Criss mare lucru din ea. Am preferat să arunc eu o privire pe ea și s-o pun la păstrare. Dacă ar fi ajuns acum pe mâna ei, cred că le-ar fi mâzgâlit și nu ar fi înțeles mai nimic din rolul acesteia.

You may also like

21 de comentarii

 1. Ador materialele educative de la Editura Gama! Imagineaza-ti ca Daria are 10 ani, Andrei 8 ani, iar noi folosim materialele lor de 6 ani. In fiecare an, editura publica materiale interesante, adaptate la copii.
  Practic, copiii mei au crescut cu aceste materiale.
  Ma bucur ca le folosesti pentru Cris. Spor la invatat si la joaca pentru ca materialele lor sunt excelente si o vor ajuta mult sa acumuleze informatii fara sa isi dea seama.

 2. Baiatul meu a facut praf toate carticelele din categoria 2-3 ani. Dar macar drept rezultat: stie culorile, stie animalele, stie numerele si stie alfabetul. Oricum, de acum incepe distractia. Inca e mic pentru joculete de perspicacitate, nu are nici 3 ani.

  1. Si Criss stie sa numere in engleza si in romana(in romana il cam sare pe 6), stie perfect culorile in engleza si in romana se mai gandeste …. paa sa le nimereasca si a invatat si literele intr-un procent mare

  1. Sincer, nu cred!S-o vezi ce privire imi arunca cand o rog sa faca ceva din ce nu vrea, se intoarce cu spatele si pleaca in alta camera 🙂

 3. Cred că e fain să le citești și să faci exercițiile din ele și ca părinte. Am văzut câteva exerciții pentru clasa 0 care te puneau pe gânduri. Sunt curioasă dacă și cărțile acestea au astfel de exerciții.

  1. Acestea sunt usurele si nu te pun in dificultate pe tine, ca parinte. O sa vina si vremea in care va trebui sa cer ajutorul 🙂

 4. Foarte faine cartile! De cea montesori am si eu nevoie. Poate reusesc sa o fac si eu pe Sasha sa ma ajute la treaba. E bine ca la gradinita face ce i se spune 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.