Cum trebuiesc întreținute lenjeriile de pat

Lenjeriile apretate au fost coșmarul copilăriei mele. Pentru cei care nu știu despre ce vorbesc, le spun eu că sunt acele lenjerii care stau ca țigla pe pat. Mama mea le apreta cu un praf despre care nu mai știu mare lucru și pe lângă faptul că lenjeria mirosea a curat, stătea pe pat nemișcată. Nici nu știu cum de a renunțat mama la acest obicei, dar mă bucur enorm.

Prefer lenjerii de pat curate, plăcute la atingere și care să fie o adevărată oază de relaxare atunci când te așezi în pat. Vreau să vă povestesc cum îmi îngrijesc eu lenjeriile pentru a mă bucura de o perioadă cât mai lungă de timp și să arate la fel de bine de fiecare dată.

Spălarea și uscarea lenjeriei de pat

Când m-am mutat la casa mea am căutat informații de acest gen și mă gândesc că sunt persoane care vor să știe cum să spele cât mai eficient lenjeria de pat.

În primul rând lenjeria de pat nu trebuie împăturită bine când o băgăm în mașina e spălat. Ea  trebuie desfăcută și lăsată cât mai aerisită pentru a se putea spăla bine peste tot. Nu aglomerați mașina de spălat pentru că nu se spală bine. Eu, de exemplu, am mașina de spălat de 8 kilograme și nu pun la spălat mai mult de 2, maxim 3 lenjerii.

Programul pe care-l folosim trebuie să fie special pentru lenjerii. De obicei aceste programe folosesc o temperatură cât mai scăzută și un număr de rotații mic. Dacă mașina voastră nu are un astfel de program, faceți aceste selecții. Dacă verificați eticheta lenjeriei de pat, cu siguranță sunt trecute și acolo aceste mențiuni.

Întinsul rufelor este la fel de important. Ele trebuiesc întinse cât mai bie ca să se aerisească și să se usuce ușor. În momentul în care sunt întinse bine, cearceaful va fi mult mai ușor e călcat pentru că majoritatea materialului stă așa cum trebuie. Într-n cuvânt vă ușurează munca.

Așezarea lenjeriei pe pat

Sunt persoane care vor susține că nu mai au nevoie să citească această etapă și totuși vreau să punctez aici câteva lucruri. Toată lumea știe să așeze un cearceaf pe pat, dar trebuie să fiți atente ca cearceaful să fie perfect întins și totuși să nu fie foarte tensionat. Asta duce la ruperea lenjeriei în timp și apoi veți da vina pe producător.

Eu de exemplu am câteva lenjerii 3D de pucioasa de la Decorami.ro și sunt foarte mulțumită de felul în care se comportă. A trecut pasul spălării, uscării și pe pat se așează foarte frumos. Îmi aleg lenjerii de pat care au modele interesante care să-mi placă și să mă atragă.

Ultima mea recomandare ar fi să alegeți lenjerii de pat cu un procent cât mai mare de bumbac. Evident că 100% bumbac este ideal. Acestea se păstrează mult mai bine pe o perioadă lungă și lasă pielea să respire. Dacă toate recomandările mele sunt folosite exact cum v-am spus, sunt sigură că veți avea un somn odihnitor.

You may also like

7 comentarii

  1. eu am masina cu o capacitate de 6 kg dar cuva oricum e mai mica decat la cea pe care o aveam inainte, de 5 kg. Nu bag niciodata mai mult de o lenjerie la spalat. Aaltfel, mi s-ar parea ca nici nu le spala si nu le clateste bine.

  2. N-am suportat niciodata lenjeriile apretate, dar erau fixul mamei si a trebuit sa le ingadui. La mine acasa n-ai sa vezi asa ceva, caut doar moliciune, lejeritate, materiale care sa ia forma corpului.

  3. Am o slabiciune pt lenjeriile de pat.imi plac si imo doresc mereu sa arate bine. Respect si eu ceea ce ai mentionat legat de spalarea si uscarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.